Ti hogy használjátok/használnátok a neveteket a házasság után?
Szeretném a segítségeteket kérni, mert nem tudok dönteni.
Hamarosan összeházasodunk a párommal, és nagy dilemmában vagyok, hogy viseljem utána a nevemet.
Én: Kovács Edit
Ő: Horvát László
Szívem szerint felvenném a Horvátné Kovács Edit nevet, eszem szerint maradnék a lánykori nevemnél, csak hogy ne kelljen minden papíromat cseréltetni.
Gyermekeink apa vezetéknevét kapták 1 keresztnévvel.
Leírnátok, Ti hogy döntöttetek/döntenétek? És milyen megfontolásból?
Szia!
Én kötőjelesen vettem fel a férjem nevét ( te eseteben Kovács-Horvát Editként), mert a né nekem öreges (meg az anyukáját is úgy hívják), a nevét viszont mindenképp fel akartam tüntetni :)
Amúgy ha a papír átírásokon agggódsz ne tedd, össz. 2 teljes nap elég hozzá és nem kerül sokba sem (én mostanában csináltam és össz a személyit kellett fizetni, 2500, a többi ingyenes volt-bank, taj... + ha van esetleg útleveled akkor az).
Sógornőm nem vette fel a férje nevét, lehet hogy én vagyok maradi, de olyan fura, hogy továbbra is lánynevén van-mondjuk van benne ráció :)
Remélem sikerül dönteni! :)
M
Páromnak teljesen mindegy, Ő ezzel nem foglalkozik.
Összetartozás érzése, kimutatása szerintem sem ezen múlik.
Nem vagyunk már fiatalok, én 35, Ő 36, és 15 éve vagyunk együtt.
én párom is Horváth László :-) Én Horváthné ..... Anita vagyok
Gyermekünk Horváth egy vezetéknévvel mivel van két keresztneve, ha most lenne két vezetékneve és férjhezmegy, akkor már hány neve lenne ?? Tetszik nekem mikor a szülők vezetékneveit megkapja a gyerek,de nálunk nem úgy alakult.
Èn Horvát Edit lettem.
Ennek a fö oka az hogy nekem a lánykori nevem iszonyat bonyolult. Férjem nem magyar és itt ahol élünk mindenki így csinálja, így mikor megszületett a lányunk hiába nem voltunk össze házasodva mindenki férjem nevén hívott (mert a gyerek miatt). ìgy mikor házasodtunk nem volt kérdés hogy Frau Horvát leszek.
Én felvettem a férjem vezetéknevét -né végződéssel, és megtartottam a lánykori nevem, két keresztnévvel. A második keresztnevem el akartam hagyni, de nem lehetett, külön engedély kell hozzá :(
Nekem nagyon tetszett a -né végződés szóval ez nem volt kérdéses, de azt megbántam hogy a lánykori nevem is megtartottam. Iszonyat hosszú lett így a nevem, minden papíron kérik hogy írjam ki végig az egészet :(
K-né D. B. L.
Még nem vagyunk egy éves házasok, de már azon gondolkozok, hogy tudnám megváltoztatni, de akkor minden papíromat le kellene cserélni :(
Szívem szerint csak a férjem vezetéknevét tartanám meg, meg az első keresztnevem, és mivel külföldön élek, a -né -t is lehet elhagynám, mert itt nem értik meg mi ez, és rosszul írják.
En megtartottam a leánykori nevemet. A férjem mondta, hogy nem is "engedte" volna, hogy felvegyem a nevet. Ez az én nevem, igy születtem, maradjak is ennél. :)
És igy a papírokat sem kellett cserélni.
Én is kötőjelesen vettem fel a nevem, mint az első válaszoló. Én sem akartam -né lenni, de akartam a férjem nevét. A fiúnk a férjem vezeték nevét kapta 2 keresztnévvel.
Nekem jó érzés, hogy van egy közös családnevünk hármunknak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!