Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Az első gyermeketek megszületé...

Az első gyermeketek megszületése után jobban vagy rosszabbul éltetek anyagilag?

Figyelt kérdés
Mennyire és miért?
2012. máj. 6. 17:50
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%

Ugyan úgy élünk. Előtte sem dolgoztam, szóval az a GYES+Csp plussz bevétel lett, és kb. a fele ment el a babára. Most már dolgozok, de már csak a csp. jár, így is ugyan új kijövünk, és most már a gyerekre elég csak a havi csp, ami fedezi a havi bölcsit, pelenkát, nem kell tápszer, baby kaja, azt eszi amit mi. Ruhát játékot havi 2-5 ezer Ft-ért veszek használtan nagyon szépeket.

Előtte is főztem, most is szinte naponta, de kaja terén nem érzek + kiadást, mert egy szelet kenyérrel, egy merőkanállal több leves vagy második fogy, ami nem számottevő.

2012. máj. 6. 18:12
 2/15 anonim ***** válasza:
72%

Mi rosszabbul élünk, de nem a gyermek születése miatt. Közel max. gyedet kapok, nem sokkal kevesebb, mint a fizum volt, mielőtt táppénzre kényszerültem.

Nálunk még bőven pelenkás, még tápszert is kap, bár babakaja, ilyesmi nem kell, viszont cserébe cipők, szandálok kellenek, ami ugye nem olcsó.

A megnövekedett rezsi és adózás miatt több megy ki a kasszából, pedig nagyon odafigyelünk rá, hogy spóroljunk ezen. Nem szórjuk két kézzel a pénzt, figyelni, ügyeskedni kell, hogy sehol, semmivel ne csússzunk el. Szerencsére nálunk nem kell azért filléreskedni, de már nem is élünk olyan szinten, mint a baba előtt.

2012. máj. 6. 19:43
 3/15 anonim ***** válasza:
100%

Szerinted?

Azért mert egy gyerek több százezerbe van ha nem többe. Ja és ugyanannyi a jövedelmünk mint 2-3 évvel ezelőtt csak minden duplája a boltban, de sztem ezzel minden átlag magyar így van, ha még van munkájuk mert akkor így se.

2012. máj. 8. 12:54
 4/15 anonim ***** válasza:
100%

Rosszabbul élünk, de megélünk, nem panaszkodom.

Az árak emelkedtek nagyon, és ez független a babától. Persze rá is sokat kell költeni, de ha csak azt veszem példának, hogy tavaly télen max. 6000 Ft volt az áramszámlánk, idén meg nem ment 10.000 alá, akkor ebből is látszódik, hogy pofátlan módon emelkedett mindennek az ára. Ja és nem használtunk több áramot mint tavaly, amikor még aprócska volt a lányom. Most másfél éves.

Egy gyerekere egyértelműen kell költeni, de az igények is átalakultak. Mondjuk nem járunk el moziba vagy épp étterembe úgy mint régen, hanem azt a babára/gyerekre költjük. tehát anyagilag ugyanott lennénk ahol előtte nagyjából, viszont egy egyszerű bevásárlás is duplájába kerül már lassan, mint pár éve.

2012. máj. 8. 12:58
 5/15 anonim ***** válasza:
100%

2,5 éve született a kislányunk, igazából nem volt megterhelő. Bútorokat és sok egyebet kaptunk ajándékba, születése után annyi pelust hoztak, hogy jó idejig nem is kellett venni :) 6 hónapig csak anyatejes volt, nem kellett tápszer. Ruhavásárlásnál magunknak vettünk pár darabbal kevesebbet, többit a kiscsajnak, így ezen a téren sem volt több kiadás, mint korábban. Beteg egyszer sem volt, így gyógyszer sem kellett.

Kisfiúnk most lesz 7 hónapos, a helyzet hasonló. Plussz kiadás annyi lett, hogy neki is kell pelus. Sok rokon kisfiú van, így ruha van bőven.

Ha nem így alakult volna, és mondjuk kellett volna tápszer, vagy a ruhákat is venni kellett volna, azt hiszem, igen, sokkal nehezebb lett volna!!!!

Amin sokat spóroltam: igyekeztem minél hamarabb visszafogyni, hogy ne kelljen nekem új ruhatárat venni :)

2012. máj. 8. 13:21
 6/15 anonim ***** válasza:
83%
Mivel én igen jól kerestem, a max gyed ahhoz képest vicc. Ezt sajnos meg is érezzük, főleg, hogy még gyed alatt született a második baba is.
2012. máj. 8. 13:28
 7/15 anonim ***** válasza:
75%

A férjemnek pont akkor sikerült jobban fizető állásra váltania, amikor megszületett a babánk.

Így most jobban. de nem tudom mi lenne, ha a régi keresetéből kellene élnünk...

2012. máj. 8. 13:56
 8/15 anonim ***** válasza:
83%

Rosszabbul, sőt mióta lejárt a GYED (pedig kevés volt az is), és GYES-en vagyok még rosszabbul. Amit előtte megvettem simán, már nem teszem. A férjem még mellékállásban is dolgozik.

Nézd, az árak csak emelkednek, a pénzek nem, sőt a GYES-sem. MÁr 500FT-tól kezdődik egy doboz tojás. Mikor a fiam született 250-volt. Mindennek ment az ára, áram,gáz,kuka,biztosítás, sőt még menni is fog.

Ez van, el kell fogadni. Majd jobb lesz ha visszamegyek dolgozni. Egyébként én még nem láttam olyat, hogy valaki jobban élt volna a gyerek születése után, mint előtte...hacsak nem nyerte meg a főnyereményt.

2012. máj. 8. 14:14
 9/15 anonim ***** válasza:

Ez mondjuk nálunk pár éve volt, hogy megszületett a kislányom, és hát, rosszabbul éltünk, mert akkortájt vettük fel a lakáshitelt is, és jöttek a befizetésre váró illetékek szépen sorban...az összes hitelfélét felvettük akkoriban, ami létezett, hogy ki tudjuk fizeti az illetékeket: folyószámla-hitel, a lakáshitel ami ugye adott volt, személyi hitel, és javarészt a hitelkártyából felvett pénzből éltünk, mert a fizunk elment a hitelekre+rezsire.

És ráadásul nem volt tejem, mert ... nem részletezném, tápszert is kellett venni. Később, mikor sokan kész bébiételt vettek a gyereknek, én úgy készítettem neki a kaját. Meg minden ft-ot be kellett osztani, használt dolgokat vásároltam a kicsinek, magunknak meg sokszor használtra sem jutott.

Mára már dolgozom pár éve, így azért többet keresek, mint a gyed-em volt, könnyebben fizetjük a hiteleket, személyi hitel lassan lejár, a többit is igyekezzük csökkenteni.

2012. máj. 8. 17:54
 10/15 anonim ***** válasza:
100%
Rosszabbul, ám ez csak annak köszönhető, h a fizetésem 7 éve nem emelkedett (a gyeddel nem jártam rosszabbul, mert nem kerestem annyira sokat), az árak viszont igen. Ehhez jön még az ételallergiás lányom étkezése, melyet sem a bölcsiben (visszamentem dolgzni a gyed lejárta után) nem tudtak megoldani, és persze itthon is máshogy kell főznöm neki (glutén, tej nélkül), plusz gyógyszerek, plusz orvosi kezelés. Ha ez nem lenne és normális áron tudnánk neki is főzni, nem lenne számottevő különbség. De ez így kb 30 e ft/hó "mínusz"
2012. dec. 14. 20:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!