Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ti hogy használjátok/használná...

Ti hogy használjátok/használnátok a neveteket a házasság után?

Figyelt kérdés

Szeretném a segítségeteket kérni, mert nem tudok dönteni.

Hamarosan összeházasodunk a párommal, és nagy dilemmában vagyok, hogy viseljem utána a nevemet.

Én: Kovács Edit

Ő: Horvát László

Szívem szerint felvenném a Horvátné Kovács Edit nevet, eszem szerint maradnék a lánykori nevemnél, csak hogy ne kelljen minden papíromat cseréltetni.

Gyermekeink apa vezetéknevét kapták 1 keresztnévvel.

Leírnátok, Ti hogy döntöttetek/döntenétek? És milyen megfontolásból?

2012. ápr. 19. 07:55
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
73%

Szia!

Én kötőjelesen vettem fel a férjem nevét ( te eseteben Kovács-Horvát Editként), mert a né nekem öreges (meg az anyukáját is úgy hívják), a nevét viszont mindenképp fel akartam tüntetni :)

Amúgy ha a papír átírásokon agggódsz ne tedd, össz. 2 teljes nap elég hozzá és nem kerül sokba sem (én mostanában csináltam és össz a személyit kellett fizetni, 2500, a többi ingyenes volt-bank, taj... + ha van esetleg útleveled akkor az).

Sógornőm nem vette fel a férje nevét, lehet hogy én vagyok maradi, de olyan fura, hogy továbbra is lánynevén van-mondjuk van benne ráció :)

Remélem sikerül dönteni! :)

M

2012. ápr. 19. 08:00
 2/20 anonim ***** válasza:
100%
Én nem vettem fel a férjem nevét, maradtam a sajátomnál. Mi megbeszéltük a párommal, őt nem zavarja (mert sok férfi ragaszkodik hozzá), nem hiszem, hogy ezen bármi is múlna. Nem ezzel bizonyítjuk az összetartozást. Én is sokat vacilláltam, de egyáltalán nem bántam meg, jó, hogy nem kellett semmilyen okmányt lecserélnem és nem kellett aláírásoknál figyelni, hogy változott a nevem. A gyerekek a férjem vezetéknevét kapják.
2012. ápr. 19. 08:01
 3/20 A kérdező kommentje:

Páromnak teljesen mindegy, Ő ezzel nem foglalkozik.

Összetartozás érzése, kimutatása szerintem sem ezen múlik.

Nem vagyunk már fiatalok, én 35, Ő 36, és 15 éve vagyunk együtt.

2012. ápr. 19. 08:05
 4/20 anonim ***** válasza:

én párom is Horváth László :-) Én Horváthné ..... Anita vagyok

Gyermekünk Horváth egy vezetéknévvel mivel van két keresztneve, ha most lenne két vezetékneve és férjhezmegy, akkor már hány neve lenne ?? Tetszik nekem mikor a szülők vezetékneveit megkapja a gyerek,de nálunk nem úgy alakult.

2012. ápr. 19. 08:06
 5/20 anonim ***** válasza:
Én felvettem a férjemét megtartommam a sjátomat is.Tehát B.-né B.H.De az egyik barátnőm a férje vezetéknevét és a saját keresztnevét vette fel.Az nekem úgy nem tetszik.
2012. ápr. 19. 08:09
 6/20 anonim ***** válasza:

Èn Horvát Edit lettem.

Ennek a fö oka az hogy nekem a lánykori nevem iszonyat bonyolult. Férjem nem magyar és itt ahol élünk mindenki így csinálja, így mikor megszületett a lányunk hiába nem voltunk össze házasodva mindenki férjem nevén hívott (mert a gyerek miatt). ìgy mikor házasodtunk nem volt kérdés hogy Frau Horvát leszek.

2012. ápr. 19. 08:33
 7/20 anonim ***** válasza:

Én felvettem a férjem vezetéknevét -né végződéssel, és megtartottam a lánykori nevem, két keresztnévvel. A második keresztnevem el akartam hagyni, de nem lehetett, külön engedély kell hozzá :(

Nekem nagyon tetszett a -né végződés szóval ez nem volt kérdéses, de azt megbántam hogy a lánykori nevem is megtartottam. Iszonyat hosszú lett így a nevem, minden papíron kérik hogy írjam ki végig az egészet :(

K-né D. B. L.

Még nem vagyunk egy éves házasok, de már azon gondolkozok, hogy tudnám megváltoztatni, de akkor minden papíromat le kellene cserélni :(

Szívem szerint csak a férjem vezetéknevét tartanám meg, meg az első keresztnevem, és mivel külföldön élek, a -né -t is lehet elhagynám, mert itt nem értik meg mi ez, és rosszul írják.

2012. ápr. 19. 08:39
 8/20 anonim ***** válasza:

En megtartottam a leánykori nevemet. A férjem mondta, hogy nem is "engedte" volna, hogy felvegyem a nevet. Ez az én nevem, igy születtem, maradjak is ennél. :)

És igy a papírokat sem kellett cserélni.

2012. ápr. 19. 08:42
 9/20 anonim ***** válasza:

Én is kötőjelesen vettem fel a nevem, mint az első válaszoló. Én sem akartam -né lenni, de akartam a férjem nevét. A fiúnk a férjem vezeték nevét kapta 2 keresztnévvel.

Nekem jó érzés, hogy van egy közös családnevünk hármunknak.

2012. ápr. 19. 08:50
 10/20 anonim ***** válasza:
Én is kötőjelesen vettem fel. Nekem így tetszett.
2012. ápr. 19. 08:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!