Így járna nekem táppénz? Kisfiam most töltötte a 2 évet, jelenleg a szabadságomat töltöm június 19-ig. De ha addig teherbe esnék a kistesóval kapnék-e táppénzt vagy csak a gyest?
Utolsó, nem vagyok teljesen biztos benne, de szerintem kevesebbet fogsz kapni. Mivel ebben az évben voltál gyeden is, szabin is és betegállományban is leszel, a kicsi után az előző év átlagát veszik alapul.
Nálunk úgy volt, hogy májusban volt 2 éves a lányom épp akkor lett pozitív a teszt, vissza vettek ugye dolgozni, de kivettem a szabikat,kb a szabi felénél szóltam, hogy ne számítsanak rám, mert terhes vagyok. Utána a kicsi születéséig, aki következő év januárjában született betegen voltam. Így átlagolták az előző évi keresetemet, és kevesebbet kaptam a kicsivel. Azt az összeget akkor kapnád meg, ha a picurka a gyedbe születne, vagy végig dolgoznád az évet, bár azt hiszem akkor sem.
De mondom ez nem szász százalék, ez már 2 éve volt, azóta sok minden változott, inkább kérdezz utána.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!