Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szerintetek melyik név állna...

Szerintetek melyik név állna jól nekem házasság után?

Figyelt kérdés

Nyáron házasodunk párommal.

Én: Hajós E....

Párom Keresztesi A....

Kisfiunk a párom vezetéknevét kapta, 2 keresztnévvel.

Leírnátok, Ti hogy döntöttetek/döntenétek?

2012. ápr. 19. 10:27
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
Nekem is a Keresztesiné Hajós E. jön be, én is így vettem fel a férjem vezetéknevét, ráadásul nálunk mind2 név bonyolult, hosszú, + 2 keresztnevem van, így összesen ez már 4 név... Kevés helyre fér ki, általában így használom (a te neved példájával élve) Keresztesiné E. De a hivatalos iratokon mind ott van. :)
2012. ápr. 19. 12:50
 12/27 anonim ***** válasza:

Én felvettem a férjem nevét, mintha a húga lennék :)

Szívesebben lettem volna --né + saját nevem, de a férjem vezetékneve után borzasztóan áll a né.

Ettől a kötőjeles megoldástól kivagyok, nagyon nagyon nem tetszik.

2012. ápr. 19. 12:57
 13/27 anonim ***** válasza:
Nekem is a Keresztesiné Hajós E. tetszik. Mi nem vagyunk összeházasodva, de ha házasodnánk, így venném fel a párom nevét.
2012. ápr. 19. 13:22
 14/27 anonim ***** válasza:
én nem vettem fel a férjem nevét, a gyerekeink meg mindkettőnk vezetéknevét kapták kötőjellel. szerintem így igazságos. nem beszélve arról, hogy a férjemé nagyon gyakori név, az én nevem meg nagyon ritka, és fontos számomra, továbbvinni is szerettem volna, mert már nincs fiú ezzel a vezetéknévvel a családban.
2012. ápr. 19. 21:40
 15/27 mizuzizu92 ***** válasza:
hát mivel nekem hosszú a nevem mert 2 keresztnevem van így a páromnak a vezeték nevét fel veszem majd az enyém helyett.
2012. máj. 15. 12:14
 16/27 anonim ***** válasza:

Én egyáltalán nem vettem fel a férjem nevét, maradtam a lánynevemnél.

Ennek oka, hogy a Soós Zsófia rettentő nyelvtörő, én csak így vettem volna fel, kötőjellel 2 névvel szintén nagyon hülyén hangzott volna. És mivel még dr is van a nevemben, Soósné Dr. I. Zsófia semmiképp nem akartam lenni. Ilyen név minimum 40 évesnek áll jól, az meg még odébb van :)

A gyerekeink simán Soós nevet kaptak, így én abszolút "kívülálló" vagyok a családban, ami kicsit fura, de a többi megoldás még most se tetszik.

2012. máj. 15. 12:38
 17/27 mizuzizu92 ***** válasza:

Hát én azért veszem fel majd a párom nevét , mert azt mert azt már csak kitudják mondani hogy Papp Izabella.

De hogy a Mojzes Izabellával bajlódnak és hivatalokban is el írták meg ilyenek és én azért mondtam hogy , én inkább felveszem a párom nevét .

2012. máj. 15. 13:12
 18/27 anonim ***** válasza:

Ezen én is sokat gondolkodtam.

Én sem akartam né lenni, nem akartam lenni a tesója sem.Úgy döntöttem hogy van nekem saját szép nevem.Így nem vettem fel semmit.De nem bánom.A gyerekek neve természetesen apa családneve.

Idősebbek mondták miért nem vettem fel a nevét, hiszen a férjemhez tartozom.Kérdem én miért nem veszi fel ő az én nevem????Ő meg én hozzám tartozik.

2012. máj. 15. 14:01
 19/27 anonim ***** válasza:

18.-as válaszoló véleményét osztom: pont annyira vagyok a férjem "tartozéka", mint amennyire ő az enyém.

Én megtartottam a nevemet, és a gyerekek kaptak kötőjeles nevet (ahol a ritmusa miatt az én nevem van elöl, ezen is mindig csodálkoznak, hogyhogy nem az apjuké...).

Az esetedben a Hajós-Keresztesinél döntenék.

2012. máj. 15. 14:10
 20/27 anonim ***** válasza:
Én megtartottam a saját nevemet.A férjemnek se volt sem kifogása,sem ellenvetése.
2012. máj. 15. 14:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!