Egy honapos terhes vagyok és nem lesz meg az egyéves munkaviszonyom akkor családit, vagy gyedet, vagy gyest kaphatok?
A gyakorlatot nem tudom, hogy bele számít e.
Családit és a gyest azt fogod kapni, a gyed-ben nem vagyok biztos.
Az egyszeri anyaságit, a gyest (25.500) és a családi pótlékot (12.500) alanyi jogon megkapod.
Még a TGYÁSt is igényelheted, abba beleszámít az iskola is, de vajon megéri-e. Vagy TGYÁS (szülési szabadság) vagy gyes, a kettő együtt nem jár.
A gyes és a családi alanyi jogon jár.
A gyedbe az iskola 180nap erejéig beleszámolható.
Hány hónapos terhes vagy?
Ha már 6 hónapja dolgozol, és lesz még 6 hónapod szülésig, akkor meglesz az egy év.
Ha táppénzre mégy, és közben él a munkaviszonyod, akkor beleszámít a táppénzen töltött idő is a szükséges biztosításban töltött napokba.
Mióta dolgozol, és mikorra vagy kiírva?
Ja, látom, egy hónapos.
Ha határozatlan idejű szerződéssel dolgozol, akkor mindenképpen meglesz a tgyáshoz és gyedhez szükséges időd szülésig.
Mindegy, hogy tudsz-e dolgozni, vagy betegállományban vagy, ha él a munkaviszony, akkor biztosításban vagy.
Ha nem határozatlan idejű a szerződés, akkor kérdés hogy meddig él.
A biztosítotti idő (365 nap) nem azt jelenti, hogy 365 napot kell ledolgoznod a szó szoros értelmében!
Csak munkaviszonyod legyen 365 napig, ami azt jelenti, hogy lehetsz akár táppénzen holnaptól a szülésig, akkor is biztosításban vagy!
Ha februárban már dolgoztál, és ledolgoztál mondjuk 6 hónapot, akkor februárig bőven meglesz a szükséges időd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!