Anyukák, ti mit szoktatok csinálni a babaruhákkal, amik már nem kellenek vagy kicsit viseletesebbek, hova / kinek adjátok őket?
Figyelt kérdés
2012. ápr. 11. 06:46
11/15 anonim válasza:
A szebbeket a barátnőmnek adom, mert a kistestvér fiú lesz, így nem lesz már a lányholmikra szükség.
Amik kopottabbak, viseltesebbek, azokat a védőnőhöz viszem vagy a családsegítőnek adom le az önkormányzatnál.
12/15 anonim válasza:
Én a védőnőnek szoktam mindet oda adni.Sajnos sok a szegény ember:(,a mi ruhácskáinkat 2 család között szoktuk elosztani,nagyon hálásak mindig,és jó érzés nekünk is,hogy segíthetünk!!Megjegyzem,a lepontozók miatt,hogy nem vagyunk gazdagok!
13/15 anonim válasza:
Nem szeretném senki hivatalát pocskondiázni, se a hazai elosztási rendszert, mégis leírom véleményemet dislike-ok begyűjtése ellenére is.Én is addig adogattam jóhiszeműen a védőnőnek és családsegítőnek a ruháimat, amíg rá nem jöttem, hogy javarészt hova is kerülnek.A védőnőnk széles mosollyal fogadta a ruhákat, még meg is jegyezte, tudja is melyik családhoz fog kerülni, erre látom ám egy alkalommal, hogy ment hozzá egy igen igen szerény körülmények között élő anyuka, akiről köztudott, hogy nagyon szegényesen élnek, öltözködnek stb. - ha vki ő valóban rászorulna a segítségre - és neki magyarázkodott nagy sajnálkozóan hogy sajnos nincs most semmi a készletben, amit adhatna, de keresse fel a helyi stb.stb-t.Nem sokkal az eset után megkeresi őt a helyi - bocsánat - kisebbség néhány tagja - nem is egy család volt, hanem a család férfi tagjai jobbára, logika alapján egyértelmű, hogy miért ők szerintem - ő meg mint a kisangyal már nyitja is az ajtót és nagy unott hanggal:"jöjjenek."Nem hiszitek talán el, de két akkora zsák ruhával távoztak + még szatyorban is kaptak vmit, hogy csak néztem.A védőnő meg kivörösödött arccal, dühösen fújtatva ment vissza az irodájába, gondolom gyakori az alább tapasztalt jelenség.A másik eset pedig az egyik ismerősömmel fordult elő, Pesten érdeklődött a Máltaiban és a Vöröskereszben is hogy tudnak-e esetleg neki segíteni, azt a választ kapta mindkét helyen is, hogy nem tudnak semmit adni, mert nincs helyi lakcíme, még tartózkodási helye sem, így nem tudják regisztrálni, nekik ugyanis minden egyes darab kiadott ruhát rögzíteniük kell stb-stb.Hát, igen, ismeretségi alapon meg én magama is ismertem egy családot, apuka, anyuka bejelentett - nem minimálbéres - állás, apuka időnként külföldön dolgozik, a házukat mellesleg kp-ra vették, szóval nem tartoznak épp a rászoruló kategóriába, az anyuka évekig hordta hatalmas szatyorszám haza a ruhákat, pedig nem is volt már neki kicsi gyermeke, mégis jobbára azokat kéregetett, elvégre nagy a család.Úgyhogy az esetek kapcsán én bizony egyik szerevezetet sem látom el semmivel, inkább odaadom annak, aki az isemrőseim közül valóban megérdemli és meg is becsüli, vagy pedig meghírdetem a különféle portálok "ingyen elvihető" rovatába, ezzel mindig bajban is vagyok, mert nem egyszer jelentkeznek 5-en 6-an egy egy hírdetésemre. Szerintem még itt is jobb helye van a ruháimnak.
14/15 A kérdező kommentje:
Igen, igazad van, az alábbi helyeken én is érdeklődtem telefonon, csak tartózkodási hely ellenében álltak volna velem is szóba + még ha nagycsaládos, rokkant vagy öregségi nyugdíjas vagyok. :(
2012. ápr. 12. 11:05
15/15 anonim válasza:
igen, én is csatlakozhatok. leadtam a családsegítőbe a ruhámimat egyik alkalommal és egy következő alkalommal szembe jött velem szintén a családsegítőben, a családsegítő barátnőjén... tényleg szép volt az a szoknya, nem mindennapi daarb,de én akkor annyira,de annyira kiakadtam!!! és egy csoporttársamék, szintén nagyon gazdagok, szintén az egyik ilyen szeretetszolgálatból ruházkodtak (új bőrkabát, nike melegítő stb. stb. ), mert az ott dolgozók elosztották maguk között :((
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!