Adóbevallásnál a családi kedvezmény összegéhez mit kell írni?
Kicsit el vagyok maradva, de kérnék segítséget!
Egyáltalán jól gondoltam, hogy jár nekem? Tavaly július 28-ig gyesen voltam, majd pedig táppénzen egészen a szülésig 2012. jan. 18.-áig. Még a nyilatkozatnál bejelöltem februárban, hogy igénybe kívánom venni 2 gyermek után. (Egyszerűsített bevallást azért választottam, mert a munkáltatómat nem tudtam elérni, de nem igazán vagyok jártas ezekben a dolgokban)
Köszi a válaszokat!
Neked max. 6 hónapra jár, július-december között, mert a gyes nem adózik.
Mivel a táppénz maximált, így biztosan nem tudnád a teljes összeget kérni - vagyis csak annyi adókedvezményt kérhetsz, amennyi belefér az adódba.
Ha a 6 jogosultsági hónapot nézzük, akkor ez két gyerek után akkor használható ki, ha a táppénzed bruttóban volt kb.750 ezer forint. Ha nem volt, akkor nem is tudod kihasználni a teljes összeget.
Ha valaki "értelmesebb", mint én idetévedne, akkor segítsen kérem!
A lényeg, hogy a nyilatkozatnál kértem a családi kedvezményt 2 gyermek után, de enélkül is 0-ra jött ki az adó. Ilyenkor akkor mi van? Még így is töltsem ki 2 gyermek után akkor a bevallásban a hiányzó részt?
(tudom, nagyon nem megy ez nekem!!!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!