Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szerintetek rossz személet...

Szerintetek rossz személet az, ha már most félre teszek a gyerekeimnek, akik még kicsik?

Figyelt kérdés

Valamelyik nap válaszoltam egy kérdésre, hogy én nem vállalnék harmadik gyereket, mert a kettőnek szeretnék megadni mindent ami tőlem telik, a harmadik már nem biztos hogy beleférne, úgy ahogy azt én szeretném. Születésük óta az életbiztosításukba fektetjük a nekik szánt pénzt, hogy ha nagykorúak lesznek legyen valami induló pénzük.

Konkrétan nekem erre semmit nem írtak, de sokan írták, hogy nem kell a gyerek segge alá tolni mindent, mert elkényeztetjük őket, mert ők is megdolgoztak mindenért. És nem jártak táborozni iskolás korukba, meg nyelvet tanulni otthon is lehet, meg nem kell puccos felsőoktatási intézménybe járatni majd ha nagy lesz., mert nekik is jó volt annó a gyerekkoruk, a gyereknek is jó lesz így.

Akkor most elkényeztetem őket? Én jobb életet szeretnék nekik biztosítani, mint amilyen az enyém volt/van, ez elkényeztetés? Nem akarok nekik kacsalábon forgó palotát venni, nem is telne rá abból amit félre teszünk, de valamire jó lesz. Ha másra nem az iskolára, jelen pillanatban gyakorlatilag fizetős a felsőoktatás, ha a gyerek mondjuk mérnök akar lenni, akkor mondjam neki, hogy bocs nincs rá pénz.

Hangsúlyoznám, tudom, hogy nagyon sokan vannak akik ezt nem tehetik meg, megértem, de ez konkrétan egy olyan kérdés kapcsán merült fel, hogy vállajon-e az anyuka 3. gyereket vagy ne? milyen előnyei hátrányai vannak a több gyereknek stb...

Remélem érthető volt amit írtam

2012. jún. 6. 16:46
 1/6 anonim ***** válasza:

Én (illetve mi, a férjemmel) ugyanígy látjuk. Kaptunk lakást, autót indulásnak, mert sem kezdő pszichológusi, sem kezdő orvosi fizetésből nem ment volna. Lehet azt mondani, hogy alánk tolták, és lehet kételkedni ennek a felfogásnak a létjogosultságában: mi nem a szüleinknek fogjuk tudni ezt meghálálni, hanem a gyerekeinknek szeretnénk ezt visszaadni, ha eljön az ideje.

Nagyon tömören ennyit tudok hozzátenni a témához. :))

/Mi is csak két gyermeket fogunk vállalni - eddig is így terveztük, most más okból kifolyólag is ez lesz az egyetlen járható út. Az első csemete már a kiságyban szuszog, a második pedig 4-5 év múlva fog "elkészülni" ha Isten is úgy akarja. :)/

2012. jún. 6. 17:07
 2/6 anonim ***** válasza:
Én nem teszek félre,mert amit félre tudnék tenni havi szinten az 20 év mulva egy napra is kevés lenne neki.Inkább most adom meg gyerekemnek amit tudok.(anyu ha 500 Ft-ot félre tudott volna tenni havonta(fél fizetése) akkor azzal mit kezdenék most??hát nem abbol lenne lakásom...)
2012. jún. 6. 17:21
 3/6 A kérdező kommentje:
Épp ezért teszem én is inflációkövető befektetésbe, és egyébként nem nagy összeget, messze van a fél fizetésemtől, még a sokad részétől is. De nekem milyen jó volt, mikor megkaptam anyuéktól azt a keveset és beletettük a férjemmel a közös lakásunkba. Ha az nem lett volna valószínűleg még ma is albérletben laknánk, mert nem tudtunk volna 1 millát leakasztani a szögről kezdő fizetésekből, hogy a minimumot kifizessük ahhoz, hogy megkapjuk a lakást.
2012. jún. 6. 17:43
 4/6 anonim ***** válasza:

Mi 4en vagyunk testvérek. Anyám egyedül nevelt fel minket, vállalkozása volt. Nem tett félre nekünk, bár megtehette volna. Inkább a környék legjobb általános majd közép iskolájába járatott minket. Később rosszabbra fordult, nem tudott nekünk annyi mindent megadni. Nővéremnek tudta fizetni az albérletét, de nekünk hugommal a középiskolás könyvekre kellett gyüjtenünk nyáron. Mi a hugommal megtanultuk értékelni a pénzt, a nővérem és a bátyám nem. 30 évesek, de még mindig nem tudják kezelni a pénzt. Mi a hugommal megcsináltuk a diplomát, diákmunkát vállaltunk. Nővérem kibukott, végül tavaly diplomázott le, a cég, ahol dolgozik, fizette a sulit.

Anyum előre megmondta, hogy szeretne mindegyikünknek lagzit, de nem teheti meg, így nem fog csinálni egyikünknek sem. Ugyanígy a házzal, lakással kapcsolatban.

Mi a másodikat várjuk, nagyon szeretnénk harmadikat majd. Tudom, hogy kettőnek sem tudnék lakást biztosítani, meg kocsit. Sajnos egynek sem.

Két fiam van, vagyis a másodikat is annak mondták eddig. Én szeretnék egy kislányt. Nálam ez a döntő a harmadik vállalásában.

32hkm

2012. jún. 6. 20:56
 5/6 anonim ***** válasza:
Szerintem ha megteheted, jól teszed hogy gondolsz a gyerekeid jövőjére is . Az én szüleim (igaz van két tesóm is) nem gondoltak rá, így hármunk közül nekem van csak saját lakásom, szinte az egész hitelre...plusz a diákhitel, hogy fősulira járhassak. Nagyon el vagyok adósodva és ez nem egyhamar lesz jobb. Mi a kislányunknak havi 5 e F-ot teszünk félre de most még gyeden vagyok, ha visszamegyek dolgozni én is szeretnék még befektetést neki, bankban dolgozom úgyhogy megoldom majd.
2012. jún. 7. 00:15
 6/6 anonim ***** válasza:

Mi is tennénk félre, meg is tesszük, de én is azon a véleményen vagyok, hogy a mostani havi 10.000 Ft 20 év múlva mit fog érni? Semmit kb. legalábbis nem annyit, mint ma.

Így olyan formában tuti nem teszünk félre, amihez nem lehet hozzányúlni x évig, mint pl. a babakötvény számla.

Normál megtakarítási magas kamatozású számlára tesszük félre a "gyerkőcnek" a családi pótlékot minden hónapban, ezen kívül még mást is, amihez ha mégis kell, hozzá tudunk nyúlni. Költözést is tervezünk valamikor, azt a lakást is be kell rendezni, bármi közbejöhet, én nem szeretem az ilyen jellegű megoldásokat.

Ennek ellenére és mellett van még két fundamentánk is, az 4 éves futamidejű és azt is a költözésre szánjuk.

Most pl. ha úgy vesszük a fiam új ágyát az ő megtakarított pénzéből vettük meg. De pl. azért a biciklijét kispóroljuk a havi fizuból.

Ki tudja még mi lesz akkor, muszáj, hogy legyen megtakarított pénz, amit nem költünk el, akkor majd abból tudjuk támogatni a gyerkőcöt, most az mindegy, hogy minek nevezett számlán gyűlik, a gyereké vagy a mienk, de gondolni kell majd később arra is, hogy mire mi odakerülünk, nyugdíjat sem fogunk már valszeg kapni..... Akkor a gyerekek tartsanak el minket? na neee...

2012. jún. 7. 10:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!