A Passzív tgyás és a passzív gyed beszámít az előzetes biztosításba?
nekem megszűnt a munkahelyem január 1.-én, utána passzív gyedet kaptam már csak.
mivel megszakadt a munkaviszonyom, újra 1 év folyamatos meló kell ahhoz, hogy majd a kistesóval kaphassak gyedet.
csak gyes jár neked sajnos, nem is lehet tovább vinni a passzív gyedet és nem is számít munkaviszonynak!
Itt a pontos történet, remélem valaki tud segíteni:
Lassan 2.5éve itthon vagyok(TGYÁS,GYED,GYES) első gyermekemmel, a második most született egy hónapja. A cég ahol dolgoztam jelenleg felszámolás alatt áll, amit az APEH kezdeményezett tartozás miatt. A cég már lassan egy éve nem üzemel, a vezetőség már”eltűnt”, hivatalos irarokat senki alá nem ír(még a bíróság által kötelezett ügyvezető sem).Enegem nem tájékoztattak, fel nem mondtak. Fél éve, hogy megkerestem az OEP-et, hogy nézzenek a cég után, de nekik is elérhetelenek. Kértem az OEP-et, hogy kérjenek igazolást a munkaviszonyomról, befizetésekről az APEH-től, hogy kaphassak ellátást, nem csak a GYES járjon.Most a válaszra várnak.
A kérdéseim a következők lennének:
1,Folyamatos biztosítási jogviszonynak számít-e az, ha itthon voltam Tgyáson, Gyeden, Gyes-en, miközben a cég megszűnőben van az előbbiek miatt?
2,Jár-e a TGYÁS, GYED?
3,Ha fel nem mondtak nekem, akkor élő a munkaviszonyom?
4, Az APEH igazolása elegendő lehet a munkáltatói igazolás helyett, el kell fogadniuk az OEP-nek?
A legfontosabb kérdésem ebből az, hogy az előbbiekben leírtak alapján jár-e ellátás?
Adatok:
Cégnél 2008. 07.óta dolgoztam
2010.01.-től voltam TGYÁSON, majd GYED-en 2012.01-ig
Aztán Februárban betegállományba akartam menni, de az OEP elutasította(fellebeztem,most felfüggesztették az elutasítást).
2012.02-GYES-en voltam Májusig.
Most kérvényeztem a TGYÁS-t a második babánkkal, munkáltatói papírok nélkül.
Köszönöm szépen a segítséget!
ez egy hülye helyzet, senki nem fog itt neked választ adni.
ez már mind elbírálás kérdése...
amúgy ha megszűnik a munkahelyed, nem mondanak fel. nem is mondhatnának mert védve vagy. egyszerűen megszűnik. ha még tart a felszámolás akkor van munkaviszonyod, az, hogy nem fizetnek utánadd vagy bármi ilyen, nem a te dolgod, lényeg, hogy van.
de itt jön a szar rész, ami miatt megválaszolatlan, hogy ha nincs aláírás, nincs tgyás, gyed...
vagy ha már megszűnt 2 hónappal ezelőtt akkor sem jár...
mert ugye 30 napon belül jár a méltányossági ha még van! mert lehet megszüntették, ahogy a méltányossági táppénzt is ;)
nekem már követhetetlen.
szóval most attól függ ez az egész, hogy kifogsz-e egy nagyon nagyon rendes ügyintézőt aki úgy dönt, megadja neked méltányossági alapon a körülmények miatt.
nem tudom, amúgy furcsa ez az egész, már olvastam egy régebbi kérdésedet is, akkor is megdöbbentem! nekünk is épp most számolja fel a bíróság a cégünket és az egyik alkalmazott nem tud hitelt felvenni mert nem találunk kiskaput... tényleg döbbenet, hogy ilyen helyzetre nem hoznak törvényt, de 120 új adó az megy...
sajnálom!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!