Rossz fog miatt bekövetkezhet vetélés (pl. gyulladás a fog gyökerén)? Vagy nincs összefüggés?
konkrétan gyulladás van a fogadon, vagy ez csak elméleti kérdés?
Ha be van gyulladva, inkább kezeltesd, nehogy kihulljon, ha csak elméleti, akkor ne agyalj ezen.
(Most lehet, hogy hülyeséget írok, ne vegyétek alapul. De én eddig úgy tudtad, lehetséges, hogy rosszul..., de úgy:
Hogy egyrészt a legtöbb és biztosra menő fogorvos röntgent felvételt készít a fájó fogról, ha kívülről nem látszik semmi. (Vannak ugye a barbárfogorvosok, akik rögtön fúrni kezdenek, és pontosan nem biztosak benn, hogy melyik györkérhez kell fúrni...) És azt gondoltam, hogy a röntgent gépet kellene elkerülniük a terhes anyáknak, hogy ez lehet esetleg rossz hatással rájuk.
Másik, hogy sokan a szülésnél is nagyobb szenvedésnek élik meg a fogászati kezelést, és nehogy ott kezdjenek el szülni...
Hát én ezeket gondoltam. De lehetséges, hogy ahogy a 2-es válaszoló írja, a gyulladási góc a veszélyes a terhes nőre. Ezeket a gócokat pedig sokszor már akkor is észreveszi egy profi fogorvos röntgent felvételről, amikor még nem is fáj.)
Köszönöm, hogy írtatok.
Volt egy vetélésem 2 hónapja, és most gyökér kezelni kell a fogamat, ami valószínű már akkor is rossz volt. De csak most fájdult meg, belülről lyukadt ki. Így arra következtetek, hogy lehet a rossz fog,(ami ugye egy góc is), miatt indulhatott el a vetélés. Persze ezt csak én feltételezem....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!