Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Csak nekem tűnik úgy, hogy a...

Csak nekem tűnik úgy, hogy a mai kismamák minden vicket-vackot megvesznek a csecsemőjüknek?

Figyelt kérdés

Én eddig úgy gondoltam, a bébinek főleg két cicire van szüksége, meg sok szeretetre, az összes többi felszerelés másodlagos. Mintha kicsit eltolódtak volna a hangsúlyok, nem?

(Persze a miénk is megkapja majd, amire szüksége van, engem tényleg csak ez a túlüzletiedettség zavar.)

2009. jún. 20. 23:19
1 2 3 4
 31/32 anonim ***** válasza:

Igen, általában így van, az újdonsült szülők sokszor tényleg túlzásokba esnek. Nekem is több ilyen ismerősöm van, van olyan is köztük, hogy még az életkörülményei (lakáshelyzet, párkapcsolat) sem rendezettek, de minden színes vicket-vackot megvesz, amire aztán a gyereke rá sem néz többet. Ráadásul sok-sok ezer forintért. Ő erre költi a keresetét. De hát az ő dolga! Embere válogatja, felnőttek közt is van, aki inkább költekezősebb típus, és van, aki takarékosabb.

Persze egy kisgyerek gondozásához azért jó, ha van még pár dolog a ciciken és a szereteten kívül, és én örülök, hogy van egy pár olyan találmány, ami megkönnyíti a még pár évtizeddel ezelőtt nehézkesebben ellátható teendőket (pelenkázás, etetés, stb.) A fontos az, hogy tudd meghúzni magadnak a határt, hogy mi az, amit még megveszel és mi az, amit már nem tartasz szükségesnek. Én például megvettem a jó drága elektromos mellszívót, a csecsemőmérleget, nagyobb korában már vettünk a kisfiamnak építőt, lego-t, de csak az általam fontosnak tartott nagy dolgokban gondolkodtam. Nem költöttem kisebb és nélkülözhető dolgokra. De mindenki maga látja ezt, hiszen az embert sokszor érzelmi szempontok is vezérlik!

Millió felesleges dolog van a bababoltokban, mert ez egy óriási üzlet! Ugyanis mindenkinek a gyereke az első, a legfontosabb. Éppen ezért az ember rögtön lemond a sa

2009. jún. 23. 11:28
 32/32 anonim ***** válasza:

Bocs, bent maradt a gépben az utolsó két mondat, amit az elején akartam írni. A lemaradt rész az lett volna, hogy az ember inkább lemond a saját igényeiről, hogy a kisgyereke megkapjon mindent, amire szüksége lehet.

Egyébként még annyi, hogy én "szerencsés" vagyok ilyen szempontból, a fiam inkább nyűglődik valamilyen valóságos dolog miatt (pl. szerelni, főzni, kertészkedni akar), mint a drága, színes játékok után. Azokra rá sem néz, pedig kaptunk ajándékba egy párat.

2009. jún. 23. 11:35
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!