Textilpelust használó anyukák: mennyi a vízszámlátok?
Mennyi volt a baba érkezése/textilpelus használata
előtt?
Figyelt kérdés
Persze én is tudom becsülni, hogy kb. mennyi vizet használunk, de a gyakorlatban sokkal jobban látszódna, hogy konkrétan mennyi az annyi. Mi nem rég kezdtünk textilpelenkát használni, ezért még nincs összehasonlítási alapom
2012. jún. 4. 12:05
1/7 anonim válasza:
Amikor anno Kushies pelusoztunk ugyanott voltunk mintha megvettük volna az eldobható pelust.
egy csomag pelenkát vettünk 30.000,- ez befektetésnek minősül és egy héten 3x mostam . meg a vegyszerek hozzá aromák . főleg akkor éri meg ha nem nagyon jártok el sehová . mi abbahagytuk a kushies-t mert totál felmarta a kislányom fenekén a bőrt pedig mindent betartottam.
szv. nem éri meg . környezetbarátabb talán bár csak ha a mosógép nem túl sok vizet és áramot fogyaszt.
2012. jún. 4. 12:10
2/7 A kérdező kommentje:
Nekünk abszolút bejött. Olcsóbb megoldást is választottam, kevesebbszer is mosok egy héten. De végül is nem ez a lényeg, csak érdekelne, hogy másoknál ez, hogy alakítja a vízszámlát. (áram számla gondolom nem olyan nagy mértékben változik, de ha tudtok, írhattok azt is)
2012. jún. 4. 12:14
3/7 A kérdező kommentje:
Egyébként eljárunk, de azt is sikerül általában mosható pelussal megoldani. Ugyanúgy berakok pár váltást, csak nem kidobom a használtat, hanem pl. zacsiba légmentesen lezárom és elrakom, aztán otthon megy az áztatóvízbe. Pl. az utóbbi miatt is kérdezem, mert a mosógép fogyasztását meg tudom nézni, de fogalmam sincs mennyi vizet használhatok áztatással és ha kaki van, az előöblítéssel.
2012. jún. 4. 12:18
4/7 A kérdező kommentje:
Úgy tűnik kénytelen leszek megvárni míg lesz saját tapasztalat. :(, kár
2012. jún. 4. 12:26
5/7 anonim válasza:
Nekünk még nem született meg a babánk, de mi is moshatózni fogunk. Egy ismerősnél mindennel együtt 2-2.5 ezer volt a különbség, de ebben a víz és az áram is benne van. Ha az ember használ némi praktikát (öblítő nélkül, mosószerből is az olcsóbb magyar pelenka mosópor, mosószódával), akkor nincs nagy különbség a számlák között. A babánk valószínűleg örökli majd a nagyon érzékeny bőrt, ezért nem merült fel, hogy eldobhatóba csomagoljuk (rajtam a betéttől is pelenkakiütés, és véres felmaródás jön ki, apukája pedig nagyon ekcémás...).
5. válaszoló: valóban, nálatok nem is kérdés a választás :), köszönöm az ismerős adatát
6. válaszoló: ezt a kalkulátort ismerem, csak azért nem tudok pontosat kiszámolni így, mert nem fix a mosás gyakorisága, akkor mosok, amikor összejött egy mosásnyi fehér (egyébként kb. 4-5 naponta) és mivel van mellette egyéb cucc is, nem tudom, hogy mennyi esik a pelusokra. a másik probléma, hogy a program nem számol az áztatóvízzel és azzal a vízzel, amit a kaki öblítésekor használok. ezeket nem tudom, maximum csak saccolni
Most egyébként kijött az első vízszámlánk, nem is olyan vészes. Még azt kell megnéznem, hogy előtte mennyit fogyasztottunk.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!