Szülinapi zsúrhoz kérnék tanácsokat?
Az ünnepelttel együtt 9 gyermek, legfiatalabb 2, a legidősebb 5, az ünnepelt 3.
Az ovink udvarán fogjuk tartani, mely egy családi ház kertje tulajdonképpen, homokozóval, csúszdával, mászókával, járműparkkal :)
Kérdéseim a következők lennének (amik elsőre eszembe jutnak)
- Hány órai kezdettel tartsuk? Szombati napon lesz. Legyen 10-14ig vagy inkább 9-13ig?
- Kössem le őket programokkal, vagy hagyjam inkább, hogy belevessék magukat a játszótérbe? vagy legyen fakultatív? Mondjuk arcot festeni nekik én tudnék, esetleg tegyek ki gyöngyfűzőcskét vagy valami hasonló molyolósat is?
- Láttam a partykellékesnél meglepis zacskókat. Gondolom minden kis vendég örül az ajándéknak, de mit tegyek bele?
- Szendvicseken kívül meg sütin kívül milyen ennivaló legyen még? ebédidő miatt kérdezem)
Nagyon hálás lennék, ha adnátok tanácsokat :)
a kilenctől egyig -re szavazok mert utánna alvás van a legtöbb gyerkőc napirendjében.
legyen mentő ötlet a lekötésükre ha elfajulna a játék . ha fakultativ klikkesedés is várható főleg hogy a legtöbb kétéves nem játszik még társaságban szv. őt valószínü kihagyják majd .
a gyöngyözés pont emiatt megint elvethető . én molyolóst és festőst nem tennék mert akkor szólni kellene hogy játszós ruhában menjenek v. gondoskodni kötényről.
alakítsatok ki pályákat bólyákkal azt kerülgethetik
meglepi lehet egy közös fénykép vagy kisautó is gondolom fiúk de ha lányok akkor ékszer pl. fából egyforma hogy ne legyen veszekedés .
legyen sok gyümölcs mondjuk fogvájóval káposztába v. almába szúrkálva.
Igaz,én még csak most várom a babámat,de ha nem baj akkor leírom a véleményem.
Ha nem délután tartanátok,hanem e két időpont közül lehet választani,akkor 10-14-ig tartanám.
Én találnék ki programokat,mert ha csak kiereszted őket a jáccira,abba semmi szülinapi buli nincs,ennyi erővel mehetnétek egy sima jáccira is.És a gyerekekben jobban megmarad egy programokkal teli szülinap.
Meglepis zacskó nagyon jó ötlet.Kis apróságokat tegyél bele,pl hűtőmágnes,kis plüss,labda,akár Kinder tojásból valami figura.Bármi,ami ismerősi körben akad elfekvőbe.
9 gyerkőcre akár lehet palacsintát csinálni,annak minden gyerek örül,különösebb főzés viszont szerintem felesleges,hacsak a szülőket nem akarod vendégül látni.
Egyébként mi nyáron csináltunk a gyerekeknek "kalóz partyt",nagyon élvezték.Lufikba tettünk cukrot,azt kellett kikardozni.Vizilufikat töltöttünk fel vízzel,arra rá kellet ugrani(persze ezt csakis jó időben).
irok egy ötletet ami eszembe jutott gyermekkorom szülinapi zsúrjaiból.
ez viszont némi rákészülést igényel.
kellett csukott szemmel rajzolni meg volt bekötött szemmel lufi durrogtatás alma halászás fogakkal vízből. szőlő evés zsinórról...
kitalálhattok ilyet a kicsiknek is
és amit kaptunk érte az érdekes formájú tészta amit felfüztünk . manapság már kapni színezett -növényi alapú - festékkel színesített tésztákat . pl. kocsikerék v. nagy canelloni tésztát. aztán otthon kifőzhetik .
ha nektek nem is másnak beválhat még talán nem ez a korosztály mi 6 évesek voltunk amikor ez a buli volt tartva.
