Lehet hogy érdemesebb 5 gyereket csinálni mint dolgozni?
Egy ismerős kb.200000 HUF segélyt kap netto.Álláskeresőként a szóba jöhető munkahelyek egyikén sem ajánlottak 80-90 nettónál többet,és eddig bárhol dolgoztam netto 120-nál többet nem kaptam úgy hogy van érettségim.Mindezt 12 órára természetesen mert a 8 órás állás egyre ritkább hacsak nem mérnök vagy irodista az ember fia.
Tehát lehet hogy a cigányok csinálják jól és nekem is azt kéne csinálnom mint nekik?Bennem van a hiba vagy a "családpolitika" kicsit fonákra sikerült?
tudod ez valahogy úgy van, hogy ha azért szülsz 5 gyereket mert "kő a segély" akkor nem csak sz@r anya vagy, de... na mindegy.
ha azért szülsz 5 gyereket mert imádod őket és megteheted anyagilag akkor meg minden tiszteletem a tied.
amúgy arra is kíváncsi lennék, hogy jött ki neked a 200E. mert a családi pótlékon és az ingyen kaján kívül nem sok mindent adnak, leginkább a családi adókedvezményt, amihez adóznod kell, tehát kell a kereseted ami nem kevés...
Akárhogy is számolom 5 gyerekre a gyes és a családi csak 105 ezer forint. Akkor hogyan kap annyit ez engem is érdekelne. Mef azt is bele kell kalkulálni , hogy ezek a juttatások sem járnak élete végéig.
Ha nem rajongassz annyira a gyerekekért , hogy ennyit vállalj , akkor inkább dolgozz és ne törődj a kisebbségiekkel , mert ez a kormány nekik nagyon kedvez (nem vagyok roma ellenes, ne ez jöjjön ki belőle)
Nekem 4 van, nem vagyok kisebbség, és dolgozok is , ha épp nincsen pici babám
Szerintem nagyon kevés ember van, aki a pénzért vállal gyereket, hiszen 5 gyerekre 200.000 Ft semmi, már ha igényesebb valaki.
Nekünk csak a 4 pár tavaszi csuka volt 65.000 Ft, szóval, ha normálisan akarsz gyereket nevelni, akkor melózni kell ezerrel...
(mellékesen én max gyedet kapok és 64.000 a csp.)
Négy gyerekem van, 2 diplomám, állásom, vállalkozásom. Nem értem mire kapnak 200 ezret. Én nem kapok!!!!
64 ezer a családi pótlék a 4 gyerekre, 25 ezret kapok, mivel főállású anya vagyok, dolgozom 4 órában (diplomás bérért) 72 ezer ft-ért. Ez sincs összesen 200 ezer ft.
S éhen halunk lassan!!!!
A vállalkozásunk a tavalyi bevételünk negyedét se termeli.
Egy évet adtunk magunknak. Megyünk külföldre!!!
Úgy csinálják, hogy beadják a gyerekeket állami gondozásba, de nem mondanak le a szülői jogokról! Egy másik családtag, mondjuk nagynéni kihozza a gyerekeket, de nem fogadhatja így örökbe tehát nevelőszülő lesz. Így az állam ad havonta xtízezer forintot gyerekenként támogatást. Ezt csinálják egymás gyerekeit hozzák ki. Aztán nem dolgoznak, mert minek?! Felveszik az önkormányzattól a lakásfentartásit, a 22ezer segélyt havonta, és máris jobban élnek mint mi. Persze a mi adónkból.
Nálunk egy család így vesz fel havi 400ezret + ingyen tkeztetés, és ruhacsomag. A gyereket nőnek, mint a dudva, ők meg jól élnek!!!
Az utolsóval teljesen egyet értek,pontosan így csinálják. Sőt még jobb esetben apuka is kap segélyt,lakásfenntartási támogatást,közhasznú munkás ahova bemegy reggel majd hazamegy, és egyéb juttatásokat,csak úgy....Ha anuyka szerencsés és a lánya 12 fölött van,akkor szül egy gyereket,és dupla családi,mert ő neveli, és így tovább. Tudnék mesélni.
Ők ezt nyíltan vállalják,minek menjenek el doglzoni, 60-70 e ft-os fizetésért,mikor a semmittevéssel jobban keresnek,majd mi eltartjuk őket.
tisztelem az olyan családokat,ahol sok gyerek van, és nem a pénz miatt csinálják őket. Felnevelni 3-4-5 gyereket, rendesen etetni,ruháztatni stb...nem kevés
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!