Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Segítség! Terhes vagyok de...

Segítség! Terhes vagyok de sajnos nem tudnám felnevelni (? )

Figyelt kérdés
sajnos anyagilag most nagyon nem állunk jól.. már van egy kislányom de még egy gyereket nem engethetünk meg magunknak... én szívem szerint azért meg tartanám mert mindig is akartam lányomnak egy testvért. csak nem tudom hogy mi lenne nagyon féltékeny meg egy szobás lakásban lakunk..nem tudom hogy jó helye lenne e a kicsinek.. meg a szüléstől rettegek.. az elsővel voltak gondok ...nem tudom mit tegyek.. vetesem el? adjam örökbe? tartsam meg? most biztos sokan kiakadtatok kérlek titeket olyan ne írjon aki csak lehord..
2012. máj. 4. 08:16
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
76%
Ne haragudj, de szerintem igaza van a párodnak. Lehet, hogy bátorítást várnál tőle, de nem baj, ha legalább az egyik fél a földön jár, és reálisan gondolkodik. Ez a "biztos találunk olcsót" meg "biztos minden megoldódik" dolog nem olyan biztos. Jó dolog az optimizmus, de abból nem lehet megélni. Egy szobás albérletben éltek, az azért szűkös 4 embernek. Ha meg nagyobb albérletbe költöztök az több mint valószínű, hogy többe fog kerülni, mint a mostani, még ha olcsót is találtok. És akkor még jönnek rá az újabb gyerek költségei. Teljesen igaza van, hogy parázik. Megértem, hogy szíven szerint megtartanád, egy jóérzésű anya így gondolkodik, de a párod álláspontjában is van igazság. Nem mondom, hogy vetesd el, ezt együtt kell eldöntenetek. Vegyétek sorra, hogy esetleg min tudnátok még tovább spórolni, kezdjetek el nézni albérletet, hogy tényleg találnátok-e olyat, ami árban is megfelelő lenne, és ennek fényében kalkuláljatok, hogy tényleg be tudjátok-e vállalni.
2012. máj. 4. 13:50
 12/20 anonim ***** válasza:
100%

09:49

Közös gyerek, valóban, ketten hozták össze, de a sorsát is ketten kell, hogy eldöntsék, hogy maradhat-e vagy nem. Ha apuka csak annyit lát az egészből, h na, dolgozhatok ezerrel, meg nyomoroghatunk, meg minden pénzt a gyerekek és az albi visznek el, akkor nem lesz kedve élni se. Szerinted akkor hogy fog nézni az új jövevényre, mint minden "baj" okozójára? Nem bírom azt a hozzáállást, h majd megszereti. Ha nem akarja a babát, akkor anyukának el kell fogadnia ezt, különben 1 év múlva jönnek a kiírások ide, h segítség, apuka nem foglalkozik a családdal, nem segít be a baba körül, nem veszi ki a részét a házimunkából, későn jár haza, stb.

2012. máj. 4. 17:07
 13/20 anonim ***** válasza:
64%
Hát esetleg leesik neki, hogy ő nemzette. Ha meg nem akar gyereket, akkor gumit kell húzni, vagy más módon megoldani a védekezést, ami nem csak a nő dolga normális esetben...
2012. máj. 4. 17:44
 14/20 anonim ***** válasza:

Nehéz helyzet. Ha ennyire fejtörést okoz az abortusz-kérdés, akkor valószínűleg tényleg szeretnéd a gyereket. Ha elvetetnéd, utána fel tudnád dolgozni a döntésed súlyát? Elvégre bármilyen nehéz is ezt kimondani és belátni, ezzel mégis csak meggyilkolod a saját gyermeketeket.

