10 évesen cumizni?
Öcsém cumizott sokáig, de ő az ujját szopta, és azért iskolás korában ezt már csak titokban csinálta, alváshoz csak. Aztán leszokott róla olyan 12 évesen, mert szégyellte, hogy olyan ronda a cumis ujja. Nem tudom, mi lehetett az oka, nem volt lelki sérült vagy ilyesmi.
Nekem a fiam olyan két és fél éves koráig cumizott, a végén már csak este, minden fakszni nélkül leszokott róla, megbeszéltük, hogy ő már nagyfiú, nem való már a szájába, ennyi volt.
fiam 2,5 éves múlt,és még mindig szopja az ujját.nem tudok vele mit csinálni,már rossz szokás nála.pedig kiegyensúlyozott,nyugodt gyerek.
már néha betapasztom egész napra sebtapasszal,de akkor bekapja a másik ujját:-(
a tíz éves azért már durva,ott lehet valami a háttérben
Nekem is sokáig cumizott,de nem 10 éves koráig .
Nagycsoportos oviba már elvettük tőle erőszakkal.
Azóta is fogszabályzót kellene viselni.
A fogorvosok 3 éves korig tartják elfogadhatónak a cumizást,bár nekem mondta a fogorvosnő,hogy volt egy paciense,aki férjnél volt s csak úgy tudott elaludni.Ez azért nagyon durva.
4 gyerkőc anyukája
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!