Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Normális hogy egyetlen fél...

Normális hogy egyetlen fél percet se tudok leülni amikor eszünk? 3 gyerekem van, ez hogy normális?

Figyelt kérdés

Mások hogy csinálják? Nincsen a családban gyerek főleg nem 3 egyszerre akik kicsik. Az oké hogy a csecsemőt részben etetni kell és ő nem tudja az igényeit rendezni (8 hónapos a legkisebb). De a 4 és 2 évesemtől egy fél perc nyugtom nincs. Nem tudok mihez viszonyítani mivel emlékeim szerint nálunk anyukám folyton felugrált, mindenkit kiszolgált, de az élet minden terén, nem csak evésnél. Nem vagyok biztos benne hogy az úgy jó és normális volt.

Leírnátok másnál ez hogy van? Vagy mondjak le róla hogy egy falatot is meg tudok enni nyugalomban? Gyakorlatilag hetek óta nem tudok olyan étkezést ahol én egy darab szendvicset akár be tudtam volna fejezni. Odakészítek mindent mégis ezerféle dolgot kérnek felváltva fél percenként és ordítás vagy nyafogás van ha nem teljesül azon nyomban.

A férjem szerint náluk csönd volt az asztalnál...ez létezik vagy ha igen hogyan? Vagy csak nagyobb gyerekeknél van így de már nem emlékszik rá pontosan?

2012. máj. 13. 18:15
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Nekem van egy 3,5 éves és 1,5 évesem.Általában az evés nálunk úgy folyik, hogy mindenkinek kitálalok, leülök, épp emelném akanalat a számhoz mikor vkki megszólal hogy vmi kínja van Pl: szomjas.....stb, ezt eljátszuk5x hogy felemelem a kanalat és nem ér a számba.Ekkor befejezem az evést és folytatom, ha egyedül maradtam.Anyu mindig csodálkozik, mert mi mellettünk anno lehetett nyugodtan enni, de az unokákj mellett még egy tányér leves sem megy le.
2012. máj. 13. 22:09
 12/16 A kérdező kommentje:
Nekem nem élnek a szüleim, de tesóm (aki amúgy angliában él és nálam 12 évvel idősebb) azt állítja hogy nálunk sose volt ilyen hangzavar meg ilyen folyamatos ugráltatás...hát nem tudom lehet a megszépítő messzeség mondatja vele, 3 an voltunk testvérek.
2012. máj. 13. 22:14
 13/16 anonim ***** válasza:
Megértelek, néha én is ki vagyok, hogy ma se ettem normálisan, és amikor mondjuk leülnék hogy nyugodtan ebédeljek akkor fel sír a kicsi, a férjem meg benyögi hogy "sír a gyerek nem mész?"akkor fel tudok robbani, de hát ez van megyek és igyekszem nem éhen halni. Nálunk még nincs 3 gyerek, így tapasztalatot nem tudok átadni, csak amit máshol láttam. Szóval én a helyedben igenis meg makacsolnám magam és a nagyobbaknak szabályokat kell lefektetni, nincs válogatás, hogy kockázva, csíkozva stb, egy féle képpen van úgy eszi, ha nem kell éhes marad, hidd el egy idő után megfogja enni, mert nem akar éhes maradni. az baj hogy túl lágy szívű vagy és ezt kihasználják, nincs fegyelem, és egy pici kell, nyilván a férjed családjába katonás rend volt, hogy csendben tudtak enni együtt, na ennek én sem vagyok a híve, de a kettő között meg kell találni azt az ideális állapotot hogy te is legalább le tudjál ülni. Főleg ha az egészségedről van szó!
2012. máj. 13. 22:15
 14/16 anonim ***** válasza:

Amíg kicsik elég húzós,de ha nagyobbak még húzósabb lesz.

14,12,9,3 éves gyerkőcök anyukája

2012. máj. 14. 08:44
 15/16 anonim ***** válasza:

Hihi!

Nekem csak kettő van, egy 4 éves és egy 16 hónapos, de idejét sem tudom mikor ültem utoljára úgy kaja közben az asztalnál, hogy ne kellett volna felállnom valamiért. :))

Sőt mostanában sutyiban eszek, mert fogyózok és mást eszek, mint a többiek és persze mindenkinek az én kajámra fáj a foga! :))

Nagyon remélem ha nagyobbak lesznek változni fog, mert mióta a kicsi megvan a nagy elfelejtett enni, a kicsi meg nagyon gyorsan megtanulta hogy enni egyedül is lehet, sőt most már azt is tudja hogy etetőszékben enni nem buli, ő is az asztalnál eszik, a székben egy falatot sem hajlandó bevenni a szájába, úgyhogy nálunk mostanában az evés egyenlő egy nagy disznóóllal. :)) A nagy hisztizik, hogy ez kell az kell, mert ha kicsinek segítek ugyan ő miért marad ki (persze az oviban semmi baj vele ilyen téren), a kicsi visít ha kiveszem a kanalat kezéből. Sokszor az idegeim a plafonon, van hogy ott hagyom őket és utána eltakarítom a disznóólat! :))

Bár most azon gondolkozom, ha haza megyünk anyumékhoz havonta egyszer, ő még mai napig felkel az asztaltól, ha valaki valamit szeretne. Pedig nem tőle kérjük, hanem megkérem a férjemet, hogy hozd ide a sót vagy valamit, de anyu már ugrik is. Most elgondolkoztam hogy lehet már soha nem fogok nyugodtan enni.:))

Kitartás

2012. máj. 14. 10:33
 16/16 anonim ***** válasza:

üDv a klubban!

De legalább annyi hasznunk van belőle,hogy lefogyunk.Én legalábbis azóta mintha fogytam volna,de megnyugtatlak néha már engem is bosszant.Épp a minap mondtam anyósomnak,hogy már nem is emlékszem mikor ettem úgy istenigazából egy jó kiadós,nyugodt ebédet.14,4 és 2,5 évesek.De a nagynak már nem kell ugrálnom,ez azért megnyugtató.Előreláthatólag eszerint már csak 10 évet kell várnom.No de jól van ez így ahogy van.

2012. máj. 14. 12:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!