Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit szólsz az ilyen baba-mama...

Mit szólsz az ilyen baba-mama kórházhoz?

Figyelt kérdés
Többször is felhívták a figyelmünket, hogy ha baba-mama szobát kérünk, akkor anyuka nem mehet ki a folyosóra rokonokkal trécselni, illetve akárhány rokon jön, akármilyen messziről a babádat naponta csak egyszer van lehetőség megmutatni nekik, aki erről lecsúszik, az bukta. Én valahol megértem, mert azt mondták, némelyik anyukának a rokonság sokkkal fontosabb, mint az újszülött gyereke, és alig van vele, mert mindig ott ül valami rokon, illetve ha már baba-mama szobát kértél, akkor ne rángassák el ötpercenként a babádat, mert megint jött egy unokatesó, rá egy órára meg egy másik. Vélemény?
2012. jún. 1. 18:05
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem azt a 3 napot ki lehet bírni. Én imádtam, hogy a gyerekeimmel lehettem, csak a gyerekeimmel.

Mindkétszer kifogtuk a zárlatot, tél volt, influenza szezon.

2012. jún. 1. 18:15
 2/9 anonim ***** válasza:
57%
Ilyen helyen én nem szülnék!!! Nekem fontos volt, hogy tudjak a férjemmel beszélgetni. 3 óra a látogatási idő, előtte megszoptattam a lányom, be a csecsemősökhöz, én pedig mentem a férjemmel le. Ha valami gond volt tudták, hogy hol vagyok. (Tudom, hogy le leszek pontozva,mert nem csak a gyermekem körül forgott a bent töltött 6 napom)
2012. jún. 1. 18:30
 3/9 anonim ***** válasza:
63%

A kismamák nagy százaléka a háta közepére se kívánja a kórházi látogatókat, de azok süketek, jönnek, mert "kell". Hoznak egy rakás felesleges dolgot, ami csak az amúgy is szűkös helyet foglalja.

Megértem a kórház álláspontját, a kismamának fel kell épülnie a szülés után (akár sima, akár császár), meg kell ismerni a babát, sokat mellre helyezni, vagy gyönyörködni benne, vagy csak megpróbálni szunyálni egy kicsit. Jönnek a dokik vizitelni, viszik a babát vizsgálatra stb., senki sem tud a mamák után kajtatni, mert az éppen a századik rokonnak meséli el a szülése sztoriját.

Az a három nap nem a világ, a rokonok bírják ki, nem kell megszállni a kórházat.

A másik meg, talán így próbálják kicsit szűkíteni a pofátlanok táborát, akik vén fejjel meg vannak veszve, hogy fiatal cicit lássanak. (Ahol én szültem, van látogatói folyosó, szobaszámok kinn, mégis folyton vadidegen próbáltak bekukucskálni.)

2012. jún. 1. 18:31
 4/9 anonim ***** válasza:
56%

Én nem szívesen mennék olyan helyre, ahol megszabják, hogy nekem milyen hozzáállásom legyen a dolgokhoz. Úgy vagyok vele, hogy nem attól baba-mama-barát egy kórház, ha valamit csak és kizárólag egyféle módon lehet csinálni, hiszen nem szabványemberek vagyunk.

Nálunk mondjuk egész jó volt a rendszer, legalább is nekem így kényelmes volt, igaz, azt ma már furcsállom, hogy csak és kizárólag rooming-in szobák voltak. Nem nekem volt ez kellemetlen, de úgy gondolom, azokat is tiszteletben kell tartani, akik ezt nem így szeretnék.

De egyébként minden jó volt, a látogatók a kórtermekbe nem jöhettek be, viszont kint volt egy nagyobb étkező, látogatási időben bárki bármikor jöhetett, ott lehetett fogadni, akár babástul, akár baba nélkül, mivel volt külön babaszoba is. Étkezések idején is itt kellett "leadni" a babákat, de aki akarta, éjjel is átvihette, vagy ha büfébe ment le, vagy akármi. Engem megnyugtatott, hogy éjjel átvihettem a babám pár órára, mert attól féltem, hogy nem ébredek fel a hangjára, annyira ki voltam ütve, arról nem is beszélve, hogy az éhségén sajnos egyáltalán nem tudtam segíteni, mert három nap után sem volt egy csepp tejem sem, hiába tettem mellre folyamatosan.

