Szerintetek melyik név állna jól nekem házasság után?
Nyáron házasodunk párommal.
Én: Hajós E....
Párom Keresztesi A....
Kisfiunk a párom vezetéknevét kapta, 2 keresztnévvel.
Leírnátok, Ti hogy döntöttetek/döntenétek?
Én felvettem a férjem nevét, mintha a húga lennék :)
Szívesebben lettem volna --né + saját nevem, de a férjem vezetékneve után borzasztóan áll a né.
Ettől a kötőjeles megoldástól kivagyok, nagyon nagyon nem tetszik.
Én egyáltalán nem vettem fel a férjem nevét, maradtam a lánynevemnél.
Ennek oka, hogy a Soós Zsófia rettentő nyelvtörő, én csak így vettem volna fel, kötőjellel 2 névvel szintén nagyon hülyén hangzott volna. És mivel még dr is van a nevemben, Soósné Dr. I. Zsófia semmiképp nem akartam lenni. Ilyen név minimum 40 évesnek áll jól, az meg még odébb van :)
A gyerekeink simán Soós nevet kaptak, így én abszolút "kívülálló" vagyok a családban, ami kicsit fura, de a többi megoldás még most se tetszik.
Hát én azért veszem fel majd a párom nevét , mert azt mert azt már csak kitudják mondani hogy Papp Izabella.
De hogy a Mojzes Izabellával bajlódnak és hivatalokban is el írták meg ilyenek és én azért mondtam hogy , én inkább felveszem a párom nevét .
Ezen én is sokat gondolkodtam.
Én sem akartam né lenni, nem akartam lenni a tesója sem.Úgy döntöttem hogy van nekem saját szép nevem.Így nem vettem fel semmit.De nem bánom.A gyerekek neve természetesen apa családneve.
Idősebbek mondták miért nem vettem fel a nevét, hiszen a férjemhez tartozom.Kérdem én miért nem veszi fel ő az én nevem????Ő meg én hozzám tartozik.
18.-as válaszoló véleményét osztom: pont annyira vagyok a férjem "tartozéka", mint amennyire ő az enyém.
Én megtartottam a nevemet, és a gyerekek kaptak kötőjeles nevet (ahol a ritmusa miatt az én nevem van elöl, ezen is mindig csodálkoznak, hogyhogy nem az apjuké...).
Az esetedben a Hajós-Keresztesinél döntenék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!