Mi a neve annak a hordozókendőnek, ami kimondottan újszülötteknek van és később nem is lehet hordani benne a babát? És mi lenne a jobb?
Az, ha vennék egy ilyen újszülötteknek valót és mikor kinőtte egy mei-tai-t, vagy egy rendes hordozókendőt, amit pici korától nagyig tudom használni?
A mei tai azért tetszik, mert kisebb mint a hordozókendő,valahogy praktikusabb, viszont tudom, hogy ezt újszülött kortól nem lehet használni.
Szerintetek?
Decemberi baba lesz,szóval eleinte a kabát "alatt" gondolom jól ellenne a hordozóban.
Rugalmas kendő. :)
Ez azért jó, mert egyszerűbb megkötni, mint a szövött kendőt, ugyanis előre meg kell kötni, és a babát utólag teszed bele. Plusz ez sokkal rugalmasabb, "nyúlósabb", vékonyabb, ezért maga a kötés is könnyebb vele. Szerintem jó, hogy ah ezt veszitek, és utána mei tait.
A szövött kendő is jó, azt végig tudod használni, de azt nehezebb megkötni, ajánlott tanfolyamra menni vele.
igen,pont e miatt gondoltam, hogy túl nagy macera lenne megtanulni megkötni...meg aztán úgyis csak úgy használnám mint egy kengurut.
kisfiam 2 lesz mire megszületik a tesó és gondoltam sokkal egyszerűbb és gyorsabb lenne magamra kötni a picit és úgy lemenni a naggyal a játszótérre.Főleg az elején,mikor még hideg lesz ugye,meg olyan sokat úgysem leszünk lent.
És átfedésben van kettő?Mármint a rugalmas kendőt meddig tudom használni?Mikor kinövi már beletehetem mei-tai-ba?
1. vagyok.
Igen, átfedésben van, kb. 7-8 kilóig tudod használni a rugalmast, a mei tai-t pedig 3-4 hónapos kortól. Tehát egy darabig még felváltva is tudod őket használni. :D
szuper,köszönöm!!!és vannak márkák a rugalmas kendőn belül?tudsz ajánlani esetleg?
mert az előbb beírtam és kiadott néhány félét,de nem vagyok igazán járatos a témában(ez már kiderült:))szóval nem tudom melyik lenne jó.
Megint én vagyok. :)
Nekünk Liliputi volt, ez viszonylag olcsó, én elégedett voltam vele, kényelmes, a baba is jól elvolt benne. Viszonylag olcsó (az egyszínű 9 ezer körül, a mintás 10 ezer körül van).
Amikről még jókat hallottam (bár ezek drágábbak): Lana, Close (ez egy olyan kendő, amit nem kell kötni, előre meg van varrva, csak bele kell bújni), Moby. És van egy viszonylag új kendő, a Je Porte Mon Bébé (JPMBB), ami attól különleges, hogy rugalmas kendő, viszont kb. 14 kg-ig lehet használni (ára 25-17 ezer Ft körül van, ha jól emlékszem).
Szívesen! :)
Ha már döntöttél, leírnád ide, hogy melyiket választottad? Csak kíváncsiságból. :)
(Egyébként még az jutott eszembe, hogy nézz fel a mamami.hu-ra, ott sok infót találsz a hordozásról és a fórumon is körbenézhetsz, hogy ki mit ajánl, ott biztos fognak segíteni. Vagy ha van hordozós-klub a közeletekben, akkor ott is megnézheted, hogy mik vannak.)
az az igazság, hogy nem itthon venném meg...húgom Amerikában él és valószínű ott töredékéért meg tudja nekem venni,mint amennyiért én itthon megvenném.
Csak azért érdeklődtem,mert elkezdett nézelődni és kérdezte tőlem milyen is legyen én meg annyira nem vagyok járatos a témában még, kisfiamat nem hordoztam sajnos.
Majd nyáron jönnek valamikor, akkor tudná elhozni, szóval még odébb van a dolog:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!