Mennyi Gyedet kaphatok?

Figyelt kérdés
Még csak fél éves a kisfiam,és Gyedet kapok.Úgy tervezzük,hogy 3 éves korára szeretnénk kistesót.Közben persze itthon szeretnék lenni 3 éves koráig.A tesó után mennyi Gyedet kaphatok?Most 75000 forint a Gyedem.A munkahelyemre a tesó érkezéséig nem szeretnék visszamenni.mi alapján számítják ki a Gyedet a következő babánál,ha addig végig itthon vagyok az első babával?Természetesen van munkahelyem,ahova majd visszamehetek dolgozni!De számolgatunk,tervezgetünk,hogy mi lenne a jobb megoldás!
2009. jún. 25. 08:19
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
Ha valakinek a számítás alapját képező évben nincs legalább 180 napnyi keresete (táppénzen, gyeden, gyesen stb) volt, akkor a számítás alapja a minimálbér kétszeresének 30-ad része. Ha a munkaszerződés szerinti bér ennél kevesebb, akkor a tényleges bér.
2009. jún. 25. 08:22
 2/20 anonim ***** válasza:
Addigra életbe lép az új rendszer,miszerint min 1év munkában töltött idő kell a gyedhez,hát szerintem jobban jársz,ha kicsit visszamész dolgozni,mert ha kapsz is gyedet,az nagyon kevés lesz.
2009. jún. 25. 08:23
 3/20 anonim ***** válasza:

2. válaszoló félreérti a törvényt, nem kell minden gyerek előtt külön 1 év munkaviszony!

Ha most otthonmaradsz, a pici 2 éves kora után kb 28.000 Ft-ot kapsz. Ha közben teherbe esel, akkor onnantól táppénz, majd TGYÁS, aztán a 2. gyerek megszületése után újra 2 év gyed(ha volt előtte-bármikor-min. 1 év munkaviszonyod). Az a GYED már kevesebb lesz, mint a mostani!

2009. jún. 25. 08:29
 4/20 anonim ***** válasza:

A kérdezőnek megvan az egy év munkaviszonya, ha én jól értelmezem. Az új rendszerben sem KÖZVETLENÜL a szülés előtt kell az 1 év munkaviszony, de olyan sokan nem értik az új rendszert, csak beszélnek róla...

Szóval ne aggódj, jár majd minden neked és ha én jól tudom, akkor mivel nem lesz előtte kereseted, de megvan a jogviszonyod, ezért a törvény szerint az első válaszolónak van igaza, ami magyarra lefordítva annyit tesz, hogy a maximum GYED-et fogod kapni, akármennyi is lesz az akkor majd éppen. És nem jársz jobban, ha visszamész előtte kicsit is dolgozni, mivel a leírásod alapján most nem a maxmum GYED-et kapod, tehát a béred alapján kevesebb járna neked a maximumnál.

Tehát azzal jársz jól, ha úgy csinálod, ahogy tervezed! Így jutsz a legtöbb pénzhez.

2009. jún. 25. 08:31
 5/20 anonim ***** válasza:

Utolsónak!

Ez is új szabály akkor?

Én nem olvastam annyira utána, de ha tényleg így lesz, az nem is rossz. Én is hasonlót tervezek, most 10 hónapos a Kislányunk, és már dolgozunk a 2.-on.

2009. jún. 25. 08:44
 6/20 anonim ***** válasza:
Nem új szabály. Most is így van. És nem változik.
2009. jún. 25. 08:50
 7/20 anonim ***** válasza:
Második vagyok.Mit mondtam rosszul?Csak felhívtam a figyelmét,hogy több munkaviszony kell már hozzá,és hogy kevesebb lesz a gyede,mint először,ezért jó lenne ha visszamenne kicsit dolgozni.-az összeg szempontjából. Hol tévedtem,nem értem...
2009. jún. 25. 09:14
 8/20 A kérdező kommentje:
Nekem van előtte 15 év munkaviszonyom egy helyen..szóval ezzel nincs gond!Azzal viszont gond lenne ha visszamennék,mert kevesebb óraszámba voltam a fiam születése előtti 4 hónapban.De előtte,az utolsó évben 8 órás voltam.Most már 6 órában vagyok alkalmazva,így ha visszamennék dolgozni,akkor a 6 órás bérem után számolnák ki a Gyedet,nem?Így meg mi alapján számolják ki?
2009. jún. 25. 09:27
 9/20 A kérdező kommentje:
Akkor ha jól értelmezem a válaszaitokat,akkor nem járok rosszul,ha 3 év múlva újra itthon leszek még 3 évig!!:)))Még annyit,hogy ha a gyes lejárta után töltöm a szabit esetleg amíg meg nem születik a tesó...ebben az esetben már máshogy számolnák a Gyedet?Mivel akkor már elvileg a 6 órás béremet kapnám!Mert ha igen,akkor úgy kell tervezgetni,hogy mire betölti a kisfiam a 3-at,már a tesó megérkezzen!:)))
2009. jún. 25. 09:36
 10/20 anonim ***** válasza:
szia!én is egymás után szültem a gyerekeket,és nem mentem vissza dolgozni,minimálisan volt kevesebb a gyedem a másodiknál az elsőhöz képest,nem hiszem hogy jobban jártam volna ha pl a gyereket bölibe teszem amig visszamegyek fél évre dolgozni,most jön a 3. és most ha jól számoltak a munkahelyemen akkor talán még több is lesz a tgyásom és a gyedem mint a másodiknál...én nem vagyok bérszámfejtő csak azt irom amit tapasztaltam.
2009. jún. 25. 10:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!