Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ezen az oldalon mi a francért...

Ezen az oldalon mi a francért az a válasza mindenkinek minden kamaszos kérdésre, hogy "ha ezt meg azt tudsz, tudsz dolgozni is"?

Figyelt kérdés

Kb. minden, kamaszok problémáit (ami lehet nekünk, felnőtt embereknek nem probléma, de nekik még igen..) érintő kérdésre ez a válasz. Az előbb is: http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__egyeb-ker..

A kérdésnek az égvilágon semmi köze a munkához. Egy kamasznak az iskolapadban van a helye. A kérdés az apja viselkedésére vonatkozott, aki egy tapló jelenleg vele. Azzal nincs kisegítve egyik ilyen kérdező sem, hogy nagy okosan dolgozni külditek. Igenis bosszantó lehet, ha az apja nem ad neki pénzt (pláne ha van is neki..), hiszen elvileg egy szülőnek a gyereke a mindene.. Én itthon ezt tanultam. És nem, nem vagyok elkényeztetve, de való igaz, senki nem is küldözgetett 17 évesen dolgozni.. Egy fiatal lány tanuljon, alapozza meg az életét, ne dolgozni járkáljon. Arra ott van az egész felnőtt kora. Mellesleg egy szülő köteles eltartani a gyermekét 18 éves koráig.

Látatlanban nem mondom, hogy ezek a kamaszok (akár ez a kislány is) semmit nem hibázott, mi ezt nem tudhatjuk, lehet, hogy ő is oka a rossz kapcsolatnak (megbízhatatlan, akármi..) de a hibát nem abban kell keresni, hogy miért nem dolgozik.

Ti szülők vagytok amúgy, akik ennyire dolgozni küldenétek őket? A saját gyereketek problémáira is ezt a megoldást látjátok? Mert akkor gratulálok. Lehet velem vitatkozni.

2012. ápr. 6. 18:15
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
64%

én is ezt mondom hogy nekem se tünt ebböl pénzéhesnek...

és én is menekültem volna pár napra ha lett volna lehetööségem.

ha az apa egy f@sz mint az enyém azzal nem lehet beszélni.

segitek itthon anyám tök hálás nekem, de apám szerint nem csinálok semmit lusta vagyok, paraszt és fekete bárány.ö munkamániás és ránk akarja eröltetni. de nem tudja.és elég sokat takaritunk de ha meglátszik azt se veszi észre. ilyen emberrel nem lehet mit kezdeni a szülei is ilyenek, elcseszett gyerek ö is.. az ö fajtájának csak az megy emberszámba aki elöreláto,észrevesz minden apro munkát, éjjel nappal dolgozik,még egy filmet se nézhetsz meg elsütizgetve mert na akkor amig nézed a tévét addig lehet mondjuk diot törni.

2012. ápr. 6. 18:45
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

8as vagyok.

Ha figyelmesen elolvasod a válaszom akkor láthatod hogy a "különleges" kivánságot a saját gyerekemre értettem nem a lányra.

