Az első baba után kaptam injekciót Ö +, én -), a második után nem? Ez jó így, ha harmadik is jönne?
Most arra gondolsz, hogy a te vércsoportod -, az első kicsié +, akkor kaptál injekciót. A másodiknak milyen a vércsoportja?
Amúgy B- a te vércsoportod?
Én is B- vagyok, és úgy tudom minden terhesség után meg kell vizsgálni a gyermek vércsoportját. Ha azonos, akkor nem kell injekció, ha +, akkor kell. Ha vetélés vagy abortusz a terhesség vége, akkor is kell az injekció.
25hkm
Én erről még nem hallottam. Honnan tudom hogy nálunk nézték-e? És honnan tudják a párom vércsoportját? Nálunk ilyenek szóba se jöttek. Sőt azt sem tudom mi a fiam vércsoportja. Az benne van a kiskönyvben?
Bocsánat hogy bele kérdeztem a kérdésedbe.
Boglárka, akkor te + vagy.
aki -, az tud róla, hogy nézik, már a terhesség alatt is nézik az ellenanyagot, aztán szülés után, ha a baba +, akkor jönnek a szurival a fenekedbe.
nem kérdezik apa vércsoportját igazából :)
Első vagyok.
Én úgy tudom, hogy a -os anyák szervezete a magzatot idegenként kezeli és ellenanyagot kezd el termelni. Első terhesség alkalmával nincs baj. Ha vetélés vagy abortusz a vége az első terhességnek, antiD ellenanyagot kell beadjanak a nőnek 72 órán belül. Szülés után megvizsgálják a csecsemő vércsoportját. Ha a kicsi -, akkor nem kell antiD injekciót adni. Ha +, akkor 72 órán belül meg kell kapja az anya az antiD-t. Ha nem kapja meg, akkor a következő terhességet nagy valószínűséggel nem tudja kihordani, mert a szervezete kilöki a magzatot.
Valamelyik Discovery-n láttam egy filmet, ahol egy anyuka B- volt, szülés után az anya nem kapott antiD-t. Pedig ez a 21. században, Angliában történt. Utána mikor kistesót akartak, megfogant a kicsi, de 16 hetesen minden alkalommal elvetélt. Majd keresett egy orvost, aki segített a kismamának kihordani a magzatot. Mégpedig úgy, hogy a 16. héttől minden 4. héten vért adtak a magzatnak az anyaméhen belül. Végül koraszülötten, de egészségesen jött világra a kicsi.
Én is B- vagyok, amikor születtem, mondták a dokik anyukámnak, hogy erre nagyon figyeljen oda, mert könnyen lehet ebből a dologból tragédia.
25hkm + 4 éves anyukája
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!