Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Az első gyermeketek megszületé...

Az első gyermeketek megszületése után jobban vagy rosszabbul éltetek anyagilag?

Figyelt kérdés
Mennyire és miért?
2012. máj. 6. 17:50
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Hát ez változó ! Van amikor ugyan úgy , van amikor rosszabbul , van amikor jobban ! Gyeset kapok még ( ami elég kevés , pedig fizetésem sokkal több volt ) , a férjem fizetése viszont nagyon változó ! Azért egy baba nagyon sokba kerül
2012. dec. 14. 20:59
 12/15 anonim ***** válasza:

Két picink van (3 és 1 évesek). A kisfiunk születése után is próbáltunk spórolni, de valahogy csak minden hónapban elengedtük magunkat, hó végére feléltük a pénzünket.

A gyereknek ruhát abszolult nem kellett vegyünk, se gyógyszert, se tápszert, csak a pelus, popsitörlő. Maxgyedet kaptam, ami egy kicsivel volt kevesebb mint a fizum.

Aztán jött a tervezett második baba, akivel bizonyos (rajtunk kívülálló) malőrök miatt csak gyest kapok. A kiscsaj 6 hós kora óta itthon kézműveskedek (a férjem neve alatt), a férjem is jobban fizető állást lelt, szóval most már (kopogjam le!! ) könnyebben élünk mint a gyerekek előtt! Nem hullott az ölünkbe semmi. Férjem napi 10 órát van oda, én 3-4 órát alszom több mint fél éve. De könnyű, mert vagyunk egymásnak és mert van kikért küzdenünk! :)

2012. dec. 14. 21:28
 13/15 anonim ***** válasza:
Jobban meg kell huzni az ovet a gatyan az biztos. Mi nem Mo-n elunk tehat nincs gyes meg gyed vagy ilyesmi. Van ugyan kaja jegy ami nem segely - de jar mar a kismamaknak is ha kerik - es van segely amit inkabb nem akarunk kerni! Szoval alberlet, kaja, kiscipo pelus miegyeb egy fizibol...elotte dolgoztam nagyon jol kerestem, konyortelen oraszamban. Most ez nincs, es gyerek mellett elmenni dolgozni nem tudok. Az ovi nagyon sokba kerul...most azt sakkozzuk, hogyan csinaljuk jovore mennie kell legalabb fel napra! S magyar iskolaba is be akarjuk iratni valoszinu most tavasztol.
2012. dec. 15. 05:11
 14/15 anonim ***** válasza:

mi sokkal jobban élünk. bár nem volt tervezett gyerek, érte sikerült felmászni a létrán! 2,5 éve született, én minimálbérért dolgoztam, férjemnek nem volt munkája (akkor csak jártunk pár hónapja) de amint megtudtuk h terhes vagyok több mindenbe belefogtunk és mára 2 féle kisebb vállalkozást is vezetünk (tényleg kicsik, 3 alkalmazottunk van és én) mindent megteremtettünk a gyerekünknek, pesze a szüleim is segitettek és anyóséknál lakunk ami nagyon szar de már majdnem kész a külön lakrészünk igy mire a fiucskánk megszületik őt mégjobb körülmények várják.

szóval minden a gyerekek miatt van, ők adnak erőt és okot arra hogy állandóan gondolkodjunk miből lehetne még pénzt csinálni és minél jobban élni.

2012. dec. 15. 18:04
 15/15 anonim ***** válasza:

szerintem viszont egy baba egyeltalán nem kerül sokba, lehet használt dolgokat is venni és sokat sporolni rajtuk. mindenki azt mondta nekünk is hogy nem tudjuk mivel jár egy gyerek, hát semmiről sem kellett lemondanom, sőt, most mégazértis eljárok fodrászhoz, sminkelek és jobb ruhákban járok (még ha turkálóból is veszem) hogy mindenki lássa, megoldottuk!

tehát ha nem beteges a gyerek és nem szorul különösebb odafigyelésre, mint előttem irta valaki, ételallergia, akkor nekünk nem gond. 4 et szeretnénk.

2012. dec. 15. 18:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!