Mire való a hőgörbe? Hogy kell használni és mit lehet leolvasni róla?
Szívesen, azért még hátha ír más is rajtam kívül :)
azt javaslom, hogy kezdd el vezetni, aztán később is felrakhatod ide a görbét, hogy "megszakértsük".
egyébként személyes tapasztalatom: pár ciklus kellett hozzá, hogy tudjam jól értelmezni és kb. akkor jöttem rá, hogy szinte felesleges ciklust vezetni, már ami a hő részét illeti. Amit előre kéne tudni, azt utólag mutatja, a terhesség megállapításához, meg ezerszer jobb tesztet csinálni (vaterán vettem nagyon olcsón, de biztos most is lehet rendelni pl. ebay.ről is terhességi teszteket)
Viszont amit megtanultam az egész terhességre készülés alatt: már tudom, hogy mikor van az ovulációm és mivel rendszertelen a ciklusom, ezért hasznos.
Ovulációt 2 dolog jelzi előre (pár nappal): az egyik a tojásfehérje állagú, nyúlós folyás, a másik pedig a szúrkáló fájdalom a petefészekben. Persze vannak nők, akiknél mindez elmarad. Viszont, ha neked is ilyen egyértelmű tüneteid vannak, akkor nyugotan félreteheted a hőmérőt, elég ha ezeken a napokon mindenképp együtt vagytok. (meg utána is pár nappal) Az a jó, hogy ezek a dolgok, viszont előre jeleznek. Elvileg (itt is lehet pár nap csúszás), amikor megszűntek a tünetek, azon a napon történik meg a tüszőrepedés. Innentől pedig 2 hétre (szintén plusz/minusz pár nap) várhatod, vagy reméljük nem jön meg, a menstruációd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!