Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Most őszintén mi a megalázóbb...

Most őszintén mi a megalázóbb a gyereknek? Ha pórázon viszik az utcán és ő azt látja, hogy a kutyákat is így sétáltatják, vagy ha NÉHA-NÉHA kap egyet a fenekére otthon, a 4 fal között nevelő célzattal?

Figyelt kérdés
Csak kicsit furcsállom, hogy megbotránkozás tárgya, ha egy anya néha ráüt a gyereke fenekére vagy kezére indokolt esetben, viszont az tök normális, hogy hámot tesznek utcán a gyerekre és az a begyöpösödött aki ezt nem érti meg...
2012. máj. 14. 13:20
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
4%

100%-ig igazad van Kérdező!

Hám vagy póráz,nekem egyre megy.Soha nem adnék olyat a kislányomra.Én is rálegyintek a kislányom kezére vagy a fenekére ha megérdemli.Először rászólok de ha huszadszorra szólok rá és akkor is csinálja akkor kap.És ez nem verés.Csak sokan úgy gondolják.Vannak akik azt mondják ők aztán nem ütnek rá a gyerekre mert micsoda dolog az.Na ezek azok az anyák akik 3-4 évesen nem tudnak parancsolni a gyereküknek.Mert annyira nem fogad szót nekik a gyerek hogy olyan mintha a falnak beszélnének.És ezt nem csak kitalációbol

2012. máj. 14. 13:41
 12/38 anonim ***** válasza:
4%

Folytatnám.

Nem csak kitalációból írom hanem ezt tapaszalom a környezetemben.De készülj fel sok leszólást fogsz kapni itt a sok trendi anyukáktól.Akik szerint ráütni a gyerekre halálos bűn.

2012. máj. 14. 13:42
 13/38 anonim ***** válasza:
24%
Azt még el tudom képzelni, hogy egy szellemi fogyatékos gyerekre ráteszik, de egy egészséges gyereken póráz? Ennyire nem lehetnek retardáltak a szülők! Nyilván valakinek jó üzlet ez is. Akkor tegye babakocsiba és vigye zárt játszótérre, vagy parkba, ahol nem tud autó elé lépni és tanítsa meg, hogy kell viselkedni. A gyereknek a póráz még nagyobb büntetés, mint egy suhintás a popójára, nem beszélve arról, hogy más gyerekek hogy megbámulják, sőt, ki is gúnyolják. Ezzel nagyobb kárt tesz a kis lelkében, mintha rászánná az időt és az energiát, hogy megtanítsa mit szabad és mit nem.
2012. máj. 14. 13:42
 14/38 A kérdező kommentje:

huh, azért örülök, hogy sokan gondolkodnak úgy mint én:)

és igen, én is azt tapasztalom, hogy az a szülő, aki csak átlép a hiszti felett és folyton csak nyugodtan magyaráz,mondván, hogy majd megérti, az nagyon kínlódik a 3-4-5 éves gyerekével...de lehet csak az én környezetem ilyen.

2012. máj. 14. 13:46
 15/38 anonim ***** válasza:
56%
Hidd el a verés(te úgy nevezed:"néha néha kap egyet,nevelő célzattal")megalázóbb!És a szülő egyértelmű kudarca! Míg a gyerekhám egy vicces és felesleges holmi,amiből még rengeteg van gyerek témakörben,és eldöntheted hogy veszel avagy nem.
2012. máj. 14. 13:51
 16/38 krisztivan ***** válasza:
86%

Nem gondolom,hogy halálos bűn rácsapni a popsijára ha Te ugy gondolod hagy ez használ a Te gyerekednek!

Nem gondolom,hogy halálos bűn ha Te hámot raksz a Te gyerekedre mert pont akkor az a megfelelő eszköz a kezedben!

Mivel nem tudhatom,hogy mit miért csinál az a másik anyuka így első ránézésre nem is fogom elítélni:-)

20 hós a fiam se rácsapást se hámot nem kell nála alkalmazzak mert alapvetően nyugodt természetű gyerek.De lehet hogy mind a kettőnek eljön az ideje:-))Nem tudhatom,hogy mi áll a háttérben és ezért nem is itélhetem el a másikat azért amit csinál.Ha neki jó,akkor nekem miért fájna az?

2012. máj. 14. 13:54
 17/38 A kérdező kommentje:

ne értsetek félre én egy anyukét sem ítélek el,ilyet soha nem tennék!!

csak nekem ez a "divat" nem tetszik, ami kezd bejönni.Hogy az a jó, ha minél liberálisabb a nevelés,de e mellett törvényszerű, hogy megjelenjenek "segédeszközök" mint a hám, mert ahol nincs nevelés,ott valamit alkalmazni kell.

amúgy meg én nem élem meg szülői kudarcnak azt, hogy kisfiam kapott a fenekére és azóta nem csinálja azt a bizonyos dolgot és 1 szóból megérti, ha mondom neki, hogy azt nem szabad...

2012. máj. 14. 13:57
 18/38 krisztivan ***** válasza:
50%
Abban igazad van,hogy a nevelést nagyon sokan átértelmezik.Kezelhetetlen lesz a gyerek és akkor még a gyerek a hibás,pedig ilyenkor anyuka és apuka fenekére kéne csapni:-((
2012. máj. 14. 14:00
 19/38 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem tök mindegy ki mit gondol. Mindenki úgy neveli a gyerekét ahogy akarja/tudja.

Sose láttam még hámot 1 gyerkőcön, mármint ha anyukával csak 1 gyerek sétált. 1 gyerekre simán lehet figyelni, utána szaladni, megfogni, mielőtt kilépne az útra. De ha lenne 2-3 hasonló korú gyerekem, lehet átgondolnám én is a praktikusságát. Nevelés ide-vagy oda, bármikor lehet valami sokkal-de sokkal érdekesebb, amin elmereng a gyerek és akkor meg se hallja amit anyuka mond neki.

Hozzáteszem akár hám, akár popsiracsapás,megalázó dolog ide vagy oda, mindkettő jobb megoldás mint egy autó alatt látni a fiam, akárki akármit is mondhat!!

2012. máj. 14. 14:02
 20/38 A kérdező kommentje:
én viszont nem egy anyukát láttam (nem itthon, hanem külföldön),akinek a 2-3 éves gyereke a kezére volt "akasztva"(a hám egyik vége a gyereken, a másik anyuka csuklóján)míg vártak a liftre...a gyerek persze képtelen ennyi időt kivárni,fetrengett a földön a póráz végén, anyuka meg sms-ezett,mert hát tök jó a póráz,nem szalad el a gyerek...de azt sem fogja soha megtanulni, hogyan kell várni és normálisan viselkedni...
2012. máj. 14. 14:05
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!