Kedves Anyukák, lázcsillapítás, de hogyan?
A kérdésem tulajdonképpen az lenne,hogy babánál/kicsi gyereknél,hogyan alkalmazzátok a lázcsillapítókat,ha nagyon magas láza van?
Kérdésem aktualitása,kislányom pár napja belázasodott,először próbáltam itthon kezelni,nurofent kapott az előírt adagban(fogzásra gyanakodtam,összesen 4szer kapott belőle a nap folyamán,legutoljára mielőtt az ügyeletre mentünk)Az ügyeleten a doktornő valami olyan hangnemben beszélt velem,mintha meg akartam volna ölni kb. a gyereket,hogy mekkora hülyeséget csináltam,mert nem szabad nekik ugyanazt a gyógyszert adni,hanem felváltva kell,és hát mekkora egy sz..r vagyok,h ezt nem tudtam..
Napok óta ezen rágódok,egyrészt,hogy nekem mezei halandónak ezt honnan kellett volna tudnom,másrészt,h valóban így van-e,ahogy mondta,harmadrészt meg minden anyuka úgy születik,h ezeket tudja,és tényleg én vagyok ennyire tudatlan?
Bocsánat,ha kicsit hosszú lett,és köszönöm annak,aki válaszol
Köszi,mindet használjuk,igazából ez napja történt,csak a láz még mindig megvan,szerencsére többé kevésbé sikerül kordában tartani...Csak arra voltam kíváncsi,hogy vajon tényleg ilyen rosszat tettem az egyféle gyógyszerrel,ahogy beszélt velem a hölgy.
Ja,és nem annyira pici babáról van szó,hanem egy egyévesről.
Ha úgy használtad a gyógyszert, ahogy a leírásban volt, miért gond?
Én első körben Germicidet szoktam adni, utána Nurofent, de teljen el 2-3 óra közte. Főleg azért, mert a kúpot utálja, és éjjel könnyebb beadni a szirupot, azért ez a módszerem.
Nurofent pl. torokgyulladásra is szokta a dokinéni ajánlani nekünk napi 3* teljes adagot!
Az ügyeletes egy bunkó volt.
amúgy érdekes,mert nekem ezzel a váltogatással az ügyeletes azt mondta,h így akár két óránként is kaphat...Mindegy,talán egyszer kapta ilyen gyakran,amúgy sikerült lenn tartani vmennyire borogatással meg ilyenekkel..Mára már jobban van,"csak"38,7volt a láza reggel,éjjel meg nem is volt...:)
Voltunk ma a háziorvosnál,ő is megnyugtatott,h vírus,és legkésőbb péntekre vége kell legyen..:
7.
Nem kiakadni kell, és itt kiabálni, hanem tájékozódni. Ha kell visszakérdezni az orvostól, nem baj ha hülyének néz. Ha elsózod a kaját attól nem lesz baja senkinek, de ha rosszul adagolsz egy gyógyszert az életveszélyes. Tetszik nem tetszik, ez van. Ha nem tudsz valamit kérdezz, és ne kísérletezz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!