Na ne már! Azért lennék már-már rossz anya, mert sokat foglalkozom a babámmal?
A mai felfogáson teljesen kiakadok! Hangsúlyozom, akinek úgy jó, örülök neki, hogy az ő babája azon neveléssel boldog baba, tehát nem azt mondom, hogy mindenáron az én nevelésem jó minden babának, DE engedtessék már meg, hogy senki ne szóljon le azért, mert "ölbebabám" van!!!
Igen, az én 6 hós kisfiam nagyon sokat van ölben, ébrenléti idejének 90%-át velem van, mert ő így igényli. És, ha úgy alakul, bizony köztünk alszik éjjel is. Nem szeretném erőszakkal rászoktatni arra, hogy órákat egyedül töltsön egy járókában! Hagyok neki természetesen magára időt, pont annyit, amennyit igényel. Ha sír értem, felveszem. A házimunkát úgy végzem, hogy hordozókendőbe kötöm, ha kell, együtt porszívózunk, főzünk, stb. Tulajdonképp azért kapom a GYED-et, hogy a tőlem lehető legjobban neveljek egy kisembert!!!
Ne haragudjatok, hogy így kibuktam, csak nagyon messze él a családom és a férjemen kívűl senkim nincs itt nekem, így csak itt tudom magam "kibosszankodni".
Állandóan azt hallom minden ismerősömtől, hogy túl sokat van ölben a pici, sírhat ő egy kicsit. És úgy dicsekszenek azzal, hogy az ő gyermekük elvan egyedül, és altatás nélkül alszik, mintha én azt irigyelném. Dehogy is! MÉg nem beszél a kisfiam, de Édesanyám szerint, nagyon szívmelengető érzés, mikor a kisgyermek hozza a kispárnáját, gyönyörű nagy szemeivel rádnéz és vékony kis hangjával megkér: "Altassál el Anyucikám!" A legjobban attól akadtam ki, mikor a múltkor a védőnő azt mondta, hogy "Na anyuka jól elrontotta ezt a fiúcskát!" Kérdem én: MIÉRT???? Az én kisfiam szinte soha nem sír, nincs is rá szüksége. Örömmel teszem, amit teszek, nem kötelességből. Soha nem panaszkodom , hogy fáradt lennék. ÉLVEZEM AZ ANYASÁG MINDEN PERCÉT!!!
Megjegyzem, engem is így neveltek és a páromat is. Nem kényeztetésben, hanem szeretetben (én így hívom). (Nehogy vita legyen belőle, természetesen a más nevelés igy egyenlő a szeretettel)
Egyszerűen olyan bántó, hogy mára az ilyen nevelés, már lenézendő, és csak úgy lehet elképzelni a gyereket, hogy az játszon, aludjon egyedül. Igazából nem kérdést tettem fel, csak jó érzés kiönteni a szívem.
Köszönöm, hogy meghallgattatok!
Nekem is kis ölbemanóm van, de nem bánom. Nem érdekel ki mit mond, mi ilyenek vagyunk. Az alvást este a kiságyban kezdi, valamikor éjjel átkéretőzik mellénk és úgy alszunk tovább. Mikor ezzel jönnek azt szoktam rá mondani, hogy 100 évvel ezelőtt is egy ágyban aludt az egész család.
Napközben egy ideig eljátszik egyedül is, de ha jelez, megyek, ölbe veszem és így játszunk tovább. A munka várhat. Olyan nagyon kevés ideig kisbaba, hát hadd babusgassam már!
Te is tedd nyugodtan, amit a szíved diktál, nagyon jó anyuka vagy!
Köszönöm a válaszokat!
Köszönöm a figyelmeztetéseket is, legfőképp az utolsónak! Majd észben tartom! :)
(Engem és a férjemet is így neveltek. Nem vagyunk anyámasszony katonák! Vagány gyerekek voltunk, és most vagány felnőttek, akik még mindig nem szégyellik megölelni és megpuszilni a szüleiket! :))))
Ja, igen! Valaki kérdezte, hogy hogyan csinálom.
Nem tudom, hogy hogyan csinálnám másképp. :)
Igaz, elég nehéz a kisfiam, de nekem a pszichés és lelki teher (ha hagynám sírni) nagyobb lenne, mint a fizikai. És reggel még iszom egy csésze kávét is. :)
Szia! Gratula a babódhoz.
Először is szeretném leszögezni, hogy te vagy az édesanyja, te tudod, mi kell neki, és ha így voltál nevelve a férjeddel, és okos, tartalmas felnőttek lettetek, akkor nem lehet hiba a módszerben.
Az, hogy az én felfogásom ellenkezik a tiéddel, nem azt jelenti, hogy bármelyikünk is rossz anya volna, sokkal inkább azt, hogy más környezetben nőtt. Csak azért írom le, én hogy látom, hogy tudd, a másik oldal sem „gonosz”, csak másként látja a dolgokat.
Egyetértek veled abban, hogy a gyermeket nem szabad sírni hagyni. Mindazonáltal én személyesen úgy látom, eltúlzod a dolgot, és soha nem nevelném úgy a gyermekemet, ilyen „ölbemanónak”, ahogy itt írtátok. Nem tartom magam jó pedagógusnak, de van némi tapasztalatom, akár saját is. Az, ha a babát leteszed egy járókába, vagy az ágyra, és ott dolgozol mellette, lát téged, hallja a hangodat,énekelsz neki, beszélgetsz vele, nem azt jelenti, hogy nem foglalkozol vele. Ezeknél a kijelentéseknél bátorkodom megjegyezni, hogy átestél kicsit a ló túlsó oldalára. Én szintén nem tartom szerencsésnek, ha a baba a szülők között alszik. Azért, mert nem egy kategória a kettő. A baba alvásra használja az ágyat, a szülők pedig gyakran hancúrozásra, és apával sem teheted meg, hogy kitaszítod az ágyból, arról a helyről, melyet ő melletted már évek óta betölt. Ha nálam ez állna fenn, inkább én feküdnék egy szobába a babával, és ha elaludt, átsurrannék apához, így mindenkinek ugyanakkora falat jutna belőlem. Az, hogy a gyermek le tudja magát foglalni, és nem csak akkor hallgat, mikor ölben van, azt jelenti, hogy feltalálja magát, szeret egyedül játszani. Én ilyen voltam, ezt láttam, ezt tanultam, ezt látom jónak. És még utoljára csak annyit, hogy gondold el, mi lesz, ha megszületik a második baba. Ha azt is ölben tartod folyton, a nagyobbik is kérezkedni fog, hiszen az őt megillető helyről túrta ki a kistestvér. Ha a kicsit nem veszed fel mindig, akkor kevésbé leszel a második anyja, mint az elsőé?
Ismét megjegyzem, gondolataimmal nem bántani akartalak, csak elmondtam, én, mint másik nő, hogyan látom a dolgokat. Sosem nevelném úgy a gyermekemet, mint te. Lehet, hogy azért, mert én nem ezt a példát láttam, hanem a másik példát, és belőlem is példás, sikeres felnőtt, jó feleség lett.
Egy pocis, aki nagy családot szeretne
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!