Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Tudnátok segíteni nekem...

Tudnátok segíteni nekem családi pótlékkal kapcsolatban? (Bővebben. )

Figyelt kérdés

A kérdésem a következő:

négy hónapos terhes vagyok, nem egész egy évet dolgoztam Ausztriában, magyarán nincs meg a kellő idő, amennyit elvileg el kellett volna töltenem a munkahelyemen. Ha jól tudom, így nem vagyok jogosult semmiféle GYES-re. A párom szintén Ausztriában dolgozik, 5 éve, 1 éve került új munkahelyre. Igényelhető így családi pótlék? Ha igen, erre a kérelmet mikor kell benyújtani? A dologhoz hozzátartozik az is, hogy nem vagyunk házasok, jövő nyárra terveztük csak az esküvőt. Érdemes lenne mégiscsak így, -hogy baba lett- összeházasodnunk?

2012. ápr. 3. 13:43
 1/4 anonim ***** válasza:
A gyes és a családi pótlék alanyi jogon jár szóval csak azt fogod kapni.
2012. ápr. 3. 13:51
 2/4 anonim ***** válasza:
A GYES és a családi pótlék mindenkinek jár alanyi jogon,tehát tök mindegy hogy dolgoztál vagy nem.Kérni csak szülés után lehet.A házasság nem kell hozzá.Én is most nem rég intéztem és ma kaptam meg az elsőt a számlámra.(5 hetes babám van)
2012. ápr. 3. 13:51
 3/4 anonim ***** válasza:
Ha neked nincs itthon munkahelyed,akkor kintről kaphatod a cs.p.ot,mert a párod kint van,nem számít,h még nem vagytok összeházasodva. Élettársi igazolással tudod igazolni,h 1pár vagytok.Különböző nyomtatványokat ki kell majd tölteni,igazolás,h itthon nincs m.viszonyod,stb,de majd csak akkor tudod a papírokat elintézni,ha a pici megszületett,mert kell a tb száma,amúgy az E411es nyomtatvány kell majd kintre,ezt majd itthon le kell igazoltatni (általában az okmányirodába megcsinálják majd)
2012. ápr. 3. 13:54
 4/4 A kérdező kommentje:
köszönöm a segítségeteket!
2012. ápr. 3. 14:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!