Én ismerek olyan családot, ahol egy másfél szobás kis lakásban lakik anya, apa és a négy (már kamasz) gyerekük. Kicsit szűkös, mégis boldogok - együtt, egy nagy, kerek család. Gondolkodj el ezen, és beszéld meg a pároddal, mert ha az abortusz mellett döntötök, nem lesz visszaút, és késő lesz megbánni. Igaza volt az egyik előttem írónak abban, hogy az optimizmusból nem lehet megélni, így reálisan mérlegeljetek, próbáljatok meg spórolni. Jó ötleteket írtak, nézz új, nagyobb, mégis olcsó albérlet után, a babás kellékeket pedig tényleg be lehet szerezni használtan fillérekért.

Kitartást kívánok, és döntsetek a legjobb belátásotok szerint!

2012. máj. 4. 22:32
 15/20 anonim ***** válasza:

Utolsó:

Erről a 4 kamasz is meg lett kérdezve? Ők is boldogok? Vagy csak apa-anya, mert nekik a nagycsalád volt az álmuk? A kamasz gyerekek többnyire utálják, ha nem lehetnek egyedül. Én is utáltam, folyton egyedül akartam lenni vagy elvonulva a barátnőkkel. Van egy oldal, 56 pizsama neve, ott 9-10 gyerekes családok egy napját mutatják be a videók. Szülők ömlengenek a nagy család örömeiről. A gyerekeket is kérdezték, ők szeretnének-e nagy családot. Kivétel nélkül mindenki 1-2 gyereket szeretne csak! Kamaszfiú még el is mondta, h szerinte a szülei lúzerek, h nem védekeznek.

2012. máj. 5. 06:54
 16/20 anonim ***** válasza:
6%
Ja és kapj már a fejedhez, nem gyereket gyilkol le, főleg nem gyerMeket, még csak nem is magzatot, hanem csak embriót, ha abortuszra megy! Van különbség! Ez olyan, mintha levágnád a körmödet és öncsonkításnak vagy amputációnak neveznénk.
2012. máj. 5. 06:56
 17/20 A kérdező kommentje:
én értem mit írtok de itt nem én fogok dönteni hanem a párom ezeket inkább neki kéne írni..ha ő nem akarja akkor nem tudok mit tenni ha meg megszülöm nem akarok 2 gyerekel egyedűl maradni mert nem tudnák hova menni...én meg tartanám...de ez nem csak az én döntésem én nem fogom rá erölterni.. de így elég nehézz a döntés akkor is...nem tudom vele megbeszélni csak veszekedés lesz a vége néha úgy érzem egyedül kell döntenem.. ez egy olyan dötés ami az életünket fogja vagy boldoggá tenni vagy pokolá..
2012. máj. 5. 10:56
 18/20 anonim ***** válasza:

16.

Bármilyen meglepő számodra, a gyerekek is boldogok. Olyan elképzelhetetlen ez? De ha azt nézzük, itt nem négy, hanem csak két gyerekről lenne szó, ami szerintem szűkösen, de megoldható. Persze ez csak a szülőkön múlik, hogy mit bírnak el.

És lehet az még csak embrió, akkor is a saját gyereked! Magyarázhatsz nekem, bár ezen szerintem nincs mit. :)

Ajánlom figyelmedbe a Kontraszt kiállítást, igazán hasznos. Ott legalább meglátnád, hogy milyen egyszerű is szétcincálni egy embriót... Mert ugye az nem nagy ügy, ahogy a monológodból lejön.

De elkanyarodtunk. Szóval Kedves Kérdező, beszéld át jól a pároddal, és döntsetek együtt, csak később ne bánjatok meg semmit. Lehettek boldogok ezzel az egy kislánnyal is, csak rajtatok áll.

2012. máj. 5. 14:02
 19/20 A kérdező kommentje:
na igen ám de neki még nincs saját gyereke. azt mondta hogy akar most meg hogy összejött mégse? nem igazodok ki rajta
2012. máj. 5. 14:18
 20/20 anonim ***** válasza:
Mi újság? Sikerült dönteni?
2012. máj. 8. 19:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!