Most volt a kisfiam névnapja és a családból (anyukámon kívül) senkinek nem jutott eszébe legalább boldog névnapot kívánni?!
Nem az ajándék miatt mondom! Hanem annyira rosszul esett, én mindig mindenkit felköszöntök, nekem a 3 gyerek mellett is van kapacitásom számon tartani a sok rokoni név- meg szülinapot (felhívjuk/levlapot küldünk, neten beszélünk, akihez lehet beköszönünk egy tábla csokival stb. ).
Neki meg ez az első ünnepe amit igazán megért és mégis mindenki tojik a fejére :S (most lesz 2 éves)
Jogos, ha eztán én is hanyagolom mindenki köszöntését?
Degradálás.
Nekem mindig fura volt ez a névnaposdi, mi családon belül nem is tartjuk. A sógornőim próbálkoztak persze, hogy a gyerekeket köszöntsük fel, hogy "megtanulják" (nem tudom, mit, talán hogy folyton ki van nyalva a s.gük és mindenre ajándékot kapnak, mert egyik sógornőmnek sem jutott eszébe, hogy mondjuk leüljön a gyerekével valami irkafirkát csinálni ajándékba MÁS névnapjára)
szóval csináltak olyat is, hogy vettek a nevünkben egy 3000 ft-os törölközőt. Namost sürgősen leállítottuk, 2 gyerekünk van, ők megbeszélték, hogy ünnepre 5000 ft értékben vásárolnak a gyerekeknek per kopf. Nekünk is van 2 gyerekünk, és én rájuk költök, nem rokon gyerekekre...
(egyébként meg nem is tartották be a limitet, a fiam karácsonyra egy használt műanyag hintát kapott, ami újonnan is 1400 ft)
Szóval szerintem teljesen jogos, ha ezentúl nem köszöntesz, ha nem viszonozzák. Ezeknek a dolgoknak akkor van értelme, ha kölcsönös.
Szerintem meg nincs mit tenni...ha megjegyzed az is tök gáz mert ez milyen már hogy figyelmeztetni kell őket?? Nálunk ugyanez van. Senki se köszöntötte fel a 3 gyerekemet a névnapján, csak délután jutott eszébe az egyik barátnőmnek. És ott is csak az egyik gyerek névnapja.
Rosszul esik, igen, a családtól főleg, de ez van. Hiába teszem szóvá az csak ilyen kicsinyeskedés lenne szerintem.
Akkor én ennél is jobbat mondok: a lányomat Nórának hívják, a két évvel idősebb unokatesója Lili.
Tavaly a lányom névnapjának délutánján tajtékozva, habzó szájjal hívott fel anyósom, hogy micsoda paraszt bunkók vagyunk a férjemmel, mert nem köszöntöttük fel a Lilcsikét, holott tudtuk, hogy ők is készültek, és ha ők a "kevéske" keresetükből tudtak neki 8000 ft-os debilpónit vennék, mi is igazán készülhettünk volna valamivel.
Letettem a telefont.
Este halálra röhögtem magam a férjem ábrázatán, amikor elmondtam neki, miért telefonált az anyja. Utána küldött egy SMS-t anyósnak, hogy bocsi anyu, de a csekélyke keresetünkből inkább a saját lányunknak vettünk ajándékot, mert ma van a névnapja...
Azóta anyós nagyon figyel rá, hogy kinek mikor mije van, de sógornőmék, noha elvárják, visszafelé letojják a köszöntősdit.
az oké, hogy a családban senkinek nem jutott eszébe, de te mit tettél, hogy ne ez legyen????
én mindig áthívom a családot egy kávéra és sütire a fiam névnapja alkalmából, úgy tanultam, hogy így illik, nem csak begyűjtjük az ajándékokat. szóval ha így nézzük, te se tettél azért, hogy a kisfiadat felköszöntsék
Lenulláztatok, mert le mertem írni, hogy nem helyes, hogy "ledegradálni"? Itt már építő kritikát sem lehet mondani, mert mindenki személyes támadásnak veszi...
Érdekes emberek vannak itt mindenesetre.
A te kicsikédnek is boldog névnapot előre is:))
Enyém Milán Benjámin:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!