Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Kedves Anyukák, lázcsillapítás...

Kedves Anyukák, lázcsillapítás, de hogyan?

Figyelt kérdés

A kérdésem tulajdonképpen az lenne,hogy babánál/kicsi gyereknél,hogyan alkalmazzátok a lázcsillapítókat,ha nagyon magas láza van?

Kérdésem aktualitása,kislányom pár napja belázasodott,először próbáltam itthon kezelni,nurofent kapott az előírt adagban(fogzásra gyanakodtam,összesen 4szer kapott belőle a nap folyamán,legutoljára mielőtt az ügyeletre mentünk)Az ügyeleten a doktornő valami olyan hangnemben beszélt velem,mintha meg akartam volna ölni kb. a gyereket,hogy mekkora hülyeséget csináltam,mert nem szabad nekik ugyanazt a gyógyszert adni,hanem felváltva kell,és hát mekkora egy sz..r vagyok,h ezt nem tudtam..

Napok óta ezen rágódok,egyrészt,hogy nekem mezei halandónak ezt honnan kellett volna tudnom,másrészt,h valóban így van-e,ahogy mondta,harmadrészt meg minden anyuka úgy születik,h ezeket tudja,és tényleg én vagyok ennyire tudatlan?

Bocsánat,ha kicsit hosszú lett,és köszönöm annak,aki válaszol

2012. máj. 1. 18:04
 1/10 anonim ***** válasza:
Figyelj, én ugyanebben a cipőben jártam amikor elmentem az ügyeletre, engem is hazaküldtek a p.csába. Nurofen, 4 óra múlva panadol, és közben langyos vizes törölközőbe szoktam csavarni, de a hűtőfürdő is jó! Nekem ez vált be!:)
2012. máj. 1. 18:07
 2/10 A kérdező kommentje:

Köszi,mindet használjuk,igazából ez napja történt,csak a láz még mindig megvan,szerencsére többé kevésbé sikerül kordában tartani...Csak arra voltam kíváncsi,hogy vajon tényleg ilyen rosszat tettem az egyféle gyógyszerrel,ahogy beszélt velem a hölgy.

Ja,és nem annyira pici babáról van szó,hanem egy egyévesről.

2012. máj. 1. 18:12
 3/10 A kérdező kommentje:
*3napja
2012. máj. 1. 18:13
 4/10 anonim ***** válasza:
nekem nem is magyarázta el a doki hogy hogy kell adagolni, mikor kérdeztem tőle. Annyi mondott ott van a használati útmutatón. Én is csak a rokonoktól tudtam meg hogy kell, mert első gyermekem, és akkor 15 hónapos volt. Ja, és az mondta a doki csak 38.5 felett kell lázat csillapítani. Szóval ennyit az orvosi ügyeletről!
2012. máj. 1. 18:38
 5/10 anonim ***** válasza:

Ha úgy használtad a gyógyszert, ahogy a leírásban volt, miért gond?

Én első körben Germicidet szoktam adni, utána Nurofent, de teljen el 2-3 óra közte. Főleg azért, mert a kúpot utálja, és éjjel könnyebb beadni a szirupot, azért ez a módszerem.

Nurofent pl. torokgyulladásra is szokta a dokinéni ajánlani nekünk napi 3* teljes adagot!

Az ügyeletes egy bunkó volt.

2012. máj. 1. 19:38
 6/10 anonim ***** válasza:
A nurofent 24 órán belül 3x lehet adni az üvegen szereplő adagban. Ha ezt meghaladta amit adtál, vagy rövidebb mint 24 óra alatt, akkor igenis hibáztál, mert nem olvastad el körültekintően, és kitetted a gyereked a túladagolás veszélyének. Mielőtt gyógyszert adsz be, legalább a tájékoztatót olvasd el.
2012. máj. 1. 23:24
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
már mondtam hogy ugyanaz volt a helyzet ami a kérdezőnél, és én is egyfajtát használtam. De a kedves doktor úr azt mondta hogy keverjem másik gyógyszerrel, de ANNAK AZ ADAGOLÁSÁT NEM MONDTA MEG, HOGY HÁNY ÓRÁNKÉNT LEHET VÁLTOGATNI!!!!! TUDJÁTOK AKI ELŐSZÖR SZÜL, ÉS MÉG NEM VOLT KÖZE GYEREKEKHEZ ANNAK EHET HOGY EZEK NEHÉZSÉGEK, ugyanúgy mint a főzés az sem megy azonnal!!!
2012. máj. 2. 08:39
 8/10 A kérdező kommentje:
Kedves 6.Köszönöm a válaszod,de a kérdés nem ez volt,ugyanis elolvastam a betegtájékztatót,6-12 hónapos gyerek adagja,nap i 3-4szer 2,5 ml,ennyit kapott,a legutolsó adagot az ügyelet tanácsára...(valóban 1-3 éves kor között 3szor adható,de ennek az adagnak a duplája,viszont úgy voltam vele,h mivel alig egy éves a gyerek,nem adok neki akkora adagot,ami egy 3 évesnek is elegendő..
2012. máj. 2. 10:28
 9/10 A kérdező kommentje:

amúgy érdekes,mert nekem ezzel a váltogatással az ügyeletes azt mondta,h így akár két óránként is kaphat...Mindegy,talán egyszer kapta ilyen gyakran,amúgy sikerült lenn tartani vmennyire borogatással meg ilyenekkel..Mára már jobban van,"csak"38,7volt a láza reggel,éjjel meg nem is volt...:)

Voltunk ma a háziorvosnál,ő is megnyugtatott,h vírus,és legkésőbb péntekre vége kell legyen..:

2012. máj. 2. 10:40
 10/10 anonim ***** válasza:

7.

Nem kiakadni kell, és itt kiabálni, hanem tájékozódni. Ha kell visszakérdezni az orvostól, nem baj ha hülyének néz. Ha elsózod a kaját attól nem lesz baja senkinek, de ha rosszul adagolsz egy gyógyszert az életveszélyes. Tetszik nem tetszik, ez van. Ha nem tudsz valamit kérdezz, és ne kísérletezz.

2012. máj. 2. 17:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!