Befolyásolja szerintetek egy fiú későbbi színválasztását (színvilágát), amit kiskora óta lát maga körül? (sok rózsaszín, piros, virágok, szívecskék. )
Természetesen ez nem provokatív jellegű kérdés szeretne lenni, csak kíváncsi vagyok a véleményetekre.
Én speciel inkább vennék fiúsabb ruhákat neki turiba (főleg mert ők bőven megtehetnék, csak sóherok).
Én lány vagyok, anyukám pici koromban mindig rózsaszínbe öltöztetett, úgy 5-6 éves koromig szépen kitartott mellettem az a szín. Mégis keményen rocker lettem, tiniként csak feketében lehetett engem látni, aztán mikor átment rajtam ez a kor, jöttek a lágy pasztell színek, minden, kivéve a rózsaszínt. Most főleg a drapp, krém, zöld minden árnyalata -színek jönnek be, azt hiszem, ezeknél meg is maradok. A rózsaszínt továbbra sem szeretem. A kislányomra ráadom, de attól még nem tudom megszeretni.
Szóval nem kell aggódni. Majd rájönnek, mikor kislánynak nézik a fiukat, és akkor talán változtatnak.
A gyerekre minden hat, amit lát, tapasztal maga körül. Persze azt se feledjük, hogy a társadalmi "nem" az nem azonos a természetes nemmel. Szóval amennyiben nem egész nap lányos ruhában (nem a szín a lényeg, azt hiszem) járatják és nem lányként kezelik - addig nincs baj.
Inkább később lesz fontos a ruha, nem baba / totyogós korban. Akkor már illene fiú ruhába járatni.
Szerintem amíg csecsemő, addig nem hiszem, hogy gondot okoz, hiszen egy kisbaba nem tudja eldönteni, hogy az fiús, vagy lányos. Nekik az a lényeg, hogy színes, kontrasztos legyen, mert az tetszik nekik. Nem is tudom most hirtelen, hogy mikor látnak színeket, eleinte minden fekete-fehér nekik. Gondolom, hogy utcára azért csak nem viszi virágos, fodros kisblúzban...? Az én fiam kb. 3 éves kora óta nem vesz fel akármit. Pl. volt, hogy azért nem vett fel egy pólót, mert a címkéjében(!) virág volt és kijelentette, hogy az lányos, alig tudtam meggyőzni, hogy az nem lányos, csak a márkajelzés (amúgy fiúpóló volt). De ugyanígy jártam egy farmerrel, amibe rózsaszín címkét varrtak, arról is meg kellett győzni, hogy az nem fiús. Amúgy a kedvenc színe a piros. :)
Én egyébként biztos nem adnék lányos ruhát a fiamra semmiképpen. Akkor már inkább elvinném egy turiba, bababizibe és becserélném fiúsra. A kiegészítőket is biztos "fiúsítanám".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!