én mindent átmosok megvétel után.. akár csomagolásban volt... akár nem... de ez lehet csak az én hülye kis szokásom :D
2012. máj. 17. 14:44
2/11 anonim válasza:
Mindent kimostam én is. gondolj bele, hogy hány ember kezén ment át, mire a csomagba került.
2012. máj. 17. 14:45
3/11 anonim válasza:
Mindent átmosok és át is vasalok. Nekem így természetes. Szerintem jó kimosni a gyári "szennyeződéseket".
2012. máj. 17. 14:48
4/11 anonim válasza:
Igen, de valószínű a kistesónál már ezt is lazábban fogom venni
2012. máj. 17. 14:48
5/11 anonim válasza:
A mosatlan, új ruhában lévő festékanyagok (meg amivel kezelik) okozhatnak irritációt, allergiát, én azért szoktam kimosni. (De persze a mosószer is okozhat... :) ) Plusz általában nem is valami kellemes az illatuk, legalábbis én nem szeretem mosatlanul.
2012. máj. 17. 14:49
6/11 anonim válasza:
Én is mindent kimostam és átvasaltam. Én sem veszek fel úgy ruhát, hogy nincs kimosva.
2012. máj. 17. 14:58
7/11 anonim válasza:
Én is mindent kimostam, kivasaltam, a kis plédektől kezdve a textilpelusokig.
Az új ruháknak van egy fura büdös szaguk, már csak az eltüntetése miatt is érdemes átmosni.
Gondolj bele, a textilpelussal a száját fogod törölgetni, a feje alá teszed, akkor egy tiszta illatú, vasalt holmi legyen alatta, ne egy büdös durva valami.
2012. máj. 17. 15:01
8/11 anonim válasza:
Igen! Magunknak is mindent kimosok első használat előtt. A gyártás során olyan anyagokkal( vegyszerekkel) kezelik az anyagokat, amiket mindenképpen jó, ha kimosol belőlük! Irritációt okozhat még nekünk is, a babáknak meg még inkább. Amiket meg Kínából hoznak ( szinte mindent) még plusz anyagokkal kezelik, hogy ne penészedjenek meg a hajón, mire ideér az áru.
2012. máj. 17. 22:20
9/11 anonim válasza:
Persze hogy ki kell mosni. Annyi ilyen kérdés volt már, nem értem, hogy egyáltalán ez miért is merül fel. Gondolom van mosógéped, igazán nem nagy fáradtság beledobálni a baba cuccait, aztán kiszedni. Te felveszed azt a ruhát mosás nélkül, amit vettél? Nekem eszembe nem jutna. Pláne ha egy kisbabáról van szó... Ki tudja ki taperolta össze, meg mivel érintkezett.
Én ki is vasaltam mindent a baba születése előtt, hogy fertőtlenítsem a ruhákat, pelusokat.
2012. máj. 17. 23:23
10/11 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat. Kedves utolsó, bocsánat, hogy fel mertem tenni a kérdést, és nem vagyok olyan tökéletes meg tapasztalt, mint te, de, mint fiatal, első babás kismama sajnos igen is merül fel bennem egy csomó kérdés. Olyan ruhát én sem veszek fel, ami csak ki van akasztgatva az áruházban, ezt azért kérdeztem meg, mert mind csomagolásban van, és pl. bele se gondoltam ilyenekbe, amiket a többiek írtak, hogy vegyszerek és stb. Nagyon irigyellek, amiért te mindent már elsőre tudtál, hogy hogyan kell csinálni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!