Mennyi Gyedet kaphatok?
2. válaszoló félreérti a törvényt, nem kell minden gyerek előtt külön 1 év munkaviszony!
Ha most otthonmaradsz, a pici 2 éves kora után kb 28.000 Ft-ot kapsz. Ha közben teherbe esel, akkor onnantól táppénz, majd TGYÁS, aztán a 2. gyerek megszületése után újra 2 év gyed(ha volt előtte-bármikor-min. 1 év munkaviszonyod). Az a GYED már kevesebb lesz, mint a mostani!
A kérdezőnek megvan az egy év munkaviszonya, ha én jól értelmezem. Az új rendszerben sem KÖZVETLENÜL a szülés előtt kell az 1 év munkaviszony, de olyan sokan nem értik az új rendszert, csak beszélnek róla...
Szóval ne aggódj, jár majd minden neked és ha én jól tudom, akkor mivel nem lesz előtte kereseted, de megvan a jogviszonyod, ezért a törvény szerint az első válaszolónak van igaza, ami magyarra lefordítva annyit tesz, hogy a maximum GYED-et fogod kapni, akármennyi is lesz az akkor majd éppen. És nem jársz jobban, ha visszamész előtte kicsit is dolgozni, mivel a leírásod alapján most nem a maxmum GYED-et kapod, tehát a béred alapján kevesebb járna neked a maximumnál.
Tehát azzal jársz jól, ha úgy csinálod, ahogy tervezed! Így jutsz a legtöbb pénzhez.
Utolsónak!
Ez is új szabály akkor?
Én nem olvastam annyira utána, de ha tényleg így lesz, az nem is rossz. Én is hasonlót tervezek, most 10 hónapos a Kislányunk, és már dolgozunk a 2.-on.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!