Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ti ebbe az esetben megtartanát...

Ti ebbe az esetben megtartanátoka babát?

Figyelt kérdés

Én 21 vagyok, a párom 25. Rendszeresen szedtem fogamzásgátlót, de amilyen szerencsés vagyok, beleestem abba a 0,01 százalékba. Tegnap teszteltem, mert éreztem,h vmi nincs rendben, és pozitiv lett.

Ti megtartanátok ilyen fiatalon a babát? Én még egyetemre járok,a párom most fejezte be, jelenleg van munkája, de nagyon labilis (nincs bejelentve, nem kap rendesen fizetést), és amilyen a kedves országunk helyzete,attól félek,h ez egy ideig még nem fog változni. Nincs házunk, nincs pénzünk albérletre,a szülőkön meg nem akarunk élősködni...Ha ezt mind összevetjük, akk látszik, h nem tudnánk biztositani a picinek a megfelelő életszinvonalat, de ha belegondolunk,h ő is egy emberi lény...Ti mit tennétek ilyen helyzetben?

2012. ápr. 6. 14:39
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
Megtartanám. Valamilyen megoldás biztosan van.
2012. ápr. 6. 14:47
 2/18 anonim ***** válasza:
65%
Ha stabilnak érzem a kapcsolatot, én biztosan megtartanám. Persze annak idején, amikor egyetemista voltam, lehet, hogy nem így gondoltam volna. Amióta viszont megszületett a fiam bele sem merek gondolni, hogy mi lenne velem, ha nem lenne... Annak mindenképpen érdemes utánanézni, hogy egyetemen eltöltött idő után mennyi Tgyás vagy gyed jár. Azt is célszerű megérdeklődni az önkormányzatnál, hogy ők adnak-e valamiféle juttatást (ez kerületenként, településenként változó). Akkor ti is jobban tudtok anyagilag tervezni. Én drukkolok nektek :)
2012. ápr. 6. 14:48
 3/18 anonim ***** válasza:
48%

Én is megtartanám..biztos van megoldás a problémáitokra.Szüleitek biztos segítenének...

Szerintem tartsd meg..

2012. ápr. 6. 14:49
 4/18 A kérdező kommentje:

A kapcsolatunk nagyon jó! Ha nem jött volna ez most közbe, akkor is 1-2 éven belül lagzit terveztünk volna.

Nálunk úgy van, h az állami egyetemeken megvonják az ösztöndijat azoktól,akik terhesek. Én privát suliba járok, úgyh nagy reményeket nem fűzök a támogatáshoz.

Azért kössz a tanácsot, majd utána érdeklődünk a dolgoknak...

Csak megvárom,h ez az egész húsvéti felfordulás elmúljon, s akk leünk a párommal és a szüleinkkel megbeszélni.

A másik,amitől nagyon félek, h a párom nem az a tipikus apa tipus. Nem repdes az örömtől,h gyereket lát, nem akarja dajkálni az unokahúgait, szall nem igazán tudom elképzelni,h ő örülne egy babának. De mondjuk abban biztos vagyok,h mindenben támogatna és segitene.

2012. ápr. 6. 14:58
 5/18 anonim ***** válasza:
Szia! 21 éves vagyok, a párom 26 lesz. Lindynette 20-as fogamzásgátlót szedek több,mint öt éve. Én is azt érzem, hogy valami fura, mintha terhes lennék. Egyetemre járok, másodéves hallgató vagyok, még van 2 évem. A párom dolgozik, de a fizetése elmegy az évekkel ezelőtt kamasz fejjel felvett kölcsöneire. Nincs lakásunk, édesanyámmal élünk. Mégis azt kell mondanom, hogy áldás lenne egy kisbaba és biztosan megtartanám! Az én párom sem egy tipikus apa típus, de szerintem, ha a sajátjáról lenne szó megváltozna a helyzet. Van egy nagyon jó mondás:,,Ahová az Isten bárányt ad, oda ad legelőt is." Majd írd meg kérlek, hogyan döntöttetek! Amúgy milyen gyógyszert szedsz?
2012. ápr. 6. 15:53
 6/18 anonim ***** válasza:

Én is 21 évesen szültem,és biztos lehetsz benne,hogy szeretettel és odafigyeléssel nagyon boldog gyermekéveket tudtok biztosítani a babának.A nagyszülőkről nem is beszélve.

