"Mostohalányom van", segitenétek?
A páromnak van egy 8 éves kislánya,akit hozzánk hoz láthatáskor!Az én lakásomban lakunk kb.100 km-re a kislány lakóhelyétől.Nincs szabott ideje a találkozásnak.
Hozzuk amikor tudjuk,ha a férjem itthon van.Külföldön dolgozik.
Most jön az amiért valószinűleg lehurrogtok majd,de tényleg kiváncsi vagyok a véleményekre!
Arra szoktam kérni a férjemet,amikor jön haza ,hogy 1-2 napot szeretnék csak vele tölteni és csak utána hozza el a kislányt.De nem akarom megbántani ezért vagyok kiváncsi,hogy önzö dolognak tartjátok e ezt?
Már van egy közös kisbabánk is szeretném egy kicsit csak magunknak is őt!
Egyébként minden lehetséges időt velünk tölt a kicsilány...karácsony,húsvét,szünetek...még akkor is sokat van itt ha apa nics itthon....:)
Nem önzőség, csak nem értelek. Mi közösen neveljük a párommal a kislányát (5), és útban van a közös baba. Na most ha a párom kimenne dolgozni, akkor ugye evidens, hogy ha hazajön, várja az egész család, beleértve a kislányát is. Nem értem miért zavar téged ennyire. Persze, ok, hogy szeretnél vele kettesben lenni, de te azt írtad magatoknak akarjátok.
Tudod én is sokszor magamnak akarom csak a páromat, de nem lehet, mert ugye ott a kislánya, őt meg nem lehet csak úgy félredobni.
35 hkm
Köszönöm a válaszaitokat!
Kedves utólsó válaszoló!
A kettő nagyon nem ugyaz,hogy együtt nevelitek és az,hogy az anyukája neveli!
Amikor itt van a kislány,akkor mindig törekszem és az apukája is arra,hogy maximálisan együtt legyenek,akár a baba vagy az én "rovásomra" is...ha együtt élnénk,akkor ezek az időszakok nem különülnének el ennyire egymástól!
Amikor itt van a kiscsajszi..akkor tényleg Róla szól minden és ez igy van jól...ezért szeretnék magunknak is egy kis figyelmet külön :)
Nem haragszik a párom,csak én nem szertém,megbántani és egy kivülálló talán jobban megtudja itélni a dolgot!
Jaj nem elítélni akartalak, ne haragudj ha úgy jött le, egyáltalán. Pont ellenkezőleg, én megértelek. Sőt. Lehet, hogy a terhesség miatt van most ez, de senkit nem tudok elviselni magam körül csak a páromat, értsd úgy, hogy kb. minden és mindenki idegest, beleértve a kislányt is, pedig szeretem, és ő is édesanyjaként szeret, anyának is hív.
Tudom, persze h más h mi közösen neveljük, így sokkal jobb, nem kell elviselni az "igazi" anyát, csak időnként, mikor eszébe jut, hogy hoppá, van egy gyerekem... De ez nem sokszor fordul elő, félévente 1x, max...
Még egyszer bocsi ha úgy jött le! :-)
35 hkm
Még valami 11.54-es kedves válaszoló!
Nagyon megfognak változni a dolgok,ha megfog születni a saját babád!
Nagyon nehéz egyensúlyban tartani majd a nagyobbacska gyerek "féltékenységét" a kicsivel szemben és akkor majd neked legtöbbször a nagyobb javára kell döntened,hogy ne kapd meg azt,hogy "persze,mert nem te szülted!"
Úgyhogy várj még azzal,hogy esetleg engem gondolsz "önzönek" nem lesz könnyű dolgod!
Jah és nekem még van egy rosszindulatú ex is a háttérben!
Aki folyamatosan azzal traktálta szegény kislányát,h ha megszületik a gyerekünk akkor nem fogjuk Őt szeretni!
Ezért van az,hogy mégtöbb figyelmet kap a kislány..hogy még véletlenül se érezze ,hogy elvan hanyagolva!
Egyébként tényleg nagyon szeretem én is!
oké...köszi,hogy írtál még egyszer,igy már világos!
Érthető a Te helyzeted is...de nagyon nehéz igy az biztos!
Minden esetre minden tiszteletem a Tiéd,hogy ilyen jól állsz a dolgokhoz!
Én annó "mostoha" gyerek voltam a nevelőanyámnak...szószerint mostoha!!
Megfogadtam,ha egyszer a sors úgy hozza,hogy hasonló helyzetbe kerülök,mindig szemelőtt fogom tartani,hogy ha bármi is van.,soha ne legyek olyan,mint ő volt!
Látod...és a sors igy hozta...de nem esik nehezemre ,mert szeretem a kislányt:)
Figyelj én megértelek, ugyanakkor mégsem értek veled egyet. Ha én lennék abban a helyzetben, hogy a gyerekem csak néha lehet velem, de a párom ezt is sokallja, annak a kapcsolatnak nem lenne folytatása. Képzeld fordított helyzetbe magad. Te sem éreznéd jól magad, ha a ritkán látott gyerekeddel nem tölthetnél annyi idő amennyit szeretnél, csak mert az új párodnak ez nem tetszik.
És ismétlem a te helyzetedet is megértem, nem bántásból írom, de képzeld magad a párod helyébe.
Úgy gondolom, hogy Neked sokkal többet kell tolerálnod, mint nekem, és irigylésre méltó a türelmed, lehet, h nekem nem lenne energiám ehhez, vagy csak most érzem így, nem tudom. Mikor félévente 1x elviszi egy órára a kislányt, akkor is azzal fogad minket, hogy ott azt mondták neki, hogy engem ne hívjon anyának... Persze gyerektartást sem fizet 3 éve! :-) Szóval most ott tartunk, hogy nem is viheti el, így sokkal könnyebb, hogy "elfelejtse". Szóval rosszindulatú exből itt sincs hiány... A kislány már nagyon várja az öcsikéjét, és azthiszem, hogy már csak pár évet kell kihúzni, és felfogja majd, hogy az "anyja" elhagyta őt... Onnantól szerintem minden csak jobb lesz! :-)
Minden jót nektek, és kitartást, szerintem nem fog megharagudni a párod, hisz tudja, hogy szereted a lányát! :-)
35 hkm
Szia!
Az én férjem is távolsági munkán van, és ha hazajön mi is szeretnénk néhány napot 3an(lányunkkal) tölteni. Szerintem ez teljesen érthető, hogy olyankor nem hiányoznak a rokonok is még oda. Ezért is mondtam a páromnak, amikor kitalálta az anyukája, hogy együtt menjünk nyaralni, hogy én csak 3asban akarok menni vagy sehogy. És szerintem ez nem önző dolog egyáltalán!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!