2011-ben gyeden voltam, amikor lejárt dolgoztam, majd innen mentem táppénzre baba miatt. Augusztus10-én. Megvan a 180 nap biztiosÍtási időm 2011-re?
Figyelt kérdés
2012. máj. 7. 13:44
1/15 anonim válasza:
Igen megvan. Egyébként 365 nap kell ahhoz hogy tgyás-t és gyed-et kapj. Ez pedig akkor jár, ha szüléstől számitott 2 évre visszamenőleg volt 365 munkaviszonyod. Ha volt 365 nap, akkor a gyerek másfél éves koráig jár a gyed. Ha több napod van, akkor tovább jár majd.
2/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ!
Megvan a 365 napom, csak azon izgultam hogy a 2011-es évből számoljanak most. De ehhez meg kell lennie a 180 napnak. Ezek szerint a gyed is beleszámít.
2012. máj. 7. 13:52
4/15 anonim válasza:
mivel gyeden voltál 2011-ben gondolom 2010-ben is nem? utána táppénz akkor nem a 180 nap bérezett napod van meg? még a mai napig van munkaviszonyod nem? sem a gyed alatt sem a táppénz alatt nem szüntethető meg.
5/15 anonim válasza:
előző vagyok. Arra gondolsz hogy a 180 nap alatti jövedelemből fogják-e számolni a következő ellátást igaz? gondolom azért mentél vissza dolgozni 2 gyerek között. a Gyed nem számít bele az összegbe, sem a táppénz szerintem. Ha kaptál fizetést 180 napra akkor a a 180 nap alatt szerzett jövedelem lesz a következő tgyás illetve gyed alapja. Mikor szülsz? Írj pontos dátumokat 2011 januártól akkor tisztábban látunk.
6/15 A kérdező kommentje:
A munkahelyemen azt mondták, hogy a táppénz nem számít bele. Ezért izgultam hogy meg-e van.
2012. máj. 7. 14:15
7/15 A kérdező kommentje:
2011 február 22-ig gyed, augusztus 9-ig dolgoztam.
2012.04.09-én szültem.
2012. máj. 7. 14:17
8/15 anonim válasza:
Szerintem a 2011-es évet nézik, de február 22-augusztus 9-ig az csak 168 nap. A biztosítási viszonyod folyamatos az előző gyerek óta akár, vagy amióta be vagy jelentve. Ott elmentél tgyásra, aztán gyedre. A táppénzt megint kiveszik. Mostani gyereknél ismét 2 éves koráig kapod a gyedet, viszont ellátásnak nem lehet ellátás az alapja, ezért az előző szerződés szerinti béred lesz az alap. Az mennyi volt? Most 180 nap alatt többre voltál bejelentve?
9/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ. Ez nekem elég zavaros. Az előző gyerekkel tgyást 120ezer körül kaptam, gyedet 86ezret. Most hogy dolgoztam, 140ezer körül volt a fizetésem, de adójóváírással.
2012. máj. 7. 14:39
10/15 anonim válasza:
Mivel nincs meg a 180 bérezett napod,ezért a mostani ellátásnál is azt a jövedelmet veszik alapul amit az előzőnél, csak nincs már adójóváírás. A bruttó béred mennyi volt mielőtt elmentél szülni az elsőnél? Most is annyi lesz az alap, csak valószínű a tgyás maximalizálják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!