Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Most őszintén mi a megalázóbb...

Most őszintén mi a megalázóbb a gyereknek? Ha pórázon viszik az utcán és ő azt látja, hogy a kutyákat is így sétáltatják, vagy ha NÉHA-NÉHA kap egyet a fenekére otthon, a 4 fal között nevelő célzattal?

Figyelt kérdés
Csak kicsit furcsállom, hogy megbotránkozás tárgya, ha egy anya néha ráüt a gyereke fenekére vagy kezére indokolt esetben, viszont az tök normális, hogy hámot tesznek utcán a gyerekre és az a begyöpösödött aki ezt nem érti meg...
2012. máj. 14. 13:20
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:
63%
Először is senkinek sincs köze ahhoz,hogy a másik mit csinál.A másik a néha kap egy legyintést a kezére fenekére,ha nem ért a szóból,ráadásul a saját épségét fenyegeti az teljesen elfogadható a neveléshez hozzátartozik,az,hogy hámot kötnek rá az kicsit furcsa számomra,de ha valakinek így jó.Azzal viszont nem értek egyet,hogy a néha-néha legyintés verés.Aki sose ütött rá a gyerekére és most itt nem a 1-1,5 év alatti babákra gondolok,nevelő célzattal az nem nevel,vagy a gyereke egy angyal.
2012. máj. 14. 19:31
 32/38 anonim ***** válasza:
100%

Amikor én először láttam gyerekhámot használatban, na az már jó 10 éve volt. Először ledöbbentem, utána rájöttem hogy ennél jobbat egy ilyen szituációban el sem tudnék képzelni. Motorcsónakozni mentünk 3 gyerekkel és 4 felnőttel. Szóval mindegyik gyerekre jutott egy felnőtt, ettől függetlenül a hám adott egy plusz biztonság érzetet hogy még véletlenül sem landolnak a gyerkőcök a vízben. Amint a partra értünk a hámot leszedtük róluk. A gyerekeknek ez teljesen természetes volt.

Valószínűleg utcára én inkább a babakocsit választanám, amennyiben úgy érzem hogy a gyerekem túl nyüzsi és féltem őt a kocsiktól. Ennek ellenére a hámot sem tartom megalázónak, leginkább mert néha az állatokat többre becsülöm mint egyes embertársainkat (ne vegye senki célozgatásnak, nem az itt válaszolókra gondolok). És a gyerekemet úgy nevelem hogy az állatokat tisztelni kell.

A fenékre csapásról nem tudok nyilatkozni. Alapvetően nem szeretnék ehhez az eszközhöz nyúlni, de elég hirtelen haragú vagyok, úgyhogy nem tudom később hogy fog alakulni. A fiam első egy évében ilyen még sosem jutott eszembe.

2012. máj. 14. 19:40
 33/38 anonim ***** válasza:
92%

Úgy gondolom, hogy a kérdésben boncolgatott dolgokkal semmi baj nincsen, egészen addig, amíg helyén van kezelve. A seggére legyintés nem baj, egeszen addig, amíg nem ez az egyetlen nevelési eszköz. A hám sem baj, ha nem a nevelést helyettesíti.

Viszont az, hogy bennünk, felnőttekben nincs annyi tolerancia, hogy elfogadjuk mások másféle életvitelét, az baj!

Ráadásul a gyerekek is mások, van aki ért a fenékre csapásból, van aki nem. Mint valaki írta, nem érzi a nevelése kudarcának ezt. Akkor a hámot miért ? Van akinek a gyereke 10ezredszerre is elkódorog, lelép, elbambul. Ha neki ez használ? Miért baj ez? Használja...feltételezem nem minden hámot használó anyuka azért használja, mert lusta nevelni. . Fogadjuk már el, hogy mások vagyunk, a gyerekeink is mások, az eszközeink is mások.

2012. máj. 14. 22:07
 34/38 anonim ***** válasza:
84%

Én pedig úgy veszem észre, azok vannak inkább lepontozva akik a testi "fenyítés" ellen vannak.

