Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Gyermek elhelyezési per hogy...

Gyermek elhelyezési per hogy zajlik? Mit kérdeznek?

Figyelt kérdés
most indítottam el mert különböző támogatásokhoz kérik a hivatalos papírt hogy egyedül nevelem. nem szabják meg pl hogy az apa csak 2hetente láthatja stb?mert én nem akarok ilyeneket nem vagyunk rosszba az apával csak külön
2009. jún. 16. 07:54
 1/4 anonim ***** válasza:
Természetesen a 2 hét láthatásfog járni,nyári szünet stb...,DE ne felejtsd el,hogy az csak papíron lesz.Ha ti jól kijöttök és többször szeretnéd a gyereket odaadni,ezt természetesen megteheted.
2009. jún. 16. 08:17
 2/4 anonim ***** válasza:
az, hogy mi van a papiron, csak egy hatarozat, hogy te, ha akarod, ha nem, akkor is lathatja a (volt) ferjed a gyereket. Ha ti joban vagytok, akkor megegyezhettek barmiben. Amikor nekem a szüleim elvaltak, akkor maguk között egyeztek meg a tartasdijban is, es a lathatasban is, ami nagyjabol annyibol allt, hogy akkor jöttem-mentem, amikor akartam (mondjuk en 10 eves voltam mar akkor). Ha te nem akarod, akkor a kettötök közötti megbeszeles az alapja a lathatasnak!
2009. jún. 16. 08:34
 3/4 anonim ***** válasza:
A papírra az kerül, hogy minimum annyiszor meg kell engedned, hogy lássa, de persze ezen felül már azt beszéltek meg, amit akartok. Amúgy annyi történik, hogy kimennek környezettanulmányra mindkettőtökhöz. Ha ti már eleve tudjátok, hogy kinél legyen a gyerek, nincs ebből vita, akkor gyakorlatilag csak formaság a per.
2009. jún. 16. 12:26
 4/4 anonim válasza:

A gyerekelhelyezési perekben a jelenlegi bírói gyakorlat szerint - amely eltér a korábbitól, nemhogy nem formaság, de igen körültekintően vizsgálódnak és már nem automatizmus az anyának ítélés sem - környezettanulmányt végeztetnek, beszerzik a jövedelmi viszonyokról az adatokat, firtatják a másik szülő és a gyermek közötti kapcsolattartást, stb., tehát nem egytárgyalásos ügy.

Lehet úgy nyilatkozni, hogy megegyezés szerinti láthatást biztosítasz az apának, akkor ezt jegyzőkönyvbe is veszik és eszerint is határoznak, ez esetben nem szabják meg a láthatás napjait és időtartamát sem.

Viszont ha esetleg a kapcsolatotok nem lesz mindig ilyen derűs, ez vissza is üthet, gondold meg tehát.

2009. jún. 16. 18:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!