Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » KAphatok-e 2. babám után...

KAphatok-e 2. babám után tgyást, illetve gyedet, ha most passzív gyeden vagyok?

Figyelt kérdés
EGyszer már megkérdeztem, de azóta változtak a törvények, hátha tudna nekem valaki segíteni. Február 17-én jár le a passzív gyedem. Előtte a bejelentett munkaviszonyom 2009 májustól 2010 dec.31-ig tartott, azóta vagyok passzív gyedem. Második babám várható szuletése 2012 március 17. Ha elmegyek a gyed után munkanélkulire és így szulöm meg a kistesót, jogosult leszek tgyásra? Illetve ha tgyás után újra munkanélkuli, és úgy igénylem meg a gyedet, jogosult leszek-e rá újra? Már persze ha marad annyi nap munkanélkulim. Kérem aki hasonló cipőben jár írjon nekem, mert valahol azt olvasom hogy ez így megoldható, valahol meg azt hogy nem, és gyanítom ha elmegyek a jelentkezni a Munakugyibe úgy fognak rám nézni mint egy birkára. Előre is köszönöm.

2012. febr. 11. 17:40
 1/3 anonim ***** válasza:

Ha 2010. december 31. óta vagy passzív gyeden, akkor a gyed biztosan nem fog járni, ugyanis a munkaviszony megszűnése utáni gyed idejét csak a tgyásnál lehet a 365 napba beszámítani, a gyednél nem.

ÍGy neked (ha a szülés várható dátumához számolok) 290napod van, ehhez még 75 nap kellene.

Az álláskeresési ugyan 90 nap, de már nincsen szülésig 75 napod, így már nem lesz meg a 365 nap. Kérhetsz méltányossági ellátást, de nem valószínű, hogy megkapod.

A tgyáshoz viszont bőven megvan a szükséges 365 nap, ahhoz csak az kell, hogy a szülés napján álláskeresési támogatást kapj.

Érdemes

2012. febr. 11. 19:07
 2/3 anonim ***** válasza:

Lemaradt a mondat vége:S

Szóval érdemes mihamarabb megkérni, hiszen egy hónapod van szülésig, addig nyugodtan lehetsz álláskeresésin, és a gyed lejárta másnapjától már kaphatod is a támogatást.

2012. febr. 11. 19:09
 3/3 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm, az a fél év tgyás is jobb mint a gyes:)
2012. febr. 11. 20:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!