A gyermek ajándék,a ti szerelmetek gyümölcse,egy csoda.A testedben él,tőled vár és kap meg mindent az élethez,benned bízik.

Nem kérdés,hogy mit tennék a helyedben.

2012. ápr. 6. 16:07
 7/18 A kérdező kommentje:
Legravan-t szedek. Vajdasági vagyok,s ez vmi szerb termék ( látszik a hatásán :D). Az orvosnőm Diane-t irt fel, de a gyógyszertárban ezt adták,s utána a doki nem akart váltani.
2012. ápr. 6. 16:20
 8/18 anonim ***** válasza:

Én sem vetetném el, szintén 21 évesen szültem. Szerintem is mindenre van megoldás.

A saját babátokkal biztos másabb lesz!Majd írj,hogy hogy döntöttetek!

2012. ápr. 6. 16:39
 9/18 anonim ***** válasza:

Én 22 éves egyetemista vagyok. A párommal egy éve vagyunk együtt. Előtte úgy gondoltam, hogyha most közbejönne egy baba, zokogva rohannék, amíg "el nem hagyom". Persze durván fogalmazva, de nagyon rosszkor jött volna.

A párom egyidős velem, szintén egyetemista. Fogalmam sincs hogyan oldanánk meg, de én sem szívesen vetetném el a picit, hogyha kiderülne most, hogy terhes vagyok.

Pont tegnap beszélgettünk arról, hogy mi lenne ha... Ő azt mondta, hogy valószínűleg abbahagyná az egyetemet és elmenne dolgozni, mást nem tud tenni, az én döntésem lenne, hogy a baba marad-e, bár ő sem szeretné ha elvetetném, de igyekszik maximálisan mellettem állni bárhogy is döntök. (Adja az ég, hogy ne kerüljünk ilyen helyzetbe!!)

Lényeg a lényeg én első körben beszélnék a párommal és megkérném, hogy jöjjön el velem az orvoshoz. Mivel nem várt baba lenne, gyanítom eléggé taccsra vágna hirtelen a helyzet, jól esne ha mellettem lenne. Miután ténylegesen bebizonyosodott, hogy babát várok leülnénk beszélgetni a szüleinkkel és meghallgatnánk az ő véleményüket is. Külön élünk, teszem hozzá 200 km-re egymástól (egy városban tanulunk), ami igencsak megnehezíti a helyzetet. Koliból mennünk kéne, albérletre nem igen lenne pénzünk, ha hazaköltözünk nekem is ott kell hagyni a sulit, eléggé patt helyzet... Aztán ott van a kérdés, hogy kihez költözünk. Áá, belegondolni se akarok.

Szóval megkérdezném anyuék és a párom szüleit, hogy ők hogyan látják a helyzetet és mivel anyagilag és lelkileg is iszonyatosan szükségem lenne a támogatásukra, ezért nyilván 70%-ban az ő véleményük számítana. Ha tudnának támogatni legalább egy kicsit, akkor már bevállalnám. Van némi megtakarításom, páromnak is, azt is feltudnánk élni, a baba alap dolgaira elég lenne, illetve talán néhány havi albérleti díjra is, de hogy ezután mi lenne azt nem tudom.

Én a beszélgetést javaslom neked. Először is doki, akár még ma! A gyógyszert nem szedheted tovább, ha babát vársz! Az is lehet, hogy csak egy selejtes tesztet fogtál ki, azok is csalnak néha. Ha bebizonyosodik, hogy tényleg terhes vagyok, akkor pedig üljetek le a szülőkkel beszélgetni, hogy hogyan tovább.

2012. ápr. 6. 17:22
 10/18 anonim ***** válasza:
A "nem apa típushoz"szeretnék hozzászólni.A bátyám a fiával egy éves koráig nem tudott mit kezdeni de azóta minden szabadidejét vele tölti akár kettesben is.A párod elég fiatal még persze hogy nem foglalkoztatják a gyerekek de a sajátjával egész más lesz a helyzet.A baba kérdéshez nem merek hozzászólni ez nagyon nehéz kérdés,de minden jót kívánok!
2012. ápr. 6. 20:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!