Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » "Mostohalányom van", segitenétek?

"Mostohalányom van", segitenétek?

Figyelt kérdés

A páromnak van egy 8 éves kislánya,akit hozzánk hoz láthatáskor!Az én lakásomban lakunk kb.100 km-re a kislány lakóhelyétől.Nincs szabott ideje a találkozásnak.

Hozzuk amikor tudjuk,ha a férjem itthon van.Külföldön dolgozik.

Most jön az amiért valószinűleg lehurrogtok majd,de tényleg kiváncsi vagyok a véleményekre!

Arra szoktam kérni a férjemet,amikor jön haza ,hogy 1-2 napot szeretnék csak vele tölteni és csak utána hozza el a kislányt.De nem akarom megbántani ezért vagyok kiváncsi,hogy önzö dolognak tartjátok e ezt?

Már van egy közös kisbabánk is szeretném egy kicsit csak magunknak is őt!

Egyébként minden lehetséges időt velünk tölt a kicsilány...karácsony,húsvét,szünetek...még akkor is sokat van itt ha apa nics itthon....:)

2012. ápr. 25. 11:43
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
És aki egyben a kérdező gyermekének a féltestvére. :)
2012. ápr. 25. 12:35
 12/18 A kérdező kommentje:

12.23 as

Kedves válaszoló!

Nagyon leredukáltad a dolgot!

A kislány igy is több időt tölt nálunk összességében,mintha 2 hetente egy hétvégére jönne!

Hiszen írtam is,hogy a szünidőket is nálunk tölti!

Akkor számold már ki,ha az a férjem külföldön dolgozik,akkor ,hogy lehet ez!?

Úgy,hogy ha nincs itthon,akkor is itt van a kislány velem!

Tehát a hozzáállásámot légyszives ne vitasd!!!

Annyiszor találkozik a kislánnyal,mint velünk!

Ám,amikor apuka,újra családot alapitott velem és úgy döntöttünk,hogy vállalunk egy gyereket...akkor az mi közös gyerekünknek is van annyi joga az apukájához,mint a nagyobbik leányzónak,attól függetlenül,hogy ő később született.Illetve mi is egy különálló család lettünk,aminek a kislány a része...de nem él velünk...igy más a helyzet!

Ezt a férjem vállalta,egy normális egyensúlyt kell tartani és akkor nincs gond!A kislánynak is van különálló családja az anyukájával...

Senkinek nem könnyű ez,főleg nem a gyereknek...épp ezért ha itt van,mint írtam is minden Róla szól...!

És ezért szeretnék az apa itthon töltött egy hetéből,1-2 napot csak magunknak!

Ezzel nem hinném ,hogy gátolom a férjemet a a kapcsolattartásban!

2012. ápr. 25. 13:00
 13/18 anonim ***** válasza:
Nem vagyok ilyen helyzetben. Hál' Istennek én a gyerekeim apjával élek. Mint kívül álló próbáltam bele élni a helyzetbe magam. Elég nehezen tudom elképzelni, hogy más gyerekét tudjam annyira szeretni, mint a sajátomat. Viszont apának ugyan úgy kell szeretnie a gyerekeit. Hiszen mind a kettő az övé! Ugyan annyinak kellene járni belőle is mind a kettőnek! Tök mindegy, hogy elvált-e az anyjától vagy sem. Erről nem a gyerek tehet. Te pedig ezt felvállaltad, amikor összeköltöztél és gyereket vállaltál vele. Megértelek téged, hogy magatoknak vágyod őt, de próbáld megérteni azt a gyereket is. Ne adj Isten Ti is külön váltok. A te gyereked is csak láthatáson lesz nála. Lesz egy másik gyereke egy másik anyától. És ott közlik, hogy vannak napok amik csak a másik gyereké, hogy élné meg a Te gyereked? Szarul. Nincs rá mentség. Ő az Apja, és ha jó apa akarna lenni, akkor a létező összes lehetőséget kihasználná, hogy vele lehessen. Sajnálom, hogy ilyen helyzetben vagy, elhiszem, hogy nagyon nehéz neked.
2012. ápr. 25. 13:25
 14/18 anonim ***** válasza:
13-as vagyok. Azt elfelejtettem írni, hogy azt viszont nem tűrném, hogy egyik gyereket a másik felé helyezzen az Apuka. Erre nincs ok. Mindegyik az ő gyereke, egyen rangúak, teljesen felesleges a kivételezés ha érzi a gyerek, hogy minden tőletek telhetőt amúgy is megtesztek.
2012. ápr. 25. 13:27
 15/18 anonim ***** válasza:
Kérdező, mondtam, hogy megértelek. Leírtam a véleményemet és nekem ugrottál. Csak azt nem értem, hogy akkor minek kérdezel, ha csak az a válasz jó ami teljesen egyetért veled? Leírtam, hogy nem bántásból írtam amit írtam, de én a másik oldalról is megnéztem a dolgot. Egyébként meg a legjobb és legegyszerűbb megoldás, ha beszélsz a pároddal. :)
2012. ápr. 25. 14:13
 16/18 A kérdező kommentje:

14.13-as válaszoló

Nem ugrottam neked,csak úgy éreztem bevádolsz azzal,hogy a gyerektől elakarom tiltani az apukáját!

Ezért írtam lemhogy mennek a dolgok!

Ezt az egészet az neheziti,hogy apa nincs itthon minden nap velünk.

Mert ugye teljesen más lenne a helyzet,hogy ha velünk van minden nap és hétvégén,vagy szünetben elhozza a kislányt..és igy is más,hogy mi is csak akkor látjuk,amikor havonta hazajön!