Én írtam talán a 3. válaszban (már nem tudom) hogy előbb letörném a kezem minthogy kezet emeljek rá, és ez így is van.

És nem, nem azért mert halálos bűnnek tartanám, hanem egyszerűen azért mert én azt vallom hogy a testi erőmet, feljebbrendűségemet nem használhatom ki a gyerekemmel szemben. Pontozzatok le nyugodtan, nem érdekel.

De ha pl. én nem értek egyet a férjemmel és vitatkozok vele vagy hasonlók, ő sem fog ráverni a fenekemre hogy már pedig igenis hallgassam meg. Mert ő sem használja ki a testi erejét a gyengébbel szemben. Ennyi.

És még mielőtt bárki is ítélkezne felettem: 2 gyerekem született. Egyikük itt él velem, másikuk odafönn a Mennyországban Angyalkaként, mindössze valamivel több mint 1 hetet dédelgethettem és szeretgethettem a karjaimban, aztán a szemem előtt aludt el örökre...

Velem akkor 180 fokot fordult a világ.

Ha esetleg mérgesebb vagyok a lányomra olykor mindig arra gondolok, hogy ő itt van nekem, Ő Él, megadatott hogy felvelhessem, a véremből és a testemből van. Nem szégyeníthetem meg azzal hogy rácsapok a kezére, vagy bárhova. Mert lehet hogy testileg annyira nem fáj neki, de honnan tudjátok hogy lelkileg nem fáj-e.

Meg sem érdemelném a gyerekem ha csak ilyen módon tudnám nevelni.

És lehet hogy nektek furcsán hangzik mert nem éltetek át hasonló veszteséget, de érdemes megfogadni mert sosem lehet tudni:

" Úgy szeresd, úgy neveld, mintha az lenne az utolsó nap hogy megtehetnéd!"

2012. máj. 16. 09:48
 35/38 anonim ***** válasza:
30%
Utolsó,te a verésről beszélsz,én legalábbis nem a verésről,meg a fenyítésről beszéltem,nem minden gyerekekkel lehet "ejnye-bejnyével" meg magyarázással megértetni,hogy nem szabad,és az ha ritkán mikor már nem hallgat 20ik szólásra sem,és itt nem a kicsi 1-1,5 évesekre gondolok,és magára rántja a lámpát,és ha rá legyintek a kezére,hogy ne csinálja,mert baja lesz,nem hinném hogy probléma vagy lelki beteg lesz,minden gyerek más lehet valamelyiknél beválik,hogy megérti szóból,de amelyik nem saját érdekében szerintem belefér néha-néha a popsira kézre legyintés.Nekem mindegy te hogyan csinálod,de ne nevezd megszégyenítésnek,mert ez egyátalán nem az, a veréssel én sem értek egyet,meg a bántalmazással,de a nevelő célzatú Ritka legyintéssel igen,ha szükség van rá.
2012. máj. 16. 10:42
 36/38 anonim ***** válasza:
bocs az offért:Kedves Utosóelőtti válaszoló!Nagyon megható,amit írtál..igazán sajnálom,bár ez tudom nem jelent neked sokat.Nekem két igazán eleven,nehéz eset"fiam van,de amikor mérgelődök velük,ezentúl biztosan eszembe jutnak soraid..úgyhogy köszönöm,hogy megosztottad velünk,ami történt!Minden jót!
2012. máj. 16. 13:21
 37/38 anonim ***** válasza:
53%

35!

Nekem is mindegy hogy te hogy nevezed, de bizony akárhogy állítod is az ellenkezőjét, ez bizony megszégyenítés.

És én nem a verésről beszéltem, az egy másik téma.

Teljesen értelmetlen egymást győzködnünk, mert te a saját verziódat tartod helyesnek én pedig a sajátomat.

2012. máj. 17. 10:28
 38/38 anonim ***** válasza:

36-os!

Köszönöm.

Neked is minden jót!

2012. máj. 17. 10:31
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!