Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Lehete-e igényelni valamilyen...

Lehete-e igényelni valamilyen támogatást?

Figyelt kérdés
Úgy hallottam, hogy terhesség alatt lehet igénybe venni valamiyen féle támogatást. Az én részemre vagy az apuka részére. Az a helyzet, hogy én nem dolgoztam még, és így semmilyen jövedelmem nincs. A párom dolgozik és ő mondta h igénybe lehet venni elvileg náluk a munkahelyen valamilyen béremelést, már a terhesség alatt is, nem csak amikor megszületik a kicsi. Erről valaki tud-e valamit?

2012. ápr. 18. 11:51
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Már megszületett gyermek esetén, ja.

Nem magzat esetén.

2012. ápr. 18. 14:04
 12/18 timszy25 ***** válasza:
72%

Én nem vitatkozom.

Kedves kérdező hívd fel az Apeh-ot én is tőlük kérdeztem meg és azt mondták igényelhetjük.

Majd ott neked is elmondják hogy működik.

2012. ápr. 18. 14:17
 13/18 anonim ***** válasza:

Az APEH már ugyan NAV, de attól még itt a saját tájékoztatójuk:

"A családi adókedvezmény érvényesítésére jogosult az a magánszemély, aki jogosult a családi pótlékra, TOVÁBBÁ a várandós nő és vele közös háztartásban élő HÁZASTÁRSA."

A különbségtétel teljesen egyértelmű, hiszen a magzat után nem jogosult senki családi pótlékra, esetében az jogosult az adókedvezményre, aki várja, és annak a férje.

[link]

Kérdező, a párod érvényesítheti az adókedvezményt, jövőre, a bevalláskor kell kérnie. Most nem tudja - legalábbis jogszerűen nem.

2012. ápr. 18. 15:02
 14/18 A kérdező kommentje:
Olyan jogon, hogy ahol élek elhelyezkedni nemlehet... egyáltalán munkalehetőség nincs.. ezért máshol tanulok estin közbe munkát keresek és semmi nemjön össze és ha nem tudod a körülményeket, sztem nem kéne vádaskodni.. mert vannak tudod olyan helyzetűek akik igen is rászorulnak a pár ezer Ft-ra.. és jól jön nekik.. lehet Te nem ebbe tartozol de azért még másokat akik ugymond "szegények" nem kell lenézni.. meg sértegetni.. jogod nincs hozzá..
2012. ápr. 20. 14:09
 15/18 A kérdező kommentje:

A normális válaszadóknak meg nagyon szépen köszönöm a tájékoztatást!

Egyébként itt is mondta a párom, hogy tud olyat akik kapnak adókedvezményt és még sincsenek összeházasodva.. ugy hogy lehet itt sem tudnak rendesen róla! De hamarosan kiderül, azért köszönök mindent!

2012. ápr. 20. 14:11
 16/18 A kérdező kommentje:
4 hónapos leszek lassan! Szal 91 nap be van töltve, de így majd kiderül később ha a párom megtudta kérdezni :) Azért köszi):
2012. ápr. 20. 14:12
 17/18 anonim ***** válasza:
51%
Képzeld, nekem is jól jönne az a pár ezer forint, amit mindenféle adó meg járulék címén levonnak, hogy segély tudjanak osztogatni....
2012. ápr. 21. 15:31
 18/18 A kérdező kommentje:
Arról viszont nem én és nem más ember tehet cseszegesd a kormányfőt.. aki havi másfél milliót keress .. ne azt aki a kevésből él meg és örül ha pluszba adnak neki vmit.. amivel szintén nem sokat ér..
2012. ápr. 21. 16:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!