SOS! GYED KÉRDÉS!?

Figyelt kérdés

Kislányom 9 hónapos és apuci munkahelyétől valószínüleg búcsút kell vegyen. Én tudnék hol dolgozni de gyesen vagyok. Ezt szeretném apucinak átruházni (távmunka, tehát természetesen gyerek mellett lehetek) A kérdésem a következő:

Bejelentett munkahelye a páromnak szülés előtt fél évvel volt így jelenleg 1 év és 3 hónapja van ugyan azon a helyen. Előtte levelezőn tanult (valójában dolgozott persze, de nem hivatalosan). Igényelhet-e gyedet a munkája után. Ha igen, akkor mennyi időre.

Jó lenne minél gyorsabban tudni, mert bár kap némi ,,vígaszpénzt" de tudnom kell hogyan fog alakulni a kis családunk élete ha úgy alakul, hogy apuci nem mehet többet dolgozóba. Köszönöm!

2012. máj. 30. 12:32
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

A tgyásnak megfelelő idő lejárta után fogja kapni 1 év 3 hónapig- ahogy írtam, kb. 3 és fél hónappal a 2. születésnapja előtt fog lejárni a gyed jogosultság.

A végkielégítés mindenképpen jár, amennyiben a munkáltató akar megszabadulni tőle - plusz hozzátenném, hogy amennyiben elmegy gyedre, rendes felmondással nem is küldhető el. Persze nyilván meg fog állapodni velük a férjed, de ahhoz hogy aláírja a felmondást, mindenképpen harcolja ki a végkielégítést.

2012. máj. 30. 13:18
 12/13 anonim ***** válasza:
100%
Ja, és nem mellesleg végkielégítés 3 év után jár.
2012. máj. 30. 13:19
 13/13 A kérdező kommentje:
Igen ennek valami más a neve... Csak nem tudom. De tudom, hogy megkapja. De mi van akkor, ha gyedre megy akkor ő maga is felmobdhat hogy megkapja ami járna vagy akkor szivathatják a munkahelyen hogy a gyedig nem mondanak akkor mégsem fel neki ha ő lép először vagy csak utána. Az az igazság hogy rengeteg ott az ember ahol dolgozik és nem éppen van lehetőség a családias megbeszélgetésekre. A cég is külföldiek kezében van. Itt műszakok szünnek meg és egyidőben újjakat indítanak hirtelen elküldenek xezer embert és más posztra felvesznek ugyan annyit. Nehéz kiigazodni így kb 3 hónapja bennünk is van a gyomorideg hogy akkor lassan mostmár tényleg férjemék következnek-e vagy sem. Nagyon úgy tűnik, hogy eljött ez a pillanat is. De mivel pletyka mindig is volt így nem aggódtunk ennyire. Dolgozni távmunkában eddig is szerettem volna, nem ezzel van a problémám. Hanem egy teljes fizetés megszűnése szerintem nincsen olyan háztartás ahol ne hiányozna. Én ráadásúl első időszakban éppen annyit tudnék keresni amennyiből kijövünk. Elköltözni meg minden nyavaját meg nem szeretnék néhány hónap miatt valahogyan inkább átvészelnénk... Nem tudom mi lenne a legjobb megoldás. Ha azutád adná be a papírt hogy mennie kell akkor mivel rosszabb a helyzet???
2012. máj. 30. 14:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!