Mikor kezdett beszélni a babád? Nem az első szó érdekel, hanem a konkrét beszéd. Pl 50 szavas szókincs fölött.
2,5 éves volt mikor folyamatosan elkezdett beszélni. 2 mikor szavakat. (fiú)
A barátnőm kislánya 1,5 éves volt mikor folyamatosan kezdett beszélni, 4 hónappal idősebbek is nálunk.
Most 3 évesek és egy szinten vannak, kisfiam teljesen utolérte.
Amikor 1,5évesen beszélt a kislány én teljesen meg voltam ijedve, hogy az enyém nem beszél, meg, hogy mikor fog, de hál isten az aggodalmam fölöslegesnek bizonyult:)
Nem ismétlem az 1. válaszolót, de épp ugyanaz a helyzet:)
2 évesen szinte semmi, 3 évesen, mint a vele egyidősek. Rengeteg mondókát tud, mindent választékosan mond. szépen, érthetően.
3éves múlt
21-27hósig beszélt mondatokban úgy, hogy minden szónak az első szótagját mondta, azelőtt csak az egyszótagos szavakat, de 27hónapos korától egyiknapról a másikra az egyszótagok eltűntek, és normálisan beszélt, mondatokban, és teljes szavakban.
A kisebbik 22hónapos, nagyon sok szót mond ki és nagyon sokat csak egyszótaggal!! :) Nemlepmeg! :)
Keson, nagyobbik fiam ket es fel evesen kezdett el normalisan beszelni. A kicsi is igy lesz, mar ket eves es csak annyit beszel, higy neha elszolja magat, mond szavakat jo kiejtessel, nem alapszavakat. Es nem ismetli meg.
Szerintem nem akar beszelni, de majd megunja es megered.
Baratnom kislanya egy evesen mar rengeteg dolgot mondott, kb minden szot ismetelt utanunk, alig hittem a fulemnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!