Nagy névgondjaink vannak! Választanátok?
36 hetes kismama vagyok,kislányom fog születni.Első baba,sok név van,ami tetszik,nehéz közülük választani.
Ami a legjobban tetszik:Eliza és Petra-ezek a favoritok,de nem tudom eldönteni melyik legyen.
Ami még tetszik:Hanna-mindig szerettem volna,a lányomnak nem túl gyakori nevet adni,de ez eléggé az.
Nóra,Dorina tetszik még.Valamint a Léna.De a Bettina sem rossz.
Vezetéknevünk:Ápori
Nekem mind nagyon tetszik,de a favorit a Petra és az Eliza.
De akkor is mind tetszik,igazából a kérdés:Petra vagy Eliza?
Valahol olvastam, hogy hangtanilag nem szerencsés, ha magánhangzóra végződik a vezetéknév, és a keresztnév pedig azzal kezdődik. Persze nem szentírás, de akár még a mérleg nyelve billenhet is miatta, ha már nagyon keresünk mellette-ellene érveket.
Azt kell figyelni a cikk szerint, hogy hogyan hangzik az utolsó kettő és az első kettő szótag együtt.
Ápori Elizánál: "porieli" Meg kell nézni, mennyire jó kiejteni stb.
És így tovább a többivel is eljátszani.
Ápori Petra
– υ υ – υ
Nagyon szépen hangzik. Mondd ki időmértékes verseléssel!
Az adoniszi sor utolsó sora néz így ki.
Ápori Petra Eliza
Ez is ritmikusan kimondva szép, bár lehet, hogy a hosszúsága miatt kicsit veszít a dallamából.
Nekem az Ápori Petra tetszik nagyon, szép dallamos.
Eliza nekem nem tetszik annyira.A Petra jobb.Hanna,Nóra,Bettina,Léna tetszenek.Dorina se rossz.
Ezek közül nekem legjobban a Nóra és a Petra tetszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!