Ti hogy használjátok/használnátok a neveteket a házasság után?
Szeretném a segítségeteket kérni, mert nem tudok dönteni.
Hamarosan összeházasodunk a párommal, és nagy dilemmában vagyok, hogy viseljem utána a nevemet.
Én: Kovács Edit
Ő: Horvát László
Szívem szerint felvenném a Horvátné Kovács Edit nevet, eszem szerint maradnék a lánykori nevemnél, csak hogy ne kelljen minden papíromat cseréltetni.
Gyermekeink apa vezetéknevét kapták 1 keresztnévvel.
Leírnátok, Ti hogy döntöttetek/döntenétek? És milyen megfontolásból?
Én is Horvátné Kovács Edit vagyok.
Szívem szerint maradtam volna a lánykori nevemen, nekem a -né toldalékkal van bajom, de a férjem ragaszkodott hozzá, így felvettem.
Cserébe viszont az volt a kikötésem, hogy a gyerekek névválasztását illetőn enyém az utolsó szó!
Íyg is lett.
Én megtartottam a saját nevem, mert nekem ez a megoldás tetszett a legjobban. Ha a férjem nagyon-nagyon ragaszkodott volna ahhoz, hogy felvegyem a nevét, akkor TALÁN megtettem volna, de akkor a kötőjeles verziót választottam volna, azt is azzal a feltétellel, hogy ő is vegye fel az én nevemet.. (hozzáteszem, elég hülyén hangzott volna.. :)) Mondanom se kell, hogy nem erőltette a dolgot kicsit sem. :)
A gyerekek természetesen az ő vezetéknevét kapták.
Máskülönben ha Horváthné Kovács Edit leszel, akkor is le kell cserélned a papírjaidat, nem? Vagy rosszul tudom?
"Horvát Edit" lettem.
-Kötőjelesen tetszett volna, de nem igazán passzol össze a nevünk.
-Né semmi esetre sem akartam lenni.
-Lánykori nevemen nem akartam maradni, mert utálom apámat és örülök, hogy ledobhattam a nevét
Szia!
Én is kötőjeles vagyok!
Kislányunk Apa vezetéknevét kapta. Mivel az rövid (1 szótagos) két keresztnév is "elfér" mellette! :D
Én megtartottam a lánykori nevemet, mert nem akartam minden iratomat lecserélni.
A gyerekek a férjem vezetéknevét kapták meg.
Egyik sem annyira gyakori vezetéknév, de nem is túl kacidántos vagy idegen hangzású.
En is "Horvath Edit" lettem.
Szerettem volna -ne lenni de a ferjem lebeszelt rola es milyen jol tette mert az eskuvonk utan kulfoldre koltoztunk es igy a legegyszerubb.
Jobban szeretem a ferjes nevemet mint a leanykorit, sokkal jobban hangzik.
Eldöntöttem, hogy x-né yz leszek az esküvő után.
A kötőjeles verziót azért vetettem el, mert a fent említett nevek csak kitaláltak, az én vezetéknevem pedig amúgy egy férfinév, és így nagyon hülyén hangzott volna.
És időközben rájöttem, hogy a személyim és a jogsim is lejár idén nyáron, mindenképpen cserélnem kell őket, ezért egy füst alatt megoldom a névváltoztatást is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!