Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek a gyerek...

Mi a véleményetek a gyerek kizárólagos homeopátiás kezeléséről?

Figyelt kérdés

2012. ápr. 20. 15:12
 1/7 anonim ***** válasza:
79%
Addig amíg javulás, gyógyulás tapasztalható rövid időn belül, rendben. De huzamosabb ideig nem kisérleteznék vele.
2012. ápr. 20. 15:16
 2/7 anonim ***** válasza:
79%
Nálunk nem jött be, férjem "kitiltotta" őket. Persze az antibiotikumnak vagy más gyógyszereknek sem vagyunk nagy hívei, de ha a gyerek beteg, nem próbálkozunk, "kísérletezünk".
2012. ápr. 20. 15:23
 3/7 anonim ***** válasza:
79%
Komolyabb betegségnél a világ egyik legnagyobb baromsága... Nyilván nem kell minden kis náthára antibiotikumot szedni, de egy komolyabb betegségnél iszonyatos mértékű felelőtlenség. Az "alternatív" gyógyászati lehetőségek csak KIEGÉSZÍTIK a hagyományos orvoslást, NEM helyettesítik! Sajnos túl közeli a tapasztalat. Kistestvérem fülgyulladását 6 évesen homeopátiás bogyókkal kívánták meggyógyítani, mert "nem kell ehhez antibiotikum". Ennek hála felterjedt a fertőzés az agyvelőre, magánál sem volt a kórházban jó pár napig, pedig egy sima antibiotikum pár nap alatt kikezelte volna. Csak a szerencsének köszönhető, hogy megúszta hosszútávú károsodás nélkül....
2012. ápr. 20. 15:30
 4/7 anonim ***** válasza:
Talán az sem véletlen, hogy az egyik homeopátiás csepp címkéjén rajta is van, hogy "Antibiotikus kezelés kiegészítésére".
2012. ápr. 20. 15:37
 5/7 A kérdező kommentje:

Amúgy ezért is írtam ki a kérdést.

Ikertesóm fia oxigénhiánnyal született, három évig kemény kezeléseket kapott, három havonta egy- egy hétre befektették kivizsgálásokra. Azóta már egy daliás 13 éves legény, akin semmilyen téren nem látszik a kisgyerekkori betegsége. (azóta is évente járnak felülvizsgálatra, de soha nem volt azóta gond vele)

Egy volt osztálytársamnak rá egy évre született gyereke ugyancsak oxigénhiánnyal. Csak homeopátiás bogyókat adtak neki, anyuka azt mondta, hogy nem mérgezi meg a gyerekét mindenféle nyugtatóval meg egyéb "ronda gyógyszerrel". Most 12 éves és nem jár csak mankóval, szellemileg is jóval visszamaradottabb kortársainál.

2012. ápr. 20. 15:40
 6/7 Snapette ***** válasza:
53%
Egyáltalán tudja valaki, hogy mit jelent a homeopátiás gyógymód és gyógyszer, és logikusan egyet tud érteni vele, annak tudatában, hogy sem tudományos, sem klinikai tények nem bizonyítják a hatásosságát? A legjobb esetben placebohatású, nem akarom mondani, hogy a legrosszabb esetben mi. Az egyetlen érv mellette az, hogy a tiszta víz általában nem árt, de pénzt kérni érte szerintem a legnagyobb pofátlanság.
2012. ápr. 20. 17:28
 7/7 anonim ***** válasza:
60%

Én magamon alkalmaztam elsősorban homeopátiás szereket. A kisfiamnál pedig a Viburcolt és a Camomillát, illetve a Stodalt is a védőnőm lelkes támogatása mellett. Ugyebár az első kettőt fogzásra adtam, a kicsim nem is volt még 1 éves.

Kb. egy évvel ezelőtt kétféle homeopátiás szert vettem be egyszerre. A gyógyszertárban, amely egyébként hompeopátiás szakgyógyszertár, meg is kérdeztem a gyógyszerészt, hogy mit és hogyan szedjek az optimális hatás elérése érdekében. Estére tele lettem allergiás kiütésekkel. Miután a klinikán - ahol ott is kellett aludnom:S - szteroidokkal lehúzták az allergiás reakciót, értetlenkedve kérdeztem a dokit, hogy ez meg hogy történhetett meg. Ekkor ő világosított fel arról, hogy a homeopátiás gyógyszerek gyógynövényekből készülnek, és sokaknál váltanak allergiás tüneteket.

Gyógytea a babáknak egyéves korig nem is adható! Mi meg tömjük őket a gyógynövénykészítményekkel, mert mindenhol azt halljuk, hogy jót teszünk vele. A legjobb szándékkal tehetünk akár rosszat is:S

Na, ekkor volt utóljára a házban homeopátiás készítmény.

2012. ápr. 20. 20:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!