- Hány órai kezdettel tartsuk? Szombati napon lesz. Legyen 10-14ig vagy inkább 9-13ig?
Szerintem ebben a korban inkább 9-13-ig.
- Kössem le őket programokkal, vagy hagyjam inkább, hogy belevessék magukat a játszótérbe? vagy legyen fakultatív?
Az arcfestés jó, sok dologgal ne készülj, mert ha ott a játszó, az ekkorka (de még nagyobb gyerekeket is) nehéz összecsődíteni.
Ami nálunk bevált: hullahopp karikát akassz fel, tegyél rá pár papír pillangót, hajtogass pár repülőt, és versenyezzenek, ki tudja átdobni.
A csomagolós játékot is szeretik, egy apróságot csomagolj be több rétegbe, zenére adogassák körbe. Amikor megáll a zene, a gyerek egy réteget levehet róla. Amikor ilyen picik, szerintem érdemes MINDEN réteg alá tenni valamit, egy matricát legalább. Náluk a "zenefelelős" leskelődött, hogy hol állítsa le a zenét, így minden gyereknek jutott valami.
De sok programmal ne készülj, ebben a korban nem is igénylik, türelmük se lesz, mert ha az egyik nekiáll csúszdázni, akkor nehezen viseli, hogy hagyja abba, várja meg, amíg Pistike kijön a homokozóból, mire a negyediket odatereled a többihez, az első meg is szökött, mert rájött, hogy szabad a kislapát...
- Láttam a partykellékesnél meglepis zacskókat. Gondolom minden kis vendég örül az ajándéknak, de mit tegyek bele?
Matrica, PEZ - olvadósrágó: ha a többi szülő nem megrögzött biomami.
Nézz szét a Fakopáncsnál, ott elérhető áron is vannak jó cuccok. [link]
Én tombolát csináltam, ilyen csomagot osztottam ketté, és 4-4 figurát lehetett nyerni: [link] tarsasjatek-babu-allatfiguras.html
- Szendvicseken kívül meg sütin kívül milyen ennivaló legyen még? ebédidő miatt kérdezem)
Sokat ne csinálj, mert a gyerekek a nagy izgalomban úgyis csak csipegetnek, a szülők fognak mindent megenni.
Esetleg virslit lehet felvágni, szendvics, pogácsa is jó, meg a fornettis cuccok. Én múltkor rendeltem egy vegyes csomagot, így mindenki tudott enni. Na meg legyen tartalékba inkább pár zacskós cucc (ropi, pilóta keksz), amit szükség esetén előkapsz. Ha meg nem fogy el, akkor később is megehető. Eddig még egy buliban sem voltam, ahol a gyerekek éheztek volna, viszont a szülők degeszre ették magukat és a sok szendvicsből tukmál a házigazda még rájuk, hogy ne maradjon a nyakán.
2-es: a palacsinta tényleg jó ötlet, de akkor legyen kakaós és lekváros is, mert ha nem, garantált legalább egy bőgő gyerek.
"Én találnék ki programokat,mert ha csak kiereszted őket a jáccira,abba semmi szülinapi buli nincs,ennyi erővel mehetnétek egy sima jáccira is.És a gyerekekben jobban megmarad egy programokkal teli szülinap. "
Ezzel nem értek egyet. Picikékről van szó, én már nagyobbacskáknak szerveztem pl. az egyik alkalommal (7 évesek), csak két félét, egy tombolát és egy kicsomagolósat, de ahhoz is nehéz volt nekikezdeni, mert nekikezdtek játszani. Ebben a korban nem igénylik a szervezett programokat, sőt sokszor ebből van a bőgés, mert az egyik belekezd a játékba, a többi vár rá egyre türelmetlenebbül, menne ő is játszani, stb. Láttam ilyet, nem egyet. Ilyenkor elég a kötetlen játék, pár nem kötelező lehetőséggel. Pl. kirakni "halastavat" (=pici gyerekpancsoló), benne pár halacskával, és aki akar, horgászhat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!