Mi a neve annak a hordozókendőnek, ami kimondottan újszülötteknek van és később nem is lehet hordani benne a babát? És mi lenne a jobb?
Az, ha vennék egy ilyen újszülötteknek valót és mikor kinőtte egy mei-tai-t, vagy egy rendes hordozókendőt, amit pici korától nagyig tudom használni?
A mei tai azért tetszik, mert kisebb mint a hordozókendő,valahogy praktikusabb, viszont tudom, hogy ezt újszülött kortól nem lehet használni.
Szerintetek?
Decemberi baba lesz,szóval eleinte a kabát "alatt" gondolom jól ellenne a hordozóban.
Szia!
Nálunk is 2 év van a gyerekek között, a kicsi öt hetes. Nekünk Liliputink van, nagyon szeretjük, csak ajánlani tudom. Szerintem játszótérre praktikusabb a babakocsi, nálunk legalábbis a kislány nagyot alszik egy fa alatt benne, amíg én játszom a kisfiammal, itthon azonban nem is tudom, hogyan lennék el nélküle. Nem kell egész nap a karomban tartanom a picit, ha nyűgös, csak magamra kötöm, és felszabadul a kezem, tudok foglalkozni a naggyal, végezni a házimunkát stb.
A JPMBB nagyon jó kendő! Majdnem kétéves leánykám csak abban akar elaludni, imádja, amióta csak megvan a kendő :-) Viszont újonnan elég drága, én használtan vettem 14-ért ismerőstől.
Pont ma jutott eszembe egy vad ötlet, hogy újra kipróbálom a Liliputit a 12 kilós lánnyal. Nos, nem szakad el, tart is valamennyire, de hosszabb távon nem vinném benne az ilyen nagy culát, mert nagyon nyúlik már a súlya alatt a kendő. A kendőkötés gyakorlására viszont remek eszköz.
Régebben én is abban a hitben voltam, hogy a rugalmassal könnyebb kötni, de igazából nem. A sávonkénti meghúzást ugyanúgy meg kell csinálni, különben néhány sáv sokkal lazább lesz a többinél. És ezt a sávonkénti húzást - szerintem - nehezebb megcsinálni egy rugalmassal.
Ha csak rövidtávra kötöd fel gyorsan a gyerkőcöt (lemenni a postáért), akkor összefogod, mint egy kötelet, és az egészet húzod. Egy darabig jól tart az is, hosszabb távra viszont sajna muszáj precízen megkötni, az meg könnyebb egy szövött kendővel.
Egy szó, mint száz, néhány lehetőség a sok közül:
- veszel egy "olcsóbb" Liliputi rugalmast, amíg kicsi, addig azt használod és megtanulod menet közben a precíz kötést, utána már secperc alatt át tudsz állni egy szövöttre, vagy bármi másra.
- Veszel egy szövöttet, amit végig tudsz hasznáni, és megtanulod a kötéseket (gyorsan megy az, hidd el, nem kell hozzá öt diploma, a youtube-on rengeteg jó videó van, nomeg a Mamami.hu -n )
Azért is érdemes elmenni egy hordozóházba, mert ott rengeteg féle hordozóeszközt megismerhetsz. Pl nekem legjobban a csatos hordozó jött be, mert nem kell kötözgetni, egy perc alatt indulhatunk, és jól tartja a gyereket.
Szerettem a Mei-Tai-t is, de azt is kötözgetni kell valamilyen szinten.
A podeagi és az onbuhimo is érdekes, hasznos eszközök.
Létezik Még rengeted másfajta eszköz, amit egy hordozóházban ki tudsz próbálni, esetleg kikölcsönözni.
Jah, és ne tedd idézőjelbe a "kabát alatt"-ot :-D Szerintem ősztől tavaszig az a legideálisabb egy még nem járkáló babának, ha tényleg egy kabáton belül vagytok :-)
Nézd meg ezeket: [link]
Jó egészséget neked és a babádnak is! Könnyű szülést, sok tejcsit, és jó sok odasimulós, ölelgetős hordozós napot! :-)
köszönöm szépen a tanácsokat és a jókívánságokat:)
A helyzet az, hogy közben húgom vett maguknak egy rugalmasat,de kint,külföldön,szóval a márkáját nem tudom.Most használják egy darabig még,és decemberre elküldi nekem.Én örülök,mert ki tudom próbálni,ha bejön veszek én is, ha nem,akkor nézek más fajtát:)
Nagyon örülök, hogy sikerült választani!
Ha ez a kendő hosszú, kötözegtős, akkor szerintem érdemes még pocakosan elkezdeni megtanulni a belül zsebes keresztezett kötést, vagy a "kenguru"kötést, hogy a baba születése után már flottul menjen.
Ha van kedved hozzá, nézegesd a videókat ezen az oldalon:
Van még sok más videó is youtube-on, én ezt látom eléggé összeszedettnek. Ki lehet választani, hogy neked melyik kötés kényelmes, melyiket (melyikeket) szeretnéd használni. Gyakorlásképpen nekem annó elég volt egy egyszemélyes lepedő hosszában kettéhajtva. Ez ugyan nem elég hosszú, hogy végigcsináld az egész kötést, de megszokod, hogy hogyan fogd meg egyáltalán.
Ha van kedved pocakosan kikapcsolódás képpen társaságba menni, akkor keress fel egy hordozóházat / hordozós klubot, ott ki lehet próbálni egy csomó féle hordozót (nem csak a kendő, meg a Mei-tai létezik ;-). Megtanítják, hogy hogyan kell megkötni jól, és a legtöbb helyen még "próbababa" is van, ami olyan méretű, súlyú, paraméterű, mint egy igazi gyerek.
Ha kinőttétek a rugalmast (hacsak nem a JePorteMonBebe típus, azt 14 kilóig lehet használni), akkor érdemes végigpróbálgatni az összes többi típust. (néhány fajtáról itt olvashatsz bővebben: [link]
Ha megtetszik a babahordozás, akkor leginkább a mamami.hu oldalt szeretném ajánlani. Ott sok tapasztalt, sok éve hordozó anyuka van, akik szakszerűen és egyértelműen tudnak válaszolni a kérdésekre. Igen bő fórum is kapocslódik az oldalhoz, + webshop (bár szerintem az egy kicsit drága)
Nah, jól van, nem beszélek lukat a füledbe (a hasadba jelen helyzetben nem is mernék :-)
Köszönöm!!:)Az oldalakat is, meg a többi tanácsot:)
Nézegetni fogom és ahogy időm engedi a majdnem 2 éves fiam mellett, lehet ellátogatok egy ilyen klubba!
Ja és mindenképpen még pocakosan elkezdem gyakorolni a kötéseket:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!