Kapnék valamennyi pénzt így a gyermekem után? (ha igen, akkor mennyit)
Jelenleg 17éves vagyok, szeptemberben töltöm a 18-at és 7hetes terhes vagyok. Mindenféleképpen megtartjuk a babát, csak érdekelne, hogy kb. mire számítsunk.
Még tanulok, 2013 májusában fogok érettségizni.
Előre is köszönöm a segítő szándékú válaszokat!
Szülés után meg fogod kapni az Egyszeri Anyaságit (aminek most valami más neve van), ez 60 valahány ezer forint. Onnantól havonta Gyest, és Családi pótlékot, ami 1 gyerekre 12000Ft.
Ami viszont esetedben más, de pontosabban utána kéne nézned a Magyar Államkincstárnál, az utánad járó csp. Intéztem már ilyet egy fiatal anyukának, de Ő 16 volt, így nem tudom, hogy 18 éves korodig kapja-e utánad anyukád, vagy abban a tanévben még kapja, amikor a 18-at töltöd, azaz tanköteles korú vagy. Ez csak akkor jár, ha egy lakcímen vagytok bejelentve a anyuddal. Ha más az állandód, akkor saját jogodon is igényelheted magad után is a CSP-t. Még akkor is, ha az ideiglenes lakcímed már máshova szól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!