Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Egy kislánynak ha az anyukája...

Egy kislánynak ha az anyukája nőies, akkor ő is az lesz?

Figyelt kérdés
Az egyik barátnőm (25 éves) van egy 2 éves kislánya. Az anyuka "csajos": magassarkú, miniszoknya, szőke haj, műköröm, tudja mi áll neki jól, jól is érzi magát a bőrében. Azt mondja hogy "Csajos nőcit akarok belőle nevelni" és a 2 éves kislány már most olyan ruhákban jár hogy kis szoknya + leggings, hozzá farmerdzseki + napszemüveg, tehát mint egy kis nő, a haja mindig belőve neki. Ha már ilyen kis korban "nőiesen" öltözteti, ezzel gondolom önbizalmat is ad neki, akkor ilyen is fog maradni? Ő is egy csinos nőci lesz? Ez ezen múlik?
2012. máj. 17. 22:57
1 2 3
 11/22 wiWell válasza:
50%

Az én anyum 45 éves, de még mindig képes rózsaszínu akármiket felvenni, magassarkú, kistáska. Az én ruhatáramat gyászosnak titulálja, mert sok benne a fekete meg sotét ruha. Múltkor mondtam is neki, hogy dolgozni nem járhatok 18 éves pompon-lánynak oltozve akkor minek legyen olyan goncom? Meg nem is tetszik, nem is áll jól.

Szóval nem, nem minden esetben, lehethogy kinovi, sokban fugg a barátoktól.

2012. máj. 17. 23:27
 12/22 anonim ***** válasza:
71%

Megcáfolom :)

Anyukám tinikorától festi magát, divatosan öltözik, haj mindig belőve, magassarkú. Nem ribancos, sosem volt az... simán ad magára.

Nekem is mindent megadott volna, amit kérek ilyen téren. Kicsi voltam még, otthon kifestettem magam, és felvettem a ruháit, mint a kislányok általában, néztem magam a tükörben. Anyu mondta, ez nem baj, szóval sosem tiltott...

Mikor tini-korba léptem, mondta, használjak mindent nyugodtan a dolgai közül. Alapozóval kezdtem, majd spirál, szemceruza, stb... tartott pá hónapig, aztán egy reggel néztem a tükörbe, és mondtam, ez nem én vagyok :( Leszedtem a sminket, máris jobb volt. Anyu mondta, hogy az én döntésem, ha nem, hát nem. Majd jött egy év -feketére festem magam és feketében járok- időszak, anyu erre is mondta, lennie kell egy stílusnak. Kinőttem a tinikorból, egyszer sminkeltek ki, mikor férjhez mentem. Azóta sem. Hiába volt bál, akármilyen ünnep, én maradtam a lapos sarkú szürke vagy krémszínű cipőmben, és olyan ruhákban, ami nem feltűnő, teljesen beleolvad a környezetbe. A férjem mondta is, hogy örül, hogy én olyan vagyok, amilyen, természetes. Semmi smink, semmi mű nincs rajtam, 25 éves vagyok, egyenlőre egy gyermek anyukája. Anyum még mindig fiatalosan, divatosan öltözik, és festi magát. Ha nem hasonlítanánk annyira arcban, meg nem mondaná senki, hogy anya-lánya vagyunk, annyira különböző a stílusunk (pedig abban nőttem fel, hogy festi magát, igazi NŐ)

2012. máj. 17. 23:29
 13/22 anonim ***** válasza:
100%
Nekem anyukám mindig csinosan öltözködött/öltözködik, nem miniszoknya, hanem a korának megfeleően, de azért fiatalosan. Viszont én sosem voltam az a vérbeli csajos lány. Szoknyám nincs is, se magassarkúm...
2012. máj. 17. 23:29
 14/22 anonim ***** válasza:
100%

anyukám mindig is ízlésesen, korának megfelelően nőiesebben öltözött, de engem ez sosem mozgatott meg. kiskoromban is utáltam a szoknyát meg a lakkcipőt.

nagyim szegény folyton azon kesergett, h miért járok mindig hatalmas fekete cuccokban, szakadtan. kinőttem azt is, de most sem vagyok egy Zara vagy Mango katalógusból kilépett kis divatcica. van egy stílusom, olyan casual-félének mondanám. magassarkúban járni nem bírok, utoljára a ballagásomon volt rajtam szoknya.

