Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A Passzív tgyás és a passzív...

A Passzív tgyás és a passzív gyed beszámít az előzetes biztosításba?

Figyelt kérdés
Azaz a második babánál újra igénybe lehet venni a Tgyást,Gyed-et?
2012. jún. 2. 23:38
 1/10 anonim ***** válasza:
A passzív jogon járó ellátásokat nem lehet tovább "örökíteni" a következő gyerekre.
2012. jún. 2. 23:42
 2/10 A kérdező kommentje:
Első gyermekem 2010-01-ban született, attól TGYÁSON, GYEDEN voltam 2012.01-ig, aztán 3hónap GYES-en, most igényelném a TGYÁST a második(Májusban született után). Lehetséges, hogy már tavaly július óta passzív a GYED-em. Jár-e így a második babánkkal TGYÁS, GYED? Van-e kiskapu?
2012. jún. 2. 23:45
 3/10 A kérdező kommentje:
De állítólag a passzív tgyás és a passzív gyed beszámít az előzetes biztosításba? Ez igaz?
2012. jún. 2. 23:46
 4/10 anonim ***** válasza:

nekem megszűnt a munkahelyem január 1.-én, utána passzív gyedet kaptam már csak.

mivel megszakadt a munkaviszonyom, újra 1 év folyamatos meló kell ahhoz, hogy majd a kistesóval kaphassak gyedet.

csak gyes jár neked sajnos, nem is lehet tovább vinni a passzív gyedet és nem is számít munkaviszonynak!

2012. jún. 3. 11:23
 5/10 anonim ***** válasza:
A passzív gyed és passzív tgyás pont azt takarja, hogy nincs mögötte biztosítási jogviszonyod. Tehát semmiképpen sem számít bele egy újabb ellátásba, mint biztosítási idő. Ha állampolgári jogon kapod a gyest, mert nincs biztosítási jogviszonyod, az újabb gyerkőccel nem leszel jogosult sem tgyásra, sem gyedre. Mikor szűnt meg a biztosítási jogviszonyod? Haa esetleg munkanélküli ellátásra jogosult vagy, onnan mehetsz tgyásra, ha van a szülést megelőző két éven beül 365 nap biztosítási időd.
2012. jún. 3. 12:05
 6/10 A kérdező kommentje:

[link]

Ezt találtam, akkor ez nem azt jelenti, hogy a másodikkal is járhat?

2012. jún. 3. 14:43
 7/10 A kérdező kommentje:
Az a helyzet, hogy megszűnőben van, nem üzemel a munkahelyem, és már senki sincs, aki aláírná az igénylő papírjaimat. Tulajdonképpen nem igazán passzív, csak feltételesen, mert el nem küldtek, így munkanélkülire sem tudtam volna menni a második baba születése előtt.
2012. jún. 3. 14:46
 8/10 A kérdező kommentje:

Itt a pontos történet, remélem valaki tud segíteni:

Lassan 2.5éve itthon vagyok(TGYÁS,GYED,GYES) első gyermekemmel, a második most született egy hónapja. A cég ahol dolgoztam jelenleg felszámolás alatt áll, amit az APEH kezdeményezett tartozás miatt. A cég már lassan egy éve nem üzemel, a vezetőség már”eltűnt”, hivatalos irarokat senki alá nem ír(még a bíróság által kötelezett ügyvezető sem).Enegem nem tájékoztattak, fel nem mondtak. Fél éve, hogy megkerestem az OEP-et, hogy nézzenek a cég után, de nekik is elérhetelenek. Kértem az OEP-et, hogy kérjenek igazolást a munkaviszonyomról, befizetésekről az APEH-től, hogy kaphassak ellátást, nem csak a GYES járjon.Most a válaszra várnak.

A kérdéseim a következők lennének:

1,Folyamatos biztosítási jogviszonynak számít-e az, ha itthon voltam Tgyáson, Gyeden, Gyes-en, miközben a cég megszűnőben van az előbbiek miatt?

2,Jár-e a TGYÁS, GYED?

3,Ha fel nem mondtak nekem, akkor élő a munkaviszonyom?

4, Az APEH igazolása elegendő lehet a munkáltatói igazolás helyett, el kell fogadniuk az OEP-nek?

A legfontosabb kérdésem ebből az, hogy az előbbiekben leírtak alapján jár-e ellátás?

Adatok:

Cégnél 2008. 07.óta dolgoztam

2010.01.-től voltam TGYÁSON, majd GYED-en 2012.01-ig

Aztán Februárban betegállományba akartam menni, de az OEP elutasította(fellebeztem,most felfüggesztették az elutasítást).

2012.02-GYES-en voltam Májusig.

Most kérvényeztem a TGYÁS-t a második babánkkal, munkáltatói papírok nélkül.

Köszönöm szépen a segítséget!

2012. jún. 3. 14:47
 9/10 anonim ***** válasza:

ez egy hülye helyzet, senki nem fog itt neked választ adni.

ez már mind elbírálás kérdése...

amúgy ha megszűnik a munkahelyed, nem mondanak fel. nem is mondhatnának mert védve vagy. egyszerűen megszűnik. ha még tart a felszámolás akkor van munkaviszonyod, az, hogy nem fizetnek utánadd vagy bármi ilyen, nem a te dolgod, lényeg, hogy van.

de itt jön a szar rész, ami miatt megválaszolatlan, hogy ha nincs aláírás, nincs tgyás, gyed...

vagy ha már megszűnt 2 hónappal ezelőtt akkor sem jár...

mert ugye 30 napon belül jár a méltányossági ha még van! mert lehet megszüntették, ahogy a méltányossági táppénzt is ;)

nekem már követhetetlen.

szóval most attól függ ez az egész, hogy kifogsz-e egy nagyon nagyon rendes ügyintézőt aki úgy dönt, megadja neked méltányossági alapon a körülmények miatt.

nem tudom, amúgy furcsa ez az egész, már olvastam egy régebbi kérdésedet is, akkor is megdöbbentem! nekünk is épp most számolja fel a bíróság a cégünket és az egyik alkalmazott nem tud hitelt felvenni mert nem találunk kiskaput... tényleg döbbenet, hogy ilyen helyzetre nem hoznak törvényt, de 120 új adó az megy...

sajnálom!

2012. jún. 4. 01:29
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszod! Próbálok valami kiskaput találni, amire hivatkozhatok ha elutasítják. Jobb esetben várnak a felszámolóra, de az borzasztóan sok idő is lehet, addig a GYES-ből kell kijönnie annak is ami nem jön ki sehogy, úgyhogy nagyon örülnék ha megadnák.
2012. jún. 7. 22:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!