Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ti hogy használjátok/használná...

Ti hogy használjátok/használnátok a neveteket a házasság után?

Figyelt kérdés

Szeretném a segítségeteket kérni, mert nem tudok dönteni.

Hamarosan összeházasodunk a párommal, és nagy dilemmában vagyok, hogy viseljem utána a nevemet.

Én: Kovács Edit

Ő: Horvát László

Szívem szerint felvenném a Horvátné Kovács Edit nevet, eszem szerint maradnék a lánykori nevemnél, csak hogy ne kelljen minden papíromat cseréltetni.

Gyermekeink apa vezetéknevét kapták 1 keresztnévvel.

Leírnátok, Ti hogy döntöttetek/döntenétek? És milyen megfontolásból?

2012. ápr. 19. 07:55
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
Én megtartottam a leánykori nevemet,(több okból is) a gyerekeink mindkettőnk vezetéknevét megkapták kötőjelesen.
2012. ápr. 19. 09:16
 12/20 anonim ***** válasza:

Én is Horvátné Kovács Edit vagyok.

Szívem szerint maradtam volna a lánykori nevemen, nekem a -né toldalékkal van bajom, de a férjem ragaszkodott hozzá, így felvettem.

Cserébe viszont az volt a kikötésem, hogy a gyerekek névválasztását illetőn enyém az utolsó szó!

Íyg is lett.

2012. ápr. 19. 09:17
 13/20 anonim ***** válasza:
Én a helyedben Horvátné Kovács Edit lennék!
2012. ápr. 19. 10:08
 14/20 porcukormókus ***** válasza:

Én megtartottam a saját nevem, mert nekem ez a megoldás tetszett a legjobban. Ha a férjem nagyon-nagyon ragaszkodott volna ahhoz, hogy felvegyem a nevét, akkor TALÁN megtettem volna, de akkor a kötőjeles verziót választottam volna, azt is azzal a feltétellel, hogy ő is vegye fel az én nevemet.. (hozzáteszem, elég hülyén hangzott volna.. :)) Mondanom se kell, hogy nem erőltette a dolgot kicsit sem. :)

A gyerekek természetesen az ő vezetéknevét kapták.

Máskülönben ha Horváthné Kovács Edit leszel, akkor is le kell cserélned a papírjaidat, nem? Vagy rosszul tudom?

2012. ápr. 19. 11:15
 15/20 anonim ***** válasza:

"Horvát Edit" lettem.

-Kötőjelesen tetszett volna, de nem igazán passzol össze a nevünk.

-Né semmi esetre sem akartam lenni.

-Lánykori nevemen nem akartam maradni, mert utálom apámat és örülök, hogy ledobhattam a nevét

2012. ápr. 19. 13:23
 16/20 anonim ***** válasza:

Szia!

Én is kötőjeles vagyok!

Kislányunk Apa vezetéknevét kapta. Mivel az rövid (1 szótagos) két keresztnév is "elfér" mellette! :D

2012. ápr. 19. 14:31
 17/20 anonim ***** válasza:

Én megtartottam a lánykori nevemet, mert nem akartam minden iratomat lecserélni.

A gyerekek a férjem vezetéknevét kapták meg.

Egyik sem annyira gyakori vezetéknév, de nem is túl kacidántos vagy idegen hangzású.

2012. ápr. 19. 15:38
 18/20 anonim ***** válasza:

En is "Horvath Edit" lettem.

Szerettem volna -ne lenni de a ferjem lebeszelt rola es milyen jol tette mert az eskuvonk utan kulfoldre koltoztunk es igy a legegyszerubb.

Jobban szeretem a ferjes nevemet mint a leanykorit, sokkal jobban hangzik.

2012. ápr. 19. 18:30
 19/20 anonim ***** válasza:
nem vettem fel a nevét, a gyerekek mindkettőnkét kapták kötőjellel. nekem a né meg a vezetéknév lecserélése nagyon nem tetszik, a legjobb megoldás a kötőjeles szerintem. ha szerette volna ezt választom.
2012. ápr. 19. 21:49
 20/20 A kérdező kommentje:

Eldöntöttem, hogy x-né yz leszek az esküvő után.

A kötőjeles verziót azért vetettem el, mert a fent említett nevek csak kitaláltak, az én vezetéknevem pedig amúgy egy férfinév, és így nagyon hülyén hangzott volna.

És időközben rájöttem, hogy a személyim és a jogsim is lejár idén nyáron, mindenképpen cserélnem kell őket, ezért egy füst alatt megoldom a névváltoztatást is.

2012. máj. 22. 11:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!