én nem fogom befolyásolni a lányomat, úgy fog öltözködni, ahogy neki jól esik, és ha jól nevelem, akkor talán útszélinek sem akar majd kinézni, akármilyen alkalom is van.

2012. máj. 17. 23:45
 15/22 anonim válasza:
80%
Az én anyukám nagyon csinos volt mindig, kiskoromban imádtam a magassarkúiban tipegni, rúzsozni, felpróbálnia ruháit. Mindig csinosan, csajosan öltöztetett és kifinomult, nőies stílusom lett így felnőttkoromra. Szóval szerintem ez előnyére válik egy kislánynak, persze azért egy kisgyereknél nem szabad átlépni a kislányos ruhák szintjét, mert a korának megfelelően kell öltöztetni. De egy lány akkor is legyen csak lány és ezt már tanulja meg kiskorától.
2012. máj. 18. 00:17
 16/22 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ez nem függ össze. Pl nálunk a tesóm szoknyában jár, sminkel, ékszereket hord. Én meg - apukám szerint - úgy nézek ki, mint egy jólfejlett túrista. :D Farmer nadrág, sportcipő, keresztben hordott kistáska, no smink, no ékszer.
2012. máj. 18. 00:33
 17/22 anonim ***** válasza:
100%

Anyu öltözködése nagyon eltér az enyémtől.

Ő feltűnő, nőies, kopogós tűsarkú, szoknya egy vékony harisnyával és festi az arcát.

Én farmer, top és kényelmes lapos cipő. Nem festem magam, csak ritkán a természetesség határain belül.

Egy okból veszek csak fel magassarkút, ha rendezvényre megyünk ahova kiskosztüm kell, de akkor sem olyan magasat mint anyu, csak olyat amiben még menni is tudok, már hogy ne érezzem magam hülyén. :)

2012. máj. 18. 01:10
 18/22 anonim ***** válasza:

Anyám sosem foglalkozott magával, 60 éves koráig nem festette a haját, az arcát soha, nem járt kozmetikushoz, fodrászhoz is csak nagy ritkán, hát a ruháit és cipőit hagyjuk inkább.

Én rendszeresen járok fodrászhoz, figyelek magamra, festem az arcomat, normális ruhákban járok.

Mondjuk nekem anyám ilyen szempontból nagy ellenpélda, hogy milyen ne legyen egy nő (el is hagyta apám, szerintem emiatt is)

2012. máj. 18. 08:08
 19/22 anonim ***** válasza:
59%

Sajnos sokan összetévesztik a nőiest a ribancossal!(mint itt pár válaszoló,akik csak éppen irigyek)

A kislányokat igenis kislányosan,igényesen kell öltöztetni.Szerintetek aranyosak a borzos-mackóban-melegítőben (elhanyagoltan)öltöztetett kislányok? Nem!Sokkal többen rámosolyognak egy csinibe öltöztetett,megfésült "belőtt" hajú kislányra és már sokkal szebbnek is látják.

Anyuka meg ha szült egy gyereket az nem jelenti azt,hogy elhanyagolhatja magát,mert többi anyuka is a + kilókat magán hagyja és neki már jó ha csak mackónadrágba és slamposan flangál.Főleg egy 25 éves anyuka,természetes,hogy csinos akar lenni.

Az még nem jelenti azt,hogy a kislány is ugyanígy fog majd öltözködni 20 év múlva,de legalább igényes lesz és a stílusának megfelelően,kifinomult érzékkel fog öltözködni.

2012. máj. 18. 08:13
 20/22 anonim ***** válasza:
46%

Nem feltétlen,ez idővel még változik.Nekem két lányom és két fiam van.A lányaim kicsinek mindig magassarkú papucsba szaladgáltak.Még baleset is lett belőle s össze kellett a kisebbiknek varrni a száját 2,5 évesen.

Mostanra 14,12 évesek lettek.A nagyobbik nadrágos a kisebbik szoknyás lett.

Viszont hozzáteszem én még 4 gyerek mellett is felveszem a miniszoknyát és a 10 cm-es magassarkút 35 évesen.Bár a 4 gyerek nem látszik meg rajtam.A múltkor a kisebbik lányom barátnőjének néztek,ami igenis jól esett.

4 gyerkőc anyukája

2012. máj. 18. 08:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!