Mit tegyek, ha itthon vagyok gyeden a családi pótlékkal
kapcsolatban?
Figyelt kérdés
Mit tegyek, ha itthon vagyok gyeden a családi pótlékkal kapcsolatban? Ti kaptatok valamit a cégetektől, amit ki kell tölteni?
A munkahelyem eddig semmit nem küldött ki, de tegnap volt a tv-be, hogy ha nem jelentem be, akkor utólag az adón kívül 200000ft büntetést is kell fizetni.
2009. szept. 2. 08:21
1/6 anonim válasza:
Mi kéne kiküldeni a munkahelyednek? A családi pótlékot neked kell megigényelni nem a munkahelyednek. Ezért - mert nem igényeltél családi pótlékot - senki nem fog megbüntetni, de visszamenőleg a szülésig már nem kapod meg. Visszamenőleg 2 hónapra lehet kérni. Amennyiben a munkahelyed családtámogatási kifizetőhely akkor ott igényelheted, ha pedig nem, akkor a MÁK-nál.
Vagy netán arra gondolsz, hogy nem kértél fizetés nélküli szabadságot a gyed időtartamára? Mert akkor valóban megbüntethetnek, sőt akár vissza is fizettethetik veled az eddig igénybe vett gyed-et.
2009. szept. 2. 08:40
2/6 anonim válasza:
Szia!
Innen tudsz kinyomtatni nyilatkozatot, beküldöd a munkahelyedre, vagy OEP-hez, és kész!
Engem felhívott a munkahelyem, hogy vagy menjek be aláírni a szükséges papírt, vagy kiküldik postán, döntsem el, hogy nekem hogy kényelmesebb. Szerintem hívd fel őket, vagy menj be, hogy van-e valami dolgod vele.
2009. szept. 2. 10:40
4/6 anonim válasza:
Az első válaszoló vagyok. Azt hiszem, teljesen félreértettem a problémádat. De nagyon jó, hogy feltetted ezt a kérdést, mert nekem se szólt még semmit a munkáltatóm ezzel kapcsolatban. Én ma hívom fel őket (feltéve ha végre hajlandó lesz felvenni valaki a telefont) és ha megtudtam, hogy működik ez az egész, akkor leírom ide neked. És hagyd kérlek figyelmen kívül az első hozzászólásomat, mert tök másról szól, mint ami téged érdekel.
2009. szept. 2. 10:44
5/6 anonim válasza:
Na elértem őket. Mindenkinek kell nyilatkozni. A fent belinkelt nyilatkozatot töltsd ki és add le a munkáltatódnak. Fele-fele arányban viselitek a családi pótlék megadóztatása miatt plusz terhet a férjeddel, bárki kapja is a csp-t. Remélem, segítettem. Első voltam már megint.
2009. szept. 2. 11:08
6/6 anonim válasza:
Ja, bocsi. Szóval akkor küldöd a munkahelyedre ha tőlük kapsz gyed-et. Ha az OEP-től, akkor oda kell küldeni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!