Miért nem szokás mostanában hagyományos (normális) nevet adni a gyerekeknek?
Mert így akarnak kitűnni a tömegből, így akarják különlegessé tenni a gyereküket. A lányom az Anna Erzsébet nevet kapta. Sok indok szól mellette, és nem érdekel, hogy mennyire gyakori.
Amikor kérdezték a szülőszobában a nevet és megmondtam, felsóhajtott a szülésznő, hogy "Na végre valaki, aki normális nevet ad a picikének!"
Én jót mosolyogtam....:))))
A kisfiam ÁRMIN, már rázhat is a hideg, nem divatból, a férjem családjában sok a német, a vezetéknevünk is nagyon németes, ez illik hozzá és kész. Valószínűleg Lilien lányom nevéből is ráz a hideg, na de mindegy legalább nincs meleged.:)
Amúgy sokan biztos az általad választott nevektől vannak rosszul,és ez így van rendjén.
Ha pedig valaki a divat miatt választ nevet, abban mi rossz van? Tán ettől kevesebb lesz a gyerek?vagy rosszabb egy anya?
Miért nem lehet elfogadni, hogy ahány ember,annyiféle ízlés.
Engem pl. nem érdekel ki mi alapján választ nevet,az anyuka nyilván boldog,hogy így hívhatja a babáját,és ennyi, ilyesmitől még sosem volt hidegrázásom:))))
Bár én még fiatal vagyok, de nekem nagyon tetszenek az érdekes nevek, amik ritkák. Persze, olyan is van, amitől kiráz a hideg, de szerintem ilyen mindenkinek. Nálam a Kevin az, amikor fejjel megyek a falnak, de a Szolanzs se semmi. Ennek ellenére, én el tudom képzelni, hogy valaki büszkén viseli ezeket is, és örül, ha Vanessza, Tifáni vagy Dzsenifer néven mutatkozhat be. Talán valakinek pont az Eszter nem tetszik, amikor én nagyon is örülök, hogy engem így hívnak, pedig kisebb koromban hogy utáltam. ha egyszer gyerekem lesz - biztos lesz, csak nem mostanában -, biztos valami ritka nevet adnék neki. Nem azért, hogy kitűnjön, hanem azért, mert ez tetszik. Ilyen például a Nina, Zoé, Liliána, Rózi, Olívia, Blanka, Bianka. Fiúból is van pár, de valamiért, ott megelégszem a Balázs, Szabolcs, Attila, Berci, Gergely és Illés nevekkel.
Szerintem fölösleges annyit tárgyalni egy olyan kérdésről, ami ennyire szubjektív... De nekem szerény, bár határozott véleményem a dologról, hogy nagy hatással van Mo-ra a külföldi névadási szokások, egyre inkább próbálunk megfelelni a mindenkinek, így elképzelhetőnek tartom, hogy nem is olyan soká, rengeteg Dzsoss, Dzsékob vagy Edvárd fog mászkálni. Mostanában hihetetlenül gyorsan változik az emberek ízlése...
16/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!