Mivel nem élvelünk a kislány ,állandóan "viselkedni" kell itthon mikor itt van..mert az anyja folyamatosan faggatja,hogy-smint élünk...!

Bármennyire is fogadtam el,hogy van a gyerek akkor sem tölti a mindennapokat velünk...egy picit kivülálló,még akkor is,ha a családunk része!Úgyértem,hogy olyan mintha a tesóm van itt...vele se, osztjuk meg a mindennapjainkat!

A férjem nagyon jó apja a lányoknak,nincs kivétel és nem is szeretném...ez nem erről szól.

De nyugodtan kövezzetek meg azért,hogy vágyom arra ,hogy a kis családi hármasunk egy-egy "lopott" napot együtt töltsön!

Még annyit engedjetek meg ,hogy hozzáfűzzek a teljesség kedvéért:

Amikor elhozzuk a kislányt,mindig kell,hogy jöjjön hozzá barátnő...,aki addig itt is marad,amig a leányzó...,hogy ne unatkozzon és legyen kivel játszani!

Ez a kislány kedvéért van,annak ellenére,hogy a férjem és én is a babázástól a bújócskáig ,mindent játszunk vele..de egy idő után uncsik vagyunk:)

Szóval azért van felfordulás olyankor,mikor jön és plusszban még valaki:)talán igy érthetőbb ,amit írtam:)

2012. ápr. 25. 15:46
 17/18 anonim ***** válasza:
100%

Akik "letámadták" a kérdezőt,azok ugye nem gondolták komolyan?

A kérdező szereti a kislányt,mindent megtesz érte,nem teljesen nyugodt a családi élet sem mert a kislánynak mindig kell barátnő,amit mondjuk nem értek,egy kicsit el van a kislány kényeztetve szerintem.Kérdező sztem nyugodtan lehetnétek 1-2 napot 3asban végülis egy külön család vagytok,megérdemlitek,hogy csak egymással foglalkozzatok,attól,hogy van egy kislánya a párodnak.Mondjuk nem értem,hogy hogy ennyi időt ott van amikor van anyukája? Nekem elváltak a szüleim volt szerencsém apukám részéről több barátnőhöz,feleséghez,apukámat 2 hetente láttam,meg a szünetek felében.Volt mindig saját élete rajtunk kívül is.Elfogadtam hogy nem lehetek teljesen az élete része,mivel nem élnek együtt.Az más hogy később hozzáköltöztem mert nem bírtam elviselni az idióta nevelőapámat,akkor már az élete része lettem életem legjobb időszaka volt,pedig nagyon szeretem az anyukámat,de az apukámat valahogy jobban.A párod nem hinném hogy megsértődne,vagy megbántódna,ti is a családja vagytok,és nem szabad egyik gyerekkel sem kivételezni,mindkettő egyenrangú.Nálunk a nálam 18 évvel fiatalabb öcsémmel nagyon is kivételezve van ki van nyalva a feneke,el van kényeztetve..nem kellemes érzés,még akkor sem ha már felnőtt vagyok,rossz látni,hogy én nem kaptam meg apukámtól ennyi figyelmet és szeretet.Ezt azért mondtam,hogy attól,hogy a párod lánya még ugyanolyan gyermeke a párodnak mint a kisbaba,meg kell értenie a kislánynak,hogy a kisbaba is ugyanolyan fontos,vigyázzatok nehogy átessetek a túl oldalra.Amúgy meg le a kalappal,velem egyik "mostohaanyám" sem viselkedett így nem is nagyon szerettek,a mostani talán kedvel.

2012. ápr. 25. 17:38
 18/18 A kérdező kommentje:

17.38-as Kedves válaszoló!

Köszönöm,hogy írtál..és jól látod a dolgokat ,én is igy gondolom!

Ráadásul Te éritett is vagy/voltál hasonló helyzetben!

Köszönöm és megnyugtattál te is...

Eddig rajtad kivül senki nem kérdezte megmhogy ha ennyit velünk van...hol van az anyukája:)

Mert mégis furcsa,hogy minden karácsony,szülinap,húsvét (most is tojásokat festettünk a kislánnyal,meg apával:) a suliba a fiúknak: )mind a miénk és a szünetek is...konkrétan a suli utólsó tanitási napja utáni napon már jön is a csajszi:)és haza a tanitás megkezdése előtti max 2 nappal megy:)

Egyedül tavaj volt,hogy kértem,ne bandázzanak most apja nélkül,mert pici volt a baba és nem tudtam bevállalni még két gyereket(a barátnőt is)de,hogy ne legyen gond a nagymama (anyósom) eljött,amig itt voltak a lányok:) szeretem anyósomat is,szóval klassz 2 hét volt amig mi csajok együtt voltunk...utána már apa is itthon volt kicsit.

Irod,hogy elvan a leányzó "kapatva" bevallom nagyon is...de már annyira nem vészes,mint mikor kisebb volt.

Ahogy suliba került sokat komolyodott :)

De még most is teljes embert kiván egész nap...

Otthon nincs igy..az anyukája nem sokat foglalkozik vele...ellátja,nem erről van szó...csak a gyerek retteg tőle...itt nálunk kiéli magát:)

Együtt járunk vásárolni,csavargunk...ragaszkodik hozzám is..és én is élvezem a társaságát.

Olyat is szoktunk csinálni,hogy apa marad a picivel,mi "nagyok" pedig megyünk shoppingolni :)nagyon érti a divatot,oda van a márkás dolgokért...:S csak győzzük anyagilag:)

Szóval tényleg egy igazi kis szélvész kisasszony:)

Ezért van az ,hogy szeretnék 1-2 nyugisabb napot ,magunknak is apával:)

2012. ápr. 25. 22:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!