Szerintetek melyik név állna jól nekem házasság után?
Nyáron házasodunk párommal.
Én: Hajós E....
Párom Keresztesi A....
Kisfiunk a párom vezetéknevét kapta, 2 keresztnévvel.
Leírnátok, Ti hogy döntöttetek/döntenétek?
Én a Keresztesiné Hajós E. nevet választanám.
Én is így vettem fel a férjem nevét, nem bántam meg.
Nálunk a férjem neve:Horváth I.
Én úgy vettem fel hogy Horváthné és az én lánykori nevem.
Legyél Keresztesiné Hajós E...
Nekem semmi gondom nincs a né-vel,legalább így egyértelmű hogy férjnél vagyok.Nekem nem tetszik mikor valaki felveszi a férje vezetéknevét és a saját keresztnevét mellé teszi.
Pl a ti esetetekben a Keresztesi E.. nekem ez nem tetszik.Ha valaki nem tudja hogy férjnél vagy azt hiszi az a lánykori neved.
Keresztesi E. Nekem tetszik, én így vettem fel és baromira nem zavar, nem bánom, és igazából nem is volt még ebből gondom. Sem a testvérének, sem a leánykori nevemnek nem nézték direktbe, vagy ha valaki nem tudta hogy házas vagyok, majd kiderült, akkor nem lepődött meg.
De mivel te nem akarsz így, ezért a második amit választanék a Keresztesi-Hajós E.
Én meg né nem lennék soha. Ízlések és pofonok. Csak érzed te is mit akarsz igazán, hogy hangzik számodra jobban.
Én mindenképpen a Keresztesiné Hajós E változatot fogom választani. Az édesanyám is így vette fel a férje nevét, szerintem ez a legjobb változat.
Így kiderül hogy férjnél vagyok és ki a férjem, az is hogy mi volt a lánykori nevem.
A kötőjeles szerintem túl hosszú, akkor már a -né jobb mert akkor lehet röviden mondani: Keresztesiné E vagyok.
Ha felveszed a férjed családnevét, nem derül ki hogy férjnél vagy, és az sem hogy milyen viszonyban állsz az azonos nevű veled együtt élő férfi egyénnel, nekem az fura.
Nálunk anyós " Nagy Istvánné" alakban vette fel a férje nevét, így engem majd megkülönböztet az X-né Y Z forma tőle is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!