Szóval nekem ez a rendszer szimpatikusabb volt, mert nem szeretem, ha rám erőltetnek valamit, amit én inkább lehet, hogy máshogy csinálnék.

2012. jún. 1. 20:02
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Ahol a fiamat szültem ott boldog boldogtalan jött. És jöttek. Én meg már a szülőszobát sírtam vissza, mert oda csak egy kisérő mehet be... Hulla és a mosott fos keveréke voltam a 3nap alatt.

Brűűűű és csak ültek a kicsi felett, néha sóhajtottak, deédes... na ez a fenének se kell.

A lányomat az Uzsokiban szültem, ott megvan a látogatási idő, ezen kívül kiteszik a látogatót, mert nyugira van szükség. És kisimult arccal jöttem ki. Igen 30percre beadtam a picit a csecsemőre amíg a férjemmel lementem a büfébe és ettem egy kicsit. De ekkor már hiányzott a lány, és mentem vissza. Nekem jobb volt, hogy nem jöttek csőstül a látogatók, a kicsinek se hiányzik az abajgatás.(egyedül a fiamat hiányoltam a 7nap alatt, sajna egy "fertőzés" és antibiotikum kezelés miatt a lányt bent fogták)

2012. jún. 1. 21:12
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

én bababarát kórházban szültem 2009-ben, de egy borzalom volt, viszont nem ilyen okok miatt

csak és kizárólag szoptatni lehet, akkor is ha nincs tejed ! tápszert nem adnak, akárhogy sír a gyerek az éhségtől, és akárhogy könyörög az anyuka, (császáros voltam, nem indult meg a tejem, és amikor 3. napja néztem, és szenvedtem az éhségtől üvöltő gyerekkel, és nem adtak neki tápszert, én azt találtam mondani, hogy mi innen elmegyünk, erre a doktornő azt mondta, hogy akkor kihívja a gyámügyet!!!!)

mindkét mellem véresre kisebesedett 2 nap alatt, de még bimbóvédőt sem engedtek használni

3 napig voltam bent, de ezalatt nem aludtam összesen 6 órát sem, mert mindig együtt van minden anyuka és minden baba, és mindig sír valamelyik, és reggel fél 6-kor ébresztettek

remélem nem minden bababarát kórház ilyen!

és sajnálom, hogy nem egyben mamabarátok is ezek a helyek

2012. jún. 1. 23:06
 7/9 anonim ***** válasza:

Nekem ez így összességében nem tetszik. Azzal egyetértek, hogy ne csődüljön oda minden rokon meg szomszédnéni, de azért pl nehogy már a férjem, a gyerek apja ne foghassa a kezébe a babánkat. A szüleimnek is rosszul esett volna, ha nem jöhettek volna megnézni az első unokájukat, és nem beszélgethettek volna velem kicsit.

Valahogy korlátozni kéne a látogatók számát, nem ennyire radikálisan kitiltani minden családtagot.

2012. jún. 2. 00:40
 8/9 anonim ***** válasza:
Bocsánat az offért, de nálunk senki sem foghatja meg a babát a látogatók közül. Ki lehet tolni megmutatni, 5 perc max, de senki nem érhet hozzá. Nálunk sem jöhet be egy látogató sem a szobákba... (2. voltam) Viszont ha kell pótlás, azt adnak. (Sőt, olyanról is tudok, hogy van amelyik csecsemős megeteti a babákat, mielőtt visszaviszik őket. És csodálkoznak, ha nem akarnak szopni...)
2012. jún. 2. 11:12
 9/9 anonim ***** válasza:

Azzal egyetértek, hogy ne csődüljön oda mindenki, mert egyrészről a babának csak az anyukájára (max. az apukájára) van szüksége, másrészről az anyukának kell a pihenés.

Sokan átesnek a ló túloldalára és azt hiszik, hogy hatalmas látogatósereg nélkül nem is lehet élni.

De a másik véglet meg az, amikor még az apukát sem engedik oda a babához.

Szóval valahol a kettő között van az igazság :)

2012. jún. 2. 16:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!