2012. ápr. 6. 18:48
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
17 évesen otthon a helye annak a lánynak, nem a pasijánál, lehet az apja csak ezt a megoldást látja, hogyha nem ad pénzt, egyszer hazamegy, ha meg adna nem menne, csak, ha összeveszett a pasijával. Egy 17 éves lány nagyon érzékeny és lázadó... egy tini ilyen. A húgom egy kedves kérdésen is képes megsértődni, ha rossz napja van. Én is utáltam otthon lenni tiniként, nem bírtam a szabályokat, de azt sem, amikor már nem voltak szabályok... most mégis imádom őket és számíthatok rájuk, pedig nem ők változtak, hanem én... és igen, egy szülőnek a kicsi gyereke, amíg él az ő kicsi gyereke marad szerintem.
2012. ápr. 7. 09:37
 14/17 anonim ***** válasza:
100%
Azt hiszem, hogy most durván le leszek pontozva, de 24 óra letelte után én a kislányt a rendőrökkel hozattam volna haza. Amíg nem tölti be a 18-at, addig én felelek érte és otthon van a helye, nem a pasijánál. Azonkívül nyilván oka van annak, hogy a szülő nem adott neki pénzt, ennek mindig oka van. Vagy azért nem adott neki, mert nem érdemelte meg (rossz tanulmányi eredmény, csavargás, esetleg ivás, drogozás, stb.) vagy azért, mert a szülőnek sem volt. Nekem is van 4 kamasz fiam, akik szoktak zsebpénzt kapni, szerintem nem keveset. Viszont ha hazaállítanának egy kettes bizonyítvánnyal vagy részegen, bizony az első dolog, amit megvonnék tőlük, a zsebpénz lenne.
2012. máj. 13. 15:45
 15/17 anonim ***** válasza:
51%
Bocsika! A nyugdíjba ment idős emberek zöme 12-14 éves koruktól kezdve dolgoztak! Nem véletlen a 40 éves munkaviszony meghatározása a nyugdíjjogosultság-nál. Ha a 17 éves ráér bulizni,pasizni és elfelejt 3 napig hazamenni (szólt otthon,hogy kimarad?)akkor ráér dolgozni is ugye?
2013. márc. 15. 16:37
 16/17 anonim ***** válasza:
15 évesen kezdtem a diákmunkát minden nyáron dolgoztam nagyon jó volt,hogy kapok fizetést.Szerintem a tinik el vannak tájolva,ok,hogy a szülő eltartja a gyereket,de nem kötelessége mindent megvenni,mindent a gyerek se**e alá tolni.OK,hogy 17 évesen néha ott alszik a barátjánál,de hogy 3 napja ott lebzsel nem tanul,nem megy haza nehogy már normális és elfogadható legyen,ha ennyire felnőttnek gondolja magát tartsa is el magát.Valamit valamiért,nyilván a szülői nevelés hibája is,hogy ideáig fajul,de érdekes ilyenkor gyereknek számít,ha alkoholról,szexről,buliról van szó akkor meg már majdnem felnőttnek.
2013. márc. 15. 19:42
 17/17 anonim ***** válasza:
Én erre azt tudom mondani, hogy az emberek hajlamosak elfelejteni, hogy ők is voltak valaha kamaszok, amikor nem a deviza hitel volt a gond, de hasonlóképpen érték meg, ha kimaradtak valamiből vagy, ha szüleikkel nem találtak közös hangot. Ez ugyanolyan, mint mikor az egyetemisták szajkózzák, hogy jaj az érettségi az milyen könnyű, egyetlen vizsgája nehezebb mint az összes érettségi együtt. Na igen, csak azt felejtik el, hogy az érettségi az első nagy megmérettetés a diákok számára, semmi vizsgarutinjuk nincs, azonkívül azon jelenleg a felvételi múlik, miközben egy egyetemi vizsgán van pótvizsga meg még pótvizsga... ugyanez van itt is. A másik kedvenc a következő tanács: elmúltál 18, azt teszel, amit akarsz! Aha, csak épp szüleim házában lakom, tanulok és dolgozni sajnos bizonyos szakok mellett nem lehet, legalábbis nem annyit, hogy fenntartsam magam. Ilyenkor megkapom, hogy akkor menjek koliba. Na és a kolit ki a búbánat fizeti??? Ezeket a tanácsokat is azok osztogatják, akik azt hiszik, hogy olyan hú de sokat megéltek már és csak a tapasztalat beszél belőlük... pedig ha valóban lenne ott tapasztalat, akkor nem írnának ilyen hülyeségeket. Egyszerűen ilyenek az emberek. Keverik a szezont a fazonnal, az sem világos, hogy 17 évesen hogyan lehetne annyit dolgozni, hogy abból valaki fenntartsa magát. 20 éves vagyok, 17 évesen olyan munkám volt, hogy újságpénzt szedtem össze. Ez olyan munka, hogy tél közepén is ott járkálsz lefagyott lábujjal, kesztyű nélkül (az csak útban van, mikor számolod az aprót) és egy hónapban ezét kaptam 6ezer forintot! Köszi, ebből kifizettem a 2 bérletem és egyszer elmentem moziba. Hát ennyit arról, hogy dolgozni menjen. Úgy látszik néhány embernek nem tűnt fel az, hogy már nem '89 előtt vagyunk, illetőleg nem mindenki él Budapesten, ahol lényegesen jobb a diákmunka lehetőség...
2013. márc. 